anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In afară de proteine, ce alte substanțe sunt absolut necesare pentru a câștiga masa musculara și a nu merge la sala degeaba?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Tu crezi ca cei care merg la sala si nu iau suplimente de proteina sau carbohidrati nu se fac mari sau cum? uite baietas am 46 cm in brat la 85 kg fara niciun supliment, pot afirma ca si dimensiune daca iau creatina si alte trasnai bat ectomorfi care iau steroizi acum ca nu si in calitatea masei este adevarat.
Un lucru este cert suplimentele te ajuta dar daca iti asiguri un aport necesar de porteine fibre carbo si vitamine din mancare chiar si acesta este SUFICIENT, daca vorbim de concursuri acolo e altceva.
Si inca un lucru citeste pe fiecare cutie de proteina (supliment) si cauta pe net ce contin acestea pe langa proteina vei vedea sucraloza si alti factori cancerigeni, deci DA se poate face sala si fara suplimente, doar ca te vei dezvolta poate mai greu...dar nu e imposibil sa ajungi unde ti-ai dori.
Multi considera ca doar suplimentele i-au dezvoltat, foarte probabil dar la fel de probabil i-a ajutat antrenamentul, odihna, alimentatia etc

| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

Suplimentele din zer, fara arome si indulcitori sunt ok. Sunt persoane care nu pot manca atat de multe proteine din mancare si mai apeleaza si la suplimente. Si sunt persoane care sunt slabe si pun greu muschi, eu la a doua categorie ma refeream.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vitamine, antioxidanți, microminerale, și factori de potențare a activității lor, care acționează optim doar toate împreună și le poți găsi toate împreună doar în vegetale și plante crude, în fructe.

| RobertMoon a răspuns:

Alimentatia 70%, iar restul antrenament si suplimente (in general cele mai importante suplimente sunt izolatul proteic din zer, bcaa, creatina si multivitaminele.

| Yurisa a răspuns:

Fibre? big grin

| anonim_4396 explică (pentru Yurisa):

Pai n-am probleme la stomac

| 1231242 a răspuns:

Surpusul caloriclaughing poate?