anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa invat sa ma dau pe bicicleta. Am 13 ani si habar n-am. Imi este destul de rusine cand vad ca atata lume, de toate varstele, stie sa se dea. Dar nu asta este motivul, ci miscarea, bineinteles. Tatal meu mi-a facut cadou o bicicleta de ziua copilului si am iesit ieri cu ea in parc. Tatal meu a zis sa-mi pliez pedalele si sa merg, asemenea copiilor mici. Pe urma m-a impins, iar eu ridicam picioarele de pe pamant sau le tineam pe pedale, cand nu erau pliate. Acum intrebarea e: e o tehnica buna? Voi (daca stiti) cum ati invatat si in cat timp? Ati avut vreo tehnica, v-a ajutat cineva?

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu, in copilarie, n-am avut bicicleta plianta. Nici n-aveam bicicleta fara cadru superior (de dama) ci era bicicleta de barbati si ma bagam printre cadrul superior si cel inferior (nu ajungeam la sea ca aveam 7-8 ani). Tehnica este sa ai simtul echilibrului si curaj. Pe mine m-a impins copilul unui vecin (mai mare). A zis ca ma tine el de de portbagaj si dupa 10 metri mi-a dat drumul. Ca sa nu ma fac de ras a trebuit sa pedalez si gata. Am cazut dupa ani de zile cand deja mergeam foarte bine. Bine! M-a ajutat si o spita care s-a rupt.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe mine ținut tata bicicleta din spate, alergând cu mine, până am învățat să îmi țin echilibrul pe ea. Mai întâi a ținut tare, iar treptat mai ușor, până mi-a dat drumul complet.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am invatat pe teren accidentat (iarba), unde era greu sa pedalez. Nu stiu cat m-am chinuit pe drept, apoi am inceput sa imi dau drumul la vale, pe o panta foarte mica. Acolo am reusit performanta de a-mi tine echilibrul din ghidon, apoi am putut pedala pe teren drept. Am invatat singur, prin exercitiu, nu a stat nimeni sa ma "ajute".

| WhiteLife a răspuns:

Eu am invatat in liceu sa ma car cu bicicleta si mi-era rusine sa ma tina tata. Asa ca am gasit un teren usor in panta, m-am urcat pe bicicleta, fara sa pun picuoarele pe pedale si am ners usor la vale. La inceput a fost da invat sa tin bicicleta dreapta si sa-mi mentin echilibrul cat mai mult. Dupa asta am inceput sa pedalez usor la vale sa ma obisnuiesc, cam in 3 zile am reusit. Apoi am inceput sa merg prin parc sa-mi fac o deprindere si cam asta e.

| JicaContra a răspuns:

Ia o bicicleta cu roti mici si roti ajutatoare, si invata sa mergi pe ea fara sa atingi cu rotile ajutatoare

sau cineva sa te ajute, pana inveti sa pedalezi

si ca sa iti explic ce e aia mers pe bicicleta:
ca un lucru sa stea in echilibru pe sol are nevoie de 3 puncte de sprijin, bicicleta are numai 2 (2 roti), ei bine al 3-lea punct apare din faptul ca tu misti de ghidon si compensezi orice incercare a bicicletei de a cade intr-o parte sau alta, lucru pe care trebuie sa il faci continuu la viteze mici, si aproape deloc la viteze mari, deci practic asta trebuie sa inveti pana iti intra in reflex... no biggie!

| Reghqen a răspuns:

Eu am învățat singur, eram pe bicicletă și eram lângă un stalp și ma țineam cu o mână de stalp în timp ce eram pe bicicletă și am început să pedalez până încercam să ajung la celalalt stalp (la vreo 10-15 m), la început cădeam des dar cu timpul am învățat să îmi țin echilibriu și fără să-mi dau seama am învățat să ma pe bicicletă.