anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum e mai bine sa fac antrenamentul:full body sau sa antrenez anumite grupe pe zi? Adica o zi pentru picioare, una pentru abdomen etc.
Deci, care functioneaza mai bine: full body sau antrenarea anumitor grupe pe zi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Brosplits folosesc multi, dar functioneaza cel mai bine pentru cineva Cu o experienta vasta in culturism, si care in cele mai multe cazuri I-a si steroizi(steroizii aducand o crestere a Masei musculare pe parcusul unei saptamani, si binenteles ca pe grupe e avantajos) ce la naturali nu functioneaza astfel, sinteza proteica dupã 48-72 de ore se opreste si celelte zile libere, recuperarea rupturilor musculare nu mai au loc. Muschiul nu mai creste deloc.
Poti incerca full body, push/pull/legs, upper/lower daca ai o schema de antrenament si iti sti standardele, functioneaza mult mai bine pui forta si masa muscularã usor in comparatie cu antrenamntul pe grupe. Cel putin pe grupele unde mici sau au potential mai mare de crestere cum ar fi deltoizii, picioarele si spatele. Se vede si la alti sportivi, nu culturisti care au un avantaj in aceasta privinta folosind full-body.
Eu personal am folosit si pe grupe dar nu am vazut cine stie ce rezultate, acum folosesc fullbody si nu ma plâng deloc de rezultate, multi zic ca e prea solicitant, dar daca te gandesti mai amanuntit, nu e chiar asa, sistemul nervos central se recupereaza mai rapid decât in cazul antrenamentului pe grupe, care de la o zi la alta te antrenezi si nu apuca de tot sa se recupereze, full body facand pauza intre zile de odihna sau cardio e mult mai benefic. Parerea mea.

| Cosmin12341234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Care is numerele tale frate? Stii la ce ma refer; ma refer la recordurile personale actuale.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin12341234):

Momentan nu am mai mers la sala de ceva timp. Ultimele recorduri facute 90kg(cu 83greutare corporala) paralele, 160kg genu si 230kg indreptari daca te referi la 1RM.din cate tin minte. Tu?

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Muschi sunt activi mereu, deci full body, astept un studiu stiintific care sa afirme contrariul desigur ca nu exista asa ceva, omul a fost un vanator milioane de ani, iar cand era vorba de vanat intreg organismul isi folosea

| random666 a răspuns (pentru RAY):

Ce studiu stiintific vrei cand e foarte clar, daca tu faci azi biceps cu piept, daca stii ce faci, teoretic muschii sunt intr-un fel rupti dupa antrenament, pentru ca dupa, intr-o perioada de 24-48 de ore, sa se refaca, organismul tau are nevoie de mancare, in special proteine, astfel e foarte logic ca nu poti sa faci tu azi piept si biceps si maine sa faci din nou, deoarece aceea perioada in care muschiul se reface( pentru a rezista la urmatorul antrenament, va creste), daca tu faci tot timpul aceeasi grupa nu o sa aiba timp sa se refaca, si nu o sa faci nimic. Cum sa compari bodybuildingul cu omul primitiv, de acum milioane de ani? laughing) E evident ca el nu depunea acel efort pe care unii, il de pun la sala, sa luam un exemplu foarte usor. Daca tu te duci sa alerg 1 ora, crezi ca muschii picioarelor o sa iti creasca la fel ca dupa un antremanet intens de o ora la sala? In nici un caz nu poti sa compari antrenamentul de la sala cu cardio de 1 ora... la fel si aici

| RAY a răspuns (pentru random666):

Nu depunea efort serios? tu poti sa vanezi un urs in padure? cu acele arme pimitive? nu cred ca ai putea, nu compara pe stramosi nostru cu noi, ei erau mult mai puternici, sala nu te face barbat, nu te face vanator

| random666 a răspuns (pentru RAY):

Ai ajuns la un alt subiect, hai sa comparam un bodybuilder de 120 de kg doar muschi aproximativ sau 110, si un "vanator de al tau de acum mii de ani" Cine crezi ca ar castiga la o bataie? laughing) Tu chiar crezi ca doar pentru ca ei vanau aveau muschii dezvoltati mai mult decat un bodybuilder in zilele noastre? Iti garantez ca nu, si in special pentru lipsa nutritiei, sunt curios cum crezi tu ca consumau ei peste 120 de grame de proteine pe zi, ceea ce tu poti sa faci lejer in ziua de azi. Pe grupe e cel mai bine, pentru ca ai repaus la muschi, poti sa intrebi pe oricine. Cei care fac full body sunt cei care nu au prea mult timp si fac pentru "mentinere" Vad multe animale de 150 de kg cu grasime corporala de 25-30% si care vin la sala si fac full body, dar iti garantez ca nu cresti mai bine muschiul cu un antrenament de genul. Plus ca iti garantez ca dupa ce faci tu piept+biceps nu o sa faci si triceps+picioare la potentialul pe care il aveai ziua urmatoare, doar ca idee.

| RAY a răspuns (pentru random666):

, hai sa comparam un bodybuilder de 120 de kg doar muschi aproximativ sau 110, si un "vanator de al tau de acum mii de ani" Cine crezi ca ar castiga la o bataie?


un vanator alfa

| Chitaristul26 a răspuns:

Daca vrei sa te concentrezi mai mult pe forta, si sa arzi mai multe calorii, tot corpul. Daca vrei sa cresti mai mult muschii, lucreaza grupe separate. Recomand un program Push/Pull/Legs[Triceps, piept, umeri/biceps, spate/picioare] si abdomen odata la doua zile sau in fiecare zi.

| VreauSaFiuMilitar a răspuns:

Antrenarea grupelor pe zi. Corpul sau anumite parti ale corpului au nevoie de odihna dupa un antrenament pentru a se dezvolta. Daca tu faci in fiecare zi aceleasi exercitii nu lucrezi aproape nimic. Ai nevoie de un orar. Luni spate si piept, marti umeri biceps, miercuri picioare si fund etc. Sunt doar exemple. Daca ai bani si iti permiti sa dai 50 de lei pentru un instructor, iti recomand. Daca vrei sa stii si altceva da mi mesaj.

| AnonimGuy264 a răspuns:

Eu zic ca antrenarea anumitor grupe pe zi e mai buna decat cea full body.

| kevinelll a răspuns:

Fac sala de aproape 4 luni si pot sa zic ca antrenarea pe grupe e cea mai buna, iti dau un exemplu faci biceps si treci la picioare sangele de la biceps va trece direct la picioare si nu e bine. Ai aici un program
Luni:piept, abdomen
Marti:Spate, triceps
Miercuri:picioare
Joi:umeri, trapez
Vineri:brate
Sper ca te-am ajutat
Astept funda?

| Cosmin86 a răspuns (pentru kevinelll):

Esti femeie de vrei funda?