| MarcelPop2 a întrebat:

Am și eu o problema..m.am apucat de sport bodybuilding combinat cu bodyweight bla bla bla..in fine.dar am observat ceva care e deranjant vizual ..am un corp foarte subțire ( de menționat că sunt slab 51 kg la 1, 65-66 ) și nu stiu da un aspect de corp mic și subțire.din cauza înălțimii sigur nu e pentru că am văzut băieți / adulți chiar care au 1, 60 și un corp lat, spate gros și cât de cât musculoși de când îi vezi le dai minim 1, 73-75. înțelegeți voiwinking.ok revin ..alte detalii ar fi că am in cutia toracică am 87-88 cm și spatele nu e cam deloc dezvoltat.e puțin gros dar nu lat.bun eu cred și să mă corectați daca greșesc că, corpul trebuie sa aiba forma aia de V că sa dea un aspect vizual plăcut.dar faza e că la mine e ceva de genul | | adică partea aia de sus ce cuprinde cutia toracică, spatele și umerii este cam egală cu talia care e subțire )) sau e puțin mai mare, dar chiar foarte puțin.și cred că asta e și problema ..tot rahatul e la partea de sus cutia toracică,umeri, piept spate.și acum întrebarea este ce sa fac? Cum să mă lățesc in partea respectiva? Trebuie să îmi dezvolt mai bine pieptul și umerii ( partea frontala) că sa para altfel!? sau ce trebuie sa fac? Și încă o întrebare! Talia trebuie sa fie cat mai subțire, nu? Să răspundă cei ce chiar știu va rog ..sa nu apară unul care abia s-a apucat de sport și să vina sa-mi zică sa fac flotări sau nu stiu ce tâmpenii de genul! Dau MARE funda! laughing)

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Muschii dorsali, ai spatelui trebuie lucrati, aceia care pornesc in spate de sub umeri si se termina la mijlocul corpului. Tie iti trebuie acel "V" p care il vezi la unii cu umeri lati. Daca esti pana in 19-20 ani, cand se cam termina dezvoltarea fizica morfologica pentru ca devii matur, poti schimba asta si sa devii mai lat in umeri, caci oasele inca cresc si prin exercitii vei stimula nu numai cresterea muschilor, dar si a oaselor. Insa odata procesul cresterii incheiat, nu mai poti modifica structura oaselor, si ramii cu ele asa cum esti, daca umerii sunt strimti, asa vor ramane, poti doar sa pui muschi incit sa nu pari slab. E si cazul meu, am avut 1.92 si 66 de kg cand am inceput sa merg la sala la 19 ani, iar la 21 aveam 1, 98 si 82 de kg, insa umerii tot strimti mi-au ramas, desi am tras la spate ca sa schimb situatia.
Cum sa lucrezi spatele? Tractiuni la bara, dar nu cu bara trasa in fata la piept, ci cu ea in spate la ceafa. E foarte dificil. Daca esti in stare sa faci 8-10 repetari la piept, la spate daca faci doua. Eu am inceput la sala, foarte slab fiind, cu bara goala, fara greutati, cea mai usoara de la acea sala, avea 8 kg happy, si dupa doia ani, ajunsesem sa pun pe ea inca 10 kg. O tii in spate dupa ceafa, si, sezind, cu trunchiul pozitionat vertical, ridici bara in miscare verticala deasupra capului. Daca vrei sa faci la aparat, e la fel ca la tractiuni la bara, tragi de minere bara in spatele cefei in aceeasi pozitie, insa nu stiu daca vei putea de la inceput face asta, ti-am zis, exercitiile sunt cele mai dificile, lucrezi la ele cu cele mai mici greutati, iar aparatul, chiar fara greutati, poate fi prea greu pentru spatele tau. La mine asa a fost.
Iar ca bonus, poti lucra la umeri. Niste umeri mai mari va da si senzatia de spate mai lat. Iar ca sa arati frumos, e bine sa lucrezi si trapezul, muschii ce leaga umerii de git, aceia care, daca sunt mai dezvoltati la o femeie, ma face sa o ador pentru cum arata, pentru ca sunt o trasatura distinctiva a printeselor happy.
Eu nu pot sa iti zic decat: succes! Si poate peste vreo 2-3 ani, cand iti vei fi format spatele, ne vei arata si noua niste poze cu ce ai realizat.

2 răspunsuri:
| ShamelessQboy a răspuns:

Sunt exercitii dedicate pentru a lați cutia toracică, plus ar trebui să lucrezi si sa dezvolti mult umerii, trebuie sa lucrezi la toate grupele dar sa pui accent pe umeri.
Succes!

| George_Benea_1990 a răspuns:

Mm. dupa parerea mea, incearca sa renunti la antrenamentul de picioare si sa te axezi in principal de partea superioara, sunt exercitii pe net, foarte misto explicate de latire a spatelui. Si in special sa ai o alimentatie foarte consistenta. la 51kg, e aproape imposibil sa arati bine.