| RareSika11 a întrebat:

Imi puteti spune daca este bine sa fac tractiuni, genoflexiuni, flotari si abdomene in fiecare zi? Sunt exerciti calistenice ( cu greutatea corporala ) as vrea sa imi spuneti si un program de asemenea exercitii, cate serii cate repetari, ma axez pe forta si masa musculara!

Răspuns Câştigător
| Time4workout a răspuns:

Aceste antrenamente le practic si eu. Nu iti recomand sa le faci zilnic pentru masa musculara in felul acesta o sa pierzi din fibrele musculare pentru ca nu au timp de regenerare. Incearca sa faci o zi si una pauza in felul acesta eu am obtinut rezultate maxime. Tractiunile poti sa le faci singure intr-o zi fara sa faci altceva pentru ca ele sunt exercitii complexe care implica mai multe grupe musculare. Eu merg pe programul urmator: Luni (tractiuni biceps, paralele) Marti pauza, Miercuri (Tractiuni cu priza larga pentru spate, flotari) Joi pauza, Vineri (genoflexiuni, abdomene) Sambata Pauza iar Duminica putin alergat sau pauza. Atentie la alimentatie pentru masa musculara ai nevoie de multi carbohidrati si multe proteine.

| RareSika11 explică (pentru Time4workout):

Deci sa inteleg ca tu faci Luni- Tractiuni (pentru biceps) si paralele ( adica faci *biceps, triceps*), Miercuri- tractiuni cu priza larga pentru spate si flotari ( adica faci spate + piept + triceps ) si Vineri ( genoflexiuni si abdomene), daca fac abdomene si genoflexiuni in fiecare zi sau in zilele de pauza + vinerea are ceva? nu chiar in toate zilele de pauza, de exemplu marti, vineri si duminica sa fac abdomene si genoflexiuni! si in restul zilelor sa fac cum ai spus tu. Oare ma afecteaza cu ceva?

| Time4workout a răspuns (pentru RareSika11):

Da te afecteaza inseamna supraantrenament sau o poti pune ca un program de definire nicidecum de crestere in masa musculara. Zilele de pauza trebuie sa fie respectate, ai nevoie de multa odihna pentru a creste. Imi amintesti de primul meu pas facut intr-o sala de forta. Am luat gantera si am facut biceps am dat alt aparat iar dupa aceea tot biceps am facut, crezand ca antrenamentul conteaza. Asa am invatat...(respecta zilele de pauza).

| RareSika11 explică (pentru Time4workout):

Ok, eu fac acasa, cum ti-am spus DOAR tractiuni ( toate felurile ), flotari toate felurile, genoflexiuni si abdomene ( toate felurile ), imi poti spune un program de antrenament saptamanal cu 4 antrenamente pe saptamana, nu vreau doar masa musculara, vreau si definire, sa se vada musculatura frumos gen, daca imi spui flotari, spune-mi de care si ce lucreaza sa fiu detaliat de la cineva care stie. etc Imi poti spune?

| Time4workout a răspuns (pentru RareSika11):

Ti-am dat mesaj.

| RareSika11 explică (pentru Time4workout):

Nu pot sa iti trimit mesaj deoarece am grad junior, contacteaza-ma pe email rareshik11@yahoo.com

| Cosmin86 a răspuns (pentru RareSika11):

Sunt vreo 60 de feluri de tractiuni... tu probabil faci vreo 4-5 si spui ca faci "toate felurile" laughing

| RareSika11 explică (pentru Cosmin86):

Bine bunule, spune-mi toate cele 60 de feluri daca chiar sunt atatea!

| Cosmin86 a răspuns (pentru RareSika11):

Uite 25 de tipuri diferite :
https://www.youtube.com/watch?v=yOdq5W2gh7E

Restul cauta si tu pe youtube.

13 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Daca vrei forta si masa musculara, trebuie pauza CA LUMEA.

Lucreaza 1 grupa / saptamana.

Gen : luni faci doar tractiuni, mai multe tipuri.

marti faci doar flotari, mai multe tipuri

Si tot asa.

Si MAXIM 8 repetari. Poti peste, maresti greutatea sau alegi alt exercitiu.

Astea + o alimentatie bogata in proteine ( 4-5 mese pe zi, carbohidrati si proteine la fiecare masa, nu ciorbe, mancare gatita si alte prostii )

| AndreyFsk a răspuns:

Iti recomand cand ai timp sa te duci pe bara si sa incepi serii de tractiuni :
1. 4-5 serii de cate 10 tractiuni (daca nu poti, 2-3 serii de cate 10 )
2. flotari, 5 serii de cate 15
3. genoflexiunile pot afecta coloana vertebrala ai grija. iti recomand maxim 50 pe zi.
4. 200-250 de abdomene pe zi (am citit ca nu se pune problema la abdomene).
Mananca mancare cat mai bogata in proteine si vitamine (carne, oua, mere etc ). Nu vei reusii niciodata sa cladesti ceva pe tine daca tu nu mananci. Si eu ma axez la fel ca tine, pe forta si masa musculara. Urmez aceleasi exercitii care ti le-am prezentat si e ok, eu nu fac febra. poate e organismul meu mai diferit, dar nu cred.
Succes! Sper ca te-am ajutat!

| megacozonnac a răspuns:

Eu zic sa faci cat de multe poti, de exemplu eu acum o luna nu puteam sa trec de o flotare...dar acum fac 20! si asta datorita faptului ca am avut vointa, si nici nu am fost la sala, m-am antrenat doar acasa in in parc.de exemplu ieseam prin parc si alergam cat de mult putem, apoi dupa ce ma odihneam iar alergam.Asa si cu flotarile, tractiunile, genoflexiunile etc. faci cat de multe poti, dupa care te odihnesti, cand ai terminat iar mai bagi...o sa ai febra vreo 2 zile(depinde de corp), dar vei vedea ca vei ajunge sa faci foarte multe dupa un timp.cat despre un program,eu zic sa mananci mai sanatos(mult lapte,iaurt,fructe multe,legume,ceai, mai putine grasimi si dulciuri)si sa bei foarte multa apa, dar nu inainte de exercitii, ci dupa ele, cand ai terminat.si sa stii ca nu e nevoie sa bei apa doar atunci cand iti e sete, apa e foarte buna pentru ca iti elimina toxinele si iti ajuta corpul sa se regenereze.
P.S:poti umple ceva sticle cu apa si sa le folosesti drept haltere, dupa care cu nisip(depinde de forta ta).

| RareSika11 explică (pentru megacozonnac):

Pot face 3 serii de 20 de flotari corecte, 4 serii de 5 tractiuni corecte si genoflexiuni si abdomene nu se pune problema, fac fotbal de 7 ani, dar vreau sa arat mai bine, daca stii sa-mi spui un program de astfel de exercitii, sau macar daca e bine sa le fac in fiecare zi, am citit ca muschii cresc in perioadele de pauza.

| Cosmin86 a răspuns (pentru megacozonnac):

De ce cat mai multe? el vrea forta si masa. Asta se face cu PUTINE repetari si cu PAUZE MARI ( gen 5-6 zile ) intre antrenamentul unei grupe.

p.s. : haltere din niste sticle? ti-ar trebuie vreo 70-80 de sticle sa simti ceva.

Esti doar un copil mic care isi da el si cu parerea, nu?