| Viitorulapropiat a întrebat:

Hei TPU...m-am apucat de karate shito ryu acum o saptamana.Stiu ca poate suna prostesc,dar cam in cat timp se pot invata toate loviturile si combinatiile? Intr-o lupta pe strada cu unul sau mai multi tipi ma va ajuta cu ceva? Eu nu prea sunt bun la bataie, sunt genul de tip care sa aplaneze conflicturile prin vorbe.Practicand acest sport,voi prinde mai mult curaj? La un liceu cu profil sportiv, ce probe s-ar putea da la karate?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Conform filmelor din Hollywood, intr-o luna vei fi mai bun ca Bruce Lee sau Chuck Norris big grin

In realitate iti trebuie antrenamente serioase, zilnice, timp de multi ani.

| FaraNume1245 a răspuns:

Pe strada nu exista reguli. Deci, cel mai probabil nu te va ajuta. La karate inveti combinatii de pumni, palme, picioare, coate, dar poate cel care vine la bataie are o bata/ cutit/ caramida/ ceva.
Curajul depinde de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Karate, 2-3 aniwinking ca sa fii ceva de capul tau, chiar daca iti iei bataie, nu te du in jos, ramai sus, si continua, o sa vezi dupa un timp ce frumos va fi la competitii si multe altele.
Apropo nu ai voie sa dai in cineva, decat pentru auto-aparare, doar daca cineva te provoaca la bataie in competitie ai voie, in rest nu ai voie, poti fi exclus din acel club. Nu poti bate pe oricine vrei dupa ureche, daca acel om, care i-ai barat miscarile/pumnii/picioarele prin auto-aparare si el nu inceteaza, poti sa-l bati, dar mare grija cat de rau ii dai, pentru ca poate scoate certificat medico-legal, indiferent ca a fost auto-aparare, trebuie sa iti intrebi profesorul de te invata, regulamentul, ce ai voie si ce nu ai voie.

| Deliric95115 a răspuns (pentru anonim_4396):

Boss,nu esti in filme sa te dea antrenoru' afara de la sala pentru ca te-ai batut pe strada, stai calm.
nu te da nimeni afara.am facut kickbox 2 ani si am fost implicat in cam 6-7 batai in timpul asta... s-a lasat cu politie, spitalizari ( nu doar pentru cei in care am dat laughing ) si nu m-a dat nimeni afara.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Deliric95115):

Am făcut Ko liga profesionistă, nu-mi zi mie ca nu te da afara, am fost doi băieti din același club implicaţi într-o bătaie, ăluia i s-a făcut reclamaţie la club și la politie, a fost dat afara permanent din club fără posibilitatea de reintoarcere, iar mie, decât politie, ca vezi doamne i-am umflat nitel ochiul, dar totuși nu ca a-și fi vrut, am vrut să-i despart și le-am dat amândurora ca să se învete minte, și-a retras mai apoi plângerea pentru mine, iar ala a pătit destule, bine ca tu știi altceva decât mine happy.
Vă cer scuze domnule campion, ajungi și tu în liga profesionistă și discutam după.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cred ca povestea e adevarata. In fine, chiar daca ar fi, tu vorbesti de profesionisti, iar subiectul era despre un incepator, care face din placere, nu competitiv.

| anonim_4396 a răspuns (pentru FaraNume1245):

Tu crezi exact ce vrei!
Eu îţi spun o întâmplare cat se poate de reală, iar cu bătaia fără provocare, ai niște consecințe dacă te reclamă.
O zi bună să ai!

| Termopile a răspuns:

Pai toate tehnicile în câțiva ani 4-5-6 ani. Au trecut să zicem 3 ani simai ai încă pe atât