| Rossey a întrebat:

Hey,TPU! Am o nelamurire:care este diferenta dintre Karate si Judo? Ofer funda si vothappy

Răspuns Câştigător
| Raiku a răspuns:

Karate-dō (空手道) este o artă marțială japoneză introdusă în Japonia (și ulterior în lume) din Okinawa în 1922. În japoneză kara înseamnă gol, te înseamnă mână iar dō înseamnă cale, rezultatul fiind calea mâinii goale. În karate se utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, blocaje, secerări, prize, proiectări fiind un stil extern de luptă.


Judo : Principiile sale se bazează pe folosirea supleței în locul forței brute, fiind eliminate loviturile și unele luxări periculoase, cum ar fi luxarea degetelor. În judo se folosesc proiectări, secerări, fixări la sol, strangulări și luxări.

Toate cele bune
Raiku

5 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Cel mai simplu ar fi sa te uiti pe youtube la doua demonstratii si ai vedea cu ochiul liber. Dar am o explicatie simpla : karate se bazeaza pe lovituri cu bratele si piciorele (Jackie Chan) iar judo pe tehnica de prindere si pus la pamant(mai apropiat de sumohappy ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Vezi aici,
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t793840.html
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa faci judo este mai bun imobilizezi in karate se pune mult pe autocontrol si nu cred ca te invata mai mult de a te apara, dar la judo poti imobiliza si daca mai combini cu diferite tehnici gen mma.Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La karate te bati adica dai cu pumnul dai cu piciorul, e bataie si iti sugerezi sa nu te apuci e foarte brutal si foarte periculos mai ales in competitii.
Despre judo pot sa vorbesc mai detaliat e un sport foarte fain, dar si aici trebuie sa inveti si sa repeti foarte bine,, caderile'' pentru ca daca adversarul te proiecteaza trebuie sa stii cum sa cazi corect sa nu cazi pe mana cu toata greutatea pentru ca ti-o poti rupe usor.E foarte importanta flexibilitatea, rapiditatea si forta. Ceea ce in sumo nu ai sa vezi niciodata in sumo doar sunt niste grasi care se imping ca prostii si unu trebuie sa il impinga pe celelalt afara dintr-un cerc.