anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutor! Nu cred ca mai pot face fata antrenamentului. Nu stiu cum sa explic. Cred ca ma supraantrenez. Nu mai pot rezista. Se observa chiar de la al doilea exercitiu. Oare fac prea multe repetari?
De exemplu, al doilea exercitiu al meu este flotari cu 8 kg in spate si fac 4 seturi a cate 12 repetari+ max out( adica cate repetari pot face intr-un singur set fara greutate adaugata). Spuneti-mi, va rog, oare, ar trebui sa reduc numarul de repetari?
As dori sa imi raspundeti, va rog, este important, cel putin pentru mine! Si daca puteti, dati-mi si un program cu exercitii pentru abdomen pentru incepatori!
Multumesc!

9 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Pai trebuie sa ajustezi antrenamentul in functie de tine si in asa fel incat sa il poti face. Deci logic ca scazi numarul de repetari daca sunt prea multe.

| dbigiu84 a răspuns:

Te termini singur. Opreste antrenamentul. Daca ai nevoie de un exercitiu antrenant iti recomand:O saritura in sus genoflexiune, imediat flotare de 15 ori a cate 10 repetari.
Pe langa acest exercitiu poti face si acel exercitiu cu flotari in spate doar cu 6 repetari, dupa cum am mai spus te termini singur.
Bafta

| Claudiu566 a răspuns (pentru dbigiu84):

Cum sa se termine? Face doar 4 serii de flotări, un antrenament normal de piept are in jur de 16 serii ( 4 serii din 4 exerciții diferite). Dar e normal să fie obosit dacă face zilnic piept

| Claudiu566 a răspuns:

Asta e tot antrenamentul? Dacă da, nu te supraantrezi, mai degrabă te antrenezi prea puțin. Dacă faci asta zilnic logic ca ești obosit, un mușchi se reface in termen de 48 de ore ( in cazul tau pieptul), iti recomand să faci in fiecare zi altă grupă musculară. Abdomenul nu trebuie să faci neapărat, el se dezvoltă odată cu luarea in masa musculara per total. Nu o să vezi niciodată pe cineva musculos si cu procent mic de grăsime să nu aibă un abdomen de invidiat. Dar dacă vrei neapărat, poți face ridicari de picioare din atârnat

| anonim_4396 explică (pentru Claudiu566):

Asta este unul dintre exercitii. Mai am flexii cu 7, 50 kg, flotari cu 20 kg in spate, flotari cu batai din palme, flexii ciocan cu 7, 50 kg, walk out push ups, dips-uri si inca 3 exercitii pentru abdomen cu pauza scurta intre seturi.

| Claudiu566 a răspuns (pentru anonim_4396):

Toate intr-o zi? Dacă da, deja e prea mult, ar trebui să alegi vreo 3-4 exerciții pentru piept să le faci intr-o zi. Ar trebui să faci antrenament si pentru umeri, picioare, spate.

| anonim_4396 explică (pentru Claudiu566):

Fac full body. De 4 ori pe saptamana. Ideea este ca nu stiu daca sunt prea multe repetari. Fac 3-4 seturi si la unele fac 12 repetari, la altele 5-7.
Dupa antrenament nu sunt obosit, dar astazi am vazut ca mi-a curs putin sange din nas. Pentru flotarile cu 20 kg in spate fac intre 5-8 repetari cu 3 seturi, dar incerc sa fac 8. Deci pentru flotarile cu 8 kg in spate cate repetari sa fac 12 sau mai putin de 12. Te rog sa imi raspunzi! Multumesc! happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand faci full body alegi 1 exercitiu pe grupa musculara. Doar unul.

| Claudiu566 a răspuns (pentru Cosmin86):

Adevărat, iar el clar nu face asta. Si full body se face de 3 ori pe săptămână, in niciun caz zilnic