| Birtia_Andrei_Mirel_1990 a întrebat:

Hey, salut TPU, azi vreau sa va intreb cum pot sa fac tractiuni, nu pot sa fac nici macar una. Nici 2 secunde cu mainile pe bara si sa stau un pic in sus nu pot...Ce exercitii ar trebui sa fac sa reusesc, dau funda :d

Răspuns Câştigător
| heracles a răspuns:

In tractiuni conteaza forta, dar cel mai mult greutatea. Daca esti gras, nu cred ca poti sa faci.
Inainte de a incepe iti trebuie forta. Forta o acumulezi prin flotari/flexii cu gantera/munca fizica. Incearca macar sa te agati de bara si sa ramai agatat.

Cum a spus si DovleacTurbat, esti cam micut, nu cred ca ai forta necesara si nici nevoie de forta la varsta asta.

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru heracles):

Paaai, am 13 ani, si scopul meu e sa intru la licul militar, si am inteles ca ar trebui sa fac si tractiuni...Am o gantera, o sa imi iau alta pe parcurs, flotari fac destul de multe, si nu is gras, cred ca voi reusi eu big grin

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru heracles):

Paaai, am 13 ani, si scopul meu e sa intru la licul militar, si am inteles ca ar trebui sa fac si tractiuni...Am o gantera, o sa imi iau alta pe parcurs, flotari fac destul de multe, si nu is gras, cred ca voi reusi eu big grin...

| AnastasiaK a răspuns (pentru heracles):

Raspunsul pe care il dau e atat pentru tine cat si pentru cel care a pus intrebarea. Prefer sa includ totul intr-un raspuns decat sa stau sa scriu doua.

In primul rand trebuie precizat ca flotarile nu pot fi considerate exercitii de forta decat daca nu ai mai facut in viata ta flotari si nu esti in stare sa faci nici 10. In rest, sunt exercitii de rezistenta cat timp nu ai greutate adaugata. Plus, nu prea conteaza varsta. E exercitiu executat cu greutatea corpului, nu e complicat si nu are cum sa-l greseasca, asa ca daca vrea, nu vad de ce nu.

In rest, sunt de acord cu raspunsul dat de tine, dar as adauga un sfat pentru el, care din punctul meu de vedere ajuta cel mai mult. Daca nu poti sa faci nicio tractiune, cel mai simplu este sa te ridici cu ajutor(fie urcandu-te le ceva fie sa te ridice cineva) si sa te lasi in jos cat mai lent. Iar facand asta pana la urma ajungi sa nu mai ai nevoie de ajutor.

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru AnastasiaK):

Mersi mult, o sa tin cont si de asta big grin

| Volsvagan70 a răspuns (pentru Birtia_Andrei_Mirel_1990):

Sper sa ai succes si sa intri la Liceul Militar.

| Volsvagan70 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai dreptate, dar flotarile in prima faza iti dau putina forta.
Adica cand m-am apucat prima oara, mi-au dat forta. Dupa este normal sa adaugi greutate pentru a creste in masa musculara/forta.

19 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Pari prea pustan din poza, n-are rost sa incepi de acum, esti prea fraged. Plus ca nu prea cred ca te vei tine de treaba, cam cata seriozitate si ambitie sa aiba un pustan? Bucura-te de copilarie, prieteni, scoala. Revino pe la 15-16 ani

| Volsvagan70 a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Cam tarziu la 15-16 ani. La 13 e destul de bine zic eu.

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru DovleacTurbat):

Hmmm, am 13 ani, si as vrea sa intru la liceul militar, asta e scopul meu, de aceea vreau sa "invat" sa ac tractiuni

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Volsvagan70):

Depinde si de scopul sau, unde vrea sa ajunga cu asta. O data cu inaintarea in varsta vin alte prioritati. Plus ca street workout-ul e foarte greu, iti trebuie ambitie caci aici lucrezi cu greutate corpului tau. La sala iti iei o gantera de 10kg, nu poti iti iei alta de 8 si tot asa. Aici nu poti scadea din greutate laughing in cel mai bun caz doar sa legi de tine greutati. Ar trebui sa faca destula miscare pentru varsta lui jucandu-se fotbal, bambilici, bidonelu, ascunsea, "pac-pac" cu gornete (sau care o fi varianta corecta), tenis jocurile copilariei.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Birtia_Andrei_Mirel_1990):

Mai ai timp, ar trebui sa te axezi pe invatat pentru probele scrise, cele sportive sunt floare la ureche. Tractiuni nu cred ca-s mai multe de 15 in proba sau gresesc? Nu mai m-am antrenat la bara de vreo 8 luni da' 15 tractiuni si 3 muscle-upuri tot le mananc. Totusi sa-ti raspund, pentru a putea invata sa faci tractiuni si a putea sa le executi ai nevoie de un partener, daca n-ai unul iti iei un scaunel. Te ajuti de acel scaunel ca sa ajungi la bara, sa te ridici cu pieptul la bara, iar tu doar iti dai drumul (dar nu ca balega) incerci sa-ti controlezi miscarea, se numeste partea negativa si e foarte importanta. Te ridici cu pieptul la bara cu ajutorul scaunelului si iti dai drumul usor in jos, repeti asta de 15-20 de ori pe zi, in timp vei reusi sa faci tractiuni complete. Dar sportul necesita alimentatie bogata in macronutrienti (proteine, carbohidrati, grasimi) micronutrienti (vitamine si minerale), din poza pari firav pe semne ca nu te prea impaci cu mancatul (ar trebui sa pui accentul pe alimentatie daca vrei sa reusesti ceva)

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru DovleacTurbat):

Multumesc voi tine cont de asta, mersi mult de tot! Hmmmm, poza este veche, de vreo 3 ani

| Volsvagan70 a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Ai dreptate, iti trebuie ambitie si rabdare.

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru DovleacTurbat):

Regret cca am facut asta de tot. Nu ti-am urmat sfatul si am ramas cu ideea ca : nu-i nimic, mai am timp. Regret foarte mult ce am facut, crezi ca in vreo 3 saptmani, cu sfatul care mi l,-ai dat, voi reusi sa fac macar una? chiar sunt speriat.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Birtia_Andrei_Mirel_1990):

Depinde doar de tine, dar in 3 săptămâni daca te alimentezi corect si ai ambiție ajungi la 5 lejerwinking. Lasă frica ca esti bărbat.

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru DovleacTurbat):

Lucruri bogate in carbohidrati, corect?

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Birtia_Andrei_Mirel_1990):

Carbohidratii te ajuta sa crești in greutate si iti furnizeaza energie. Proteina iti ajuta sistemul muscular, iar grăsimile iti furnizeaza și ele energie plus ajuta la marirea nivelului de testosteron, ai nevoie de toate 3. Si bineinteles fructe si legume.

| Birtia_Andrei_Mirel_1990 explică (pentru DovleacTurbat):

Inca n-am reusit sa fac una si fac asta in fiecare zi. influenteaza cu ceva cat de sus este bara? sicer ca sa ma pot ridica putin, trebuie sa sar, dupa raman asa vreo 3 secunde si ma duc in jos...e grav.

| heracles a răspuns:

Tractiunile sunt pentru musculatura spatelui, la 13 ani sau cat ei avea sfatul meu este sa nu faci exercitii dinamice ci izometrice imbinate cu cele dinamice