| Luckynoox4 a întrebat:

Hei, eu am 14 ani și m-ar interesa să încep sa merg la sală, să slăbesc un pic si să fac niște masă musculară. Pot începe să merg la sală la această vârsta? Dacă da, la ce sală aș putea merge în Brasov?

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Poți merge la sala. Dar, cu grija. Corpul e in creștere, mușchii și ei inca se formează în mod natural, și, nefiind obișnuiți cu munca grea, trebuie sa le dai timp sa se adapteze. Daca la un om deplin adult e necesar minim trei luni acest timp, la tine indicat ar fi sa fie un an. Deci, daca mergi, nu trage de tine la capacitate maxima.

| Violleta2022 a răspuns:

Sala nu este recomnadata copiilor mici deoarece inhiba hormonii de crestere. La anisorii tai este recomandat un sport care sa te ajute sa cresti, sa te dezvolti armonios si sanatos.
In general salile au accesul interzis copiilor sub 18 ani.

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru Alex8080):

Du-te mai copile si te culca, raspudne numai dupa ce inveti ceva de la viata, ca ai lacune mari.
Nu tot ce zbora se baga in gura, iar copii mici nu au ce cauta la gym, fiindca-i periculos sa nu cada sa-si sparga capul sau sa scape vreo greutate pe picioare, sa-si rupa picioarele. Copilasii nu stiu ce-i bine si rau, ce-i greu sau imposibil pentru ei, de aceea ii protejam si nu le permitem sa faca lucuri care i-ar putea accidenta.
Adolescentii de 16-17 ani sunt primiti numai cu consimtamantul scris al parintlor si numai daca imbraca echipament corespunzator si sunt supravegheati de antrenorii din gym.
Astea sunt regulile la gym-urile din strainatate si nu cred ca-i diferit in Romania, ca si ei trebuie sa se alinieze cerintelor occidentului, odata ce sunt in UE.

| giuvaier2001 a răspuns:

Despre sala in Brașov nu prea pot sa te ajut, insa sper la restul intrebarii. Poti linistit sa te duci la sala de la varsta asta ( nu o asculta pe doamna Violleta ) insa recomandarea mea ar fi sa te axezi mai mult pe cardio si sa faci cu masura la greutati, deoarece tu fiind inca in crestere pot aparea accidentari usor, adica sa nu incerci tu sa faci mai mult decat poti, ideea e sa faci sport pana la urma happy. Bafta