| Amadagaa2 a întrebat:

Hello, sper sa nu para stupida intrebarea, dar nu am cunostinte in domeniu. Vreau sa ma apuc de sport, incep cu exercitii de cardio (fiind o persoana sedentara, all day in bed watch tv series), pentru tonus ma intereseaza, dar nu vreau sa pierd in greutate. E posibil asa ceva? Sau trebuie sa lucrez ceva anume?

Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Caloriile pe care le arzi făcând sport nu sunt de neglijat dar nu sunt în niciun caz cele mai importante. Atât timp cât ai o alimentație corespunzătoare (și te asiguri că ai un aport suficient de calorii pentru menținere, luând în vedere caloriile pierdute prin sport/indicele de activitate fizică) nu o să pierzi în greutate. Factorul determinant al greutății corporale e aportul energetic prin alimente; la fel cum nu poți slăbi doar cu sport dacă ai o alimentație haotică, doar pentru că faci sport nu înseamnă că o să slăbești; ba chiar din contră, dacă prinzi masă musculară s-ar putea să cântărești mai mult.
Sportul și alimentația trebuie echilibrate în avantajul fiecăruia, poți să slăbești dar poți la fel de bine să te și îngrași chiar dacă faci sport.
În concluzie, dacă îți urmărești corect caloriile sportul n-o să fie un impediment în niciun caz. Multă sănătate! happy

3 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Mai iesi din casa...

| Amadagaa2 explică (pentru GabiDumitrescu):

Geniule, unde ai fost pana acum?!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Amadagaa2):

In casa! tongue