| geoconda a întrebat:

Hei dragilor, vreau să aflù si parerea voastră in legatura cu ceva.
Deci, am tot văzut fete care au ales să își transforme grasimea în mușchi. În trecut când cântareau 60 de kg să zicem, arătau mai pufoase, după ce s-au apucat de sport si chestii pentru crearea mesei musculare, au ajuns la rezultat, cântareau tot 60 de kg, doar ca corpul lor era mai definit, se vedeau mușchii.
Ce vreau eu să spun acum, e că, eu daca vreau sa slăbesc 10 kg și fac si antrenamente din astea pentru mușchi si pentru masa musculara, eu tot vreau să pierd 10 kg, adică nu știu dacă înțelegeți. Sa spunem ca eu nu vreau asa de ex: să am 80 de kg sa fac sport pentru definire, iar după să arăt mai bine, doar ca tot să am 80 de kg. Ei bine, eu vreau sa scap de 10 kg. Și dacă fac sportul acesta, si nu slăbesc, pun masa musculara, si scap de grasime doar, dar tot 80 de kg am, nu vreau. Credeți că afecteaza sau e totul în timp?
Vreau sa am masa musculara, dar la 70 de kg, nu la 80. Înțelegeți ce spun?

39 răspunsuri:
| EyesClosed a răspuns:

Bună. Mai întâi trebuie să slăbești 10 kg sau chiar mai mult ca sa ajungi la greutatea ideala pentru înălțimea ta, iar apoi trebuie sa faci alt tip de antrenament pentru a pune masa musculară. Nu o să reușești încercând să slăbești sa pui și mușchi. Prima data trebuie sa scapi de grăsime, iar apoi sa te apuci de alte tipuri de antrenamente, exerciții pentru a creste în masă musculară, tonifiere și ce mai vrei tu, dar nici dacă ajungi la greutatea ideala înălțimii tale nu înseamnă că ai terminat de slăbit pentru că cunosc persoane care au greutatea ideala, dar arată nașpa pentru că sunt pufoase.

| EyesClosed a răspuns:

Și încă ceva...2kg în 2 săptămâni este decent, sala este o chestie de durată de care trebuie sa te tii multe luni, poate ani ca sa arăți super bine. Gândește-te că o persoană care a fost operata pentru micșorarea stomacului slăbește aproximativ 5-6 kg în două săptămâni, iar tu ai slăbit 2kg, deci nu stai rău deloc. happy

| geoconda explică (pentru EyesClosed):

Păi slăbisem si eu mai de mult timp 7 kg in 2 saptamani cu dieta doar. Acum, nu stiu de ce slăbesc greu, ca fac exercitii? Si daca ajung fără 10 kg, tot pufoasă voi fi, înțelegi? E f complicat pentru mine. Dacă vreau să slăbesc 10 kg, vreau să am și mușchi, nu sa fiu tot pufoasă. Asa e ca mai intai trebuie să ajung la greutatea dorita si dupa să încep tonifierea, dar doar cu cardio?

| EyesClosed a răspuns (pentru geoconda):

Pai daca faci exerciții mai arzi ceva calorii în timpul lor, deci trebuia să slăbești mai ușor. Oricum, la partea de antrenament cu cardio slăbești cel mai bine pentru că se ard mai multe calorii decât daca tragi de fiare. Deci baga mult cardio și dieta că o să slăbești, dar chestia e să ai răbdare pentru că durează să slăbești daca niciodată nu ai fost slabă de exemplu...eu fac atletism și alerg zilnic și fac și sala in paralel, niciodată nu am fost gras deși mănânc de rup uneori și nu e vorba doar că alerg și mă antrenez, tine și de tipul tau somatic, arderi etc... după ce ajungi la greutatea dorită pe care bănuiesc că o vei obține prin dietă și antrenament, începi tonifierea prin exercițiile cu greutăți, dar și cu greutatea corpului gen TRX, plank, fandări, sărit coarda etc

| geoconda explică (pentru EyesClosed):

Da, dar daca eu nu fac ex cu greutati si fac doar cardio, păi până ajung eu la kg dorite, pierd masa musculara, si nu mai ramane nici un mușchi pe mine, doar grăsime.

| EyesClosed a răspuns (pentru geoconda):

Nu-i așa ușor să pui masa musculară dacă ești plinuță. După cum ziceam, trebuie să slăbești și să pierzi logic grăsime chiar daca asta înseamnă să arăți precum un ogar, iar abia apoi să schimbi antrenamentul și să te concentrezi pe pus masă. Nu poți să slăbești și să pui și mușchi in același timp.

| geoconda explică (pentru EyesClosed):

Nu se poate deci?!

| EyesClosed a răspuns (pentru geoconda):

Nup. Întâi slăbești cu dieta și cardio, iar apoi crești caloriile, proteinele și începi antrenamentele cu greutăți

| geoconda explică (pentru EyesClosed):

Și nu mă.mai.ingras la loc daca incep atunci definirea?!

| EyesClosed a răspuns (pentru geoconda):

Una e sa pui pe tine când nu te antrenezi, una e sa pui când te antrenezi, deci e diferit. Când te antrenezi și mănânci hrănești mușchii, când mănânci și nu te antrenezi e altceva.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Credeți că afecteaza
Nu afectează.
sau e totul în timp? Da totul e în timp.

| Cosmin86 a răspuns:

E IMPOSIBIL ANATOMIC sa transformi grasimea in muschi, o celula NU se transforma in alt tip de celula.

| DemonLord a răspuns:

Pai alea la 60 ce sa mai slăbească laughing
Dacă tie un kil pe săptămână ți se pare puțin, e nașpa.

| Frank51 a răspuns:

Nu au trecut 2 zile și tot pe teorie ai rămas. Cele 10 kg de grăsime se dau jos cu practica happy

| geoconda explică (pentru Frank51):

Am pus o simplă întrebare ca să văd ce sa fac in continuare! Tu crezi că eu stau in pat si scriu decat? De 2 saptamani fac sport si am si dieta, nu îmi duce grijă! Am pierdut doar 2 kg, dar îmi este frica. 2 kg in 2 saptamani mi se pare cam putin și asta cu sportul nu știu ce să fac.

| Frank51 a răspuns (pentru geoconda):

Mie mi se pare foarte mult. Ești naivă probabil, eu ți-am mai spus să te axezi pe practică, teoria e pentru puturoși și pentru superficiali, cea mai grea parte e practica.

| geoconda explică (pentru Frank51):

Omule nu înțelegi ca m-am apucat de practicăă, de cate ori să spun. Voiam doar niște păreri, doamneee. Ai nevoie si de teorie să te apuci de ceva, daca nu înveți pe parcurs. Sa te apuci sa faci o casă dar să nu stii cum?!

| Frank51 a răspuns (pentru geoconda):

Când faci o casă ai nevoie de foarte multe cunoștințe și abilități. Când slăbești trebuie să mănânci mai puțin, sănătos, și sa faci sport. Care e legătură? Ție ți se pare că ai nevoie de 3 facultăți să slăbești? laughing

| geoconda explică (pentru Frank51):

Este o mare legătură. Înainte să faci orice, ai nevoie de niste cunoștințe. Nu cred că ce am întrebat eu pe aici, se ridică la standardele unei facultăți. Nu ai răspuns la ce am întrebat eu, nu mă interesează altfel de răspuns! Punct. O zi bună!

| Frank51 a răspuns (pentru geoconda):

Cunoștințe pe care deja le ai, ești conștientă ce ai de făcut, doar că te amăgești singură. Eu doar încerc să îți dau sfaturi, în primul rand cel mai important sfat pe care înca îl susțin, este să lași deoparte toată teoria și să continui liniștită dieta și sportul, care trebuie să devină un stil de viață, nu doar câteva luni.

| geoconda explică (pentru Frank51):

Cu siguranță vor deveni un stil de viață! Mulțumesc!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru geoconda):

Ce inseamna la tine "sport" mai exact? Cit mergi pe jos zilnic? In ce consta dieta, cel putin in mare? Ce ai eliminat complet/ce ai redus? Poti sa ne zici ce ai mincat in ultimele 3 zile, mai detaliat? Cit dormi? Cita apa bei?

| geoconda explică (pentru GabiDumitrescu):

Zilnic fac aproape 2000 de pași, acum ca stau acasă, cat timp eram la școală, făceam și 10.000
Dieta: la ora 9 beau aloe vera, la 10 beau shake proteic, la 12 mănânc un fruct, la 14 mănânc prânz sănătos fără grăsimi, prajeli, mai mult salata, legume, carne pe gril, grătar, omletă, mancaruri sănătoase să zic. Am eliminat complet sucurile și dulciurile. Poate mai am niste scăpări in care mănânc vreo bomboana, dar nu des. Și la 16 mananc iar un fruct, iar ultima masa e seara, la 19, un shake proteic. Dorm aproape 10 ore. Apă beau 2 litri pe zi. Sport fac de pe telefon, acasă, azi am luat pauză. Dar cu toate acestea, trebuia sa pierd drastic in greutate, zic eu. De vreo 2 saptamani tot asa o tin, si am pierdut doar 2 kg

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru geoconda):

2000? Cam multe shake-uri. Caloriile le calculezi? Uite grafic de pasi, si nu fug de nebun, doar mers. https://ibb.co/4MjSngJ
Ce sport faci de pe telefon? Stiu ca sunt o tona de aplicatii de genul, intreb ca sunt chiar curios. Eu bag doar mers si flotari (momentan 210 - 7X30 - o data la doua zile), dar se cam cer si ceva abdomene, macar.

| geoconda explică (pentru GabiDumitrescu):

Sunt decat 2 shake-uri. De calculat calorii, nu stiu cum.
Păi ceri pe google, exercitii pentru slabit sau cu anca bucur, sau mai fac de la o fata Anamaria Izabela, parca. E mai blonduță. Fac si pentru abdomen, e un video cu un om, nu e adevarat omul, e un robot. Si e mai negru asa la culoare. Pe ala il fac.

| geoconda explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu pe google să ceri, gresi eu, pe Youtube

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru geoconda):

"Sunt decat 2 shake-uri." >> Las deoparte cum ai ucis limba romana, ma iau doar de logica - CE CONTIN ACELE SHAKE-URI?
In alta ordine de idei, doua chestii:
1. Citeste asta, chiar daca e lung. Si in comentarii o sa gasesti o gramada de chestii interesante. - https://zoso.ro/slabit-20-jumatate-fara-sport/
2. Aplicatia mentionata in articolul de mai sus, pentru Android, e asta - https://play.google.com/......ps/details - daca cumva ai aifon, e si pentru ala. happy

| geoconda explică (pentru GabiDumitrescu):

Cum am ucis eu limba română? Nu am scris corect undeva? Eu cred că tu ai ucis-o

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru geoconda):

"Sunt decat 2 shake-uri." Citeste asta pana iti dai seama cum ai ucis-o. Faptul ca nu folosesc â si sunt nu inseamna ca am ucis-o, ci doar ca nu sunt de acord cu ce mizerie au facut inaptii aia de la academie, absolut fara nici un rost.

| geoconda explică (pentru GabiDumitrescu):

Care academie, măi? Știu foarte bine să scriu, doar că mă grăbesc. Da, corect era : Sunt decât două shake-uri, unde e problema, din perspectiva ta, că nu înțeleg. Și tu ai scris aifone sau cum ai scris, și de fapt este Iphone

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru geoconda):

OK, voi folosi grafia ta.
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
"Nu sunt decât două shake-uri."
Capisci?

| geoconda explică (pentru GabiDumitrescu):

Vaaaai

| Jugoslavije a răspuns (pentru geoconda):

M-ai dat pe spate cu cata miscare faci, ti-ai rupt piciorul de faci 2k zilnic sau ai vreo boala? happy
Persoanele alea pe care le-ai vazut tu ca s-au transformat si-au pus mintea la contributie, au un stil de viata pus la punct.
Dieta tin doar oamenii bolnavi, ai cancer sau diabet si eu nu stiu? happy
In primul rand shake-urile proteice devin bombe calorice pe mana unui prost care face tot felul de combinatii, in al 2-lea rand mai bine te-ai intreba cate g de zahar are aloe vera pe-o suta de g.
In dieta ai nevoie si de grasimi sanatoase, alea 2 kg pe care le-ai pierdut te asigur ca nu sunt din grasime, nu se pierde asa usor cum crezi tu.
Una peste alta, ia-ti myfitnesspal, calculeaza-ti macronutrientii in functie de nivelul de activitate, du-te la sala si apuca-te de exercitii fizice sau daca iti permiti ia-ti antrenor si un nutritionist sa te ajute.

| AnastasiaK a răspuns:

În primul rând, NU EXISTĂ transformare de grăsime în mușchi. E un proces foarte lung și dificil să ajungi să dai 10kg de grăsime jos și să pui 10kg de mușchi și NU se întâmplă simultan.

Tu îți faci griji pentru niște chestii pe care ți-ar fi greu să le obții și dacă ai vrea...sau poate chiar imposibil. (Îmi permit să presupun că ești fată, că sportul pe care îl faci e cardio și că te ferești de greutăți mari ca de ăla cu coarne, caz în care, poți să stai liniștită că n-ai nicio șansă să ajungi vreodată la 70-80kg având procent de grăsime redus).

| geoconda explică:

Ok. Atât ai putut să spui, am înțeles! Mersi, pentru corectare! Ăsta-i românul, n-ai csf. De autocorector ai auzit?

| geoconda explică:

Îți *

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru geoconda):

Mersi dragă, esti fată? Ce varsta ai?

| geoconda explică (pentru CristiDinBucuresti):

"Dragă" se poate spune și la băieți, asta ca să știi! Scrierea fără diacritice este ca ciorba fără sare, dacă te dai că știi așa multă română! Nu contează ce vârstă am am, treaba e că știu să scriu!

| existential a răspuns:

Muschii cantaresc mai mult decat gasimea. Un exemplu sugestiv: mergi la macelarie si iti cumperi o galeata cu carne de porc si una cu piept de pui - galeata cu pieptul de pui va fi mai grea decat cea cu carnea de porc. (puiul are mai mult muschi decat porcul).

Daca mergi la sala, inevitabil grasimea va scadea, iar muschii vor creste. Acum depinde ce metabolism ai, cata grasime ai in prezent si cat de mult vei merge la sala.
Cel mai probabil, vei ajunge sa cantaresti mai putin, pentru ca vei pierde din grasime si nu vei dezvolta atat de multa masa musculara.
Insa daca vei merge la sala regulat, si vei practica la nivel de peformanta, vei ajunge sa ai f putina grasime, iar muschii vor fi f dezvoltati, ca la culturisti. In cazul asta vei ajunge sa cantaresti mai mult.