| LitlleStar a întrebat:

Hei TPU! Vreau sa invat sa ma dau pe bicicleta. Am 13 ani si habar n-am. Imi este destul de rusine cand vad ca atata lume, de toate varstele, stie sa se dea. Dar nu asta este motivul, ci miscarea, bineinteles. Tatal meu mi-a facut cadou o bicicleta de ziua copilului si am iesit ieri cu ea in parc. Tatal meu a zis sa-mi pliez pedalele si sa merg, asemenea copiilor mici. Pe urma m-a impins, iar eu ridicam picioarele de pe pamant sau le tineam pe pedale, cand nu erau pliate. Acum intrebarea e: e o tehnica buna? Voi (daca stiti) cum ati invatat si in cat timp? Ati avut vreo tehnica, v-a ajutat cineva?

6 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Eu, in copilarie, n-am avut bicicleta plianta. Nici n-aveam bicicleta fara cadru superior (de dama) ci era bicicleta de barbati si ma bagam printre cadrul superior si cel inferior (nu ajungeam la sea ca aveam 7-8 ani). Tehnica este sa ai simtul echilibrului si curaj. Pe mine m-a impins copilul unui vecin (mai mare). A zis ca ma tine el de de portbagaj si dupa 10 metri mi-a dat drumul. Ca sa nu ma fac de ras a trebuit sa pedalez si gata. Am cazut dupa ani de zile cand deja mergeam foarte bine. Bine! M-a ajutat si o spita care s-a rupt.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe mine ținut tata bicicleta din spate, alergând cu mine, până am învățat să îmi țin echilibrul pe ea. Mai întâi a ținut tare, iar treptat mai ușor, până mi-a dat drumul complet.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am invatat pe teren accidentat (iarba), unde era greu sa pedalez. Nu stiu cat m-am chinuit pe drept, apoi am inceput sa imi dau drumul la vale, pe o panta foarte mica. Acolo am reusit performanta de a-mi tine echilibrul din ghidon, apoi am putut pedala pe teren drept. Am invatat singur, prin exercitiu, nu a stat nimeni sa ma "ajute".

Răspuns utilizator avertizat
| WhiteLife a răspuns:

Eu am invatat in liceu sa ma car cu bicicleta si mi-era rusine sa ma tina tata. Asa ca am gasit un teren usor in panta, m-am urcat pe bicicleta, fara sa pun picuoarele pe pedale si am ners usor la vale. La inceput a fost da invat sa tin bicicleta dreapta si sa-mi mentin echilibrul cat mai mult. Dupa asta am inceput sa pedalez usor la vale sa ma obisnuiesc, cam in 3 zile am reusit. Apoi am inceput sa merg prin parc sa-mi fac o deprindere si cam asta e.

| Reghqen a răspuns:

Eu am învățat singur, eram pe bicicletă și eram lângă un stalp și ma țineam cu o mână de stalp în timp ce eram pe bicicletă și am început să pedalez până încercam să ajung la celalalt stalp (la vreo 10-15 m), la început cădeam des dar cu timpul am învățat să îmi țin echilibriu și fără să-mi dau seama am învățat să ma pe bicicletă.