anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema. Acum vreo 4 zile am inceput sa fac flotari cu 20 kg in spate. Puteam sa fac cam 8 repetari pe set.
Problema este ca astazi nu stiu ce s-a intamplat, dar nu am mai putut sa fac decat 5 repetari si acelea au fost putin fortate.
Acum intrebarea mea este: Daca am reusit sa fac doar 5 si acelea fortate inseamna ca mi-a scazut forta sau ca imi va scadea masa musculara?
Va rog sa raspundeti! Multumesc!

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De cate ori pe saptamana faci?

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Fac de 4 ori pe saptamana: Duminica, Marti, Joi si Vineri, dar nu fac doar flotari cu greutate, fac si flexii cu 7, 50 kg, dips-uri, walk out push ups, flexii ciocan, flotari cu batai din palme si 3 exercitii pentru abdomen.

| aXy99 a răspuns:

Nu mai fa zilnic, acorda-i muschiului timp sa se refaca. Poate ai avut o zi proasta, poate ai mancat mai putin.

| Adi88 a răspuns:

Ai muschii obositi, trebuie sa lasi repaus intre grupele musculare cel putin doua zile. Muschiul stresat nu creste...

| Lucian2473 a răspuns:

Inseamna ca ai obosit. Nu se face rodajul cu 20 de kg in sapte, sa stii! La inceput pui 1 kg, faci un set, pauza, alt set. Asta pana vezi ca nu simti absolut deloc greutatea in spate. Apoi mai adaugi un kg si tot asa. Nu se porneste din prima cu 20 de kg in spate pentru ca nu ai muschii suficient dezvoltati. Desi puteai face seturi cand muschii erau odihniti dar pe parcurs obosesti. Nu ti-a scazut forta si nici masa musculara doar ca i-ai obosit.
Stai o saptamana sa odihnesti muschii si apoi incepi din nou, mai intai cu 2 kg in spate. Si faci asta mult timp. Desi multi spun ca muschii se dezvolta la greu, adevarul este ca se vor dezvolta adaugand cate putin si nu greutate pe care nu o poti duce mult timp.

| Marius279 a răspuns:

Părerea mea e că ai obosit sau nu te-ai încălzit destul de bine înaintea antrenamentului.