| Alex54679 a întrebat:

Atunci cand nutritionistul iti da o dieta alimentara ti-o da pe baza venitului financiar? Adica, daca nu iti permiti o dieta putin mai scumpa iti poate da una ieftina, dar la fel de buna?
Va rog sa raspundeti.
Multumesc!

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Astia iti dau o dieta apoi iar te ingrasi ca sa revi iar la el, trebuie schimbat stilul de viata

| Alex54679 explică (pentru RAY):

Eu nu sunt gras, vreau sa pun masa musculara.

| RAY a răspuns (pentru Alex54679):

Culturism,2 grame de proteina per kg

| Bondarel99 a răspuns:

Pai ca sa slabesti in principiu trebuie sa mananci legume si fructe crude (care sunt ieftine acum ca incep sa apara), leguminoase (si astea sunt foarte ieftine si rezista mult timp, iti iei o punga mare si ai cateva luni din ea), ca proteine oua (ieftine) carne slaba (sa zicem ca asta e mai scumpa dar eu nu as manca in fiecare zi carne la dieta, nici nu e recomandat indiferent daca tii dieta sau nu), lactatele la fel sunt destul de ieftine, cereale (ovaz, fulgi de porumb etc am vazut la preturi foarte mici).
Nu cred ca nu ti-ai permite sa iti iei aceste alimente.

Daca iti da un plan de dieta care include somon, caviar, mozzarella, ficat de gasca, fructe exotice si alte din astea, atunci nutritionistul tau are o problema.

| Raven a răspuns:

În mod normal te întreabă care sunt obiceiurile tale alimentare, ce îți place să mănânci, ce nu îți place și, bineînțeles, reacții alergice, dacă există.
Îți va spune care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți, ce alimente ar trebui să consumi mai mult, cum să le prepari, precum și ce comportamente alimentare să elimini ( mâncatul la ore tarzii, excesul de sare sau de zahar). Nu-ți dă propriu-zis o dietă iar tu îi poți spune ce alimente nu-ți poți permite din tot ce ți-a enumerat.
Dar nu știu dacă toți nutriționiștii procedează la fel.

| Paul754880338 a răspuns:

Imi place intrebarea ta! Cat de surprins ai fi sa afli ca a manca sanatos este mai ieftin decat fast food-ul sau alte feluri mai putin benefice sa spunem! Da. Este mai ieftin. Nu te ingrijora!

| Demidol a răspuns:

Nutritionistul iti da dieta dupa afectiunea ta. Dar el iti enumera alimentele, nu iti da reteta. Tu gatesti din ce ai voie sa mananci si nimic mai mult.

| InteractiV a răspuns:

Salut, toate recomandarile unui nutritionist constau in mai multe criterii. El iti poate alege o anumita dieta alimentara ce crede ca te-ar ajuta pe tine si ti-ar fi foarte benefica. Daca nu iti poti permite ceea ce el iti recomanda, nu te sfii sa ii spui sa iti recomande ceva pe buget mai limitat. Sigur, calitatea unui produs variaza intre preturi. Nu poti gasi un produs la 120 lei sa fie la fel de calitativ in concordanta cu unul de 450 de lei. O dieta alimentara la un buget mai scazut, privind in mod calitativ nu va fi la fel ca cea pe care ti-a propus-o el initial si nu ti-o poti permite.

| sunmetal11 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa inveti sa combini corect alimentele. aici ai un tabel folositor:
http://www.vindecator.com/cum-combinam-corect-alimentele-la-o-masa/
sa-ti foloseasca!