| MajicAro a întrebat:

Intrebare in special pentru Cosmin86.
Pentru a pune masa musculara trebuie sa consumi proteine,dar intrebarea mea este dc multa lume mananca carne,oua,lactate etc,cand ar putea sa consume soia,pentru ca din cate stiu soia este alimentul,, natural" cu cele mai multe grame de proteine pe 100g.Conteaza si ce fel de proteina este? Este mai eficienta proteina animala decat cea vegetala?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

1. soia NU are toti aminoacizii necesari. O proteina e formata din aminoacizi... carnea spre ex. contine TOTI aminoacizii, proteina din soia contine o parte.

Trebuie sa combini soia cu altceva, a.i. sa asiguri toti aminoacizii

2. Acum cam 80-90 % din soia de pe piata e modificata genetic si plina de estrogeni... daca poti gasi soia naturala, mananca fara niciun stres, iti asigura proteine.

| MajicAro explică (pentru Cosmin86):

Eu consum lapte de soia pe care il prepar eu singur.Boabele de soia le cumpar doar de pe internet si mereu am grija sa am trecut pe eticheta bio, organic, nemodificat genetic.Cat despre soia texturata din care multa lume prepara,, snitzele" chiar nu stiu daca este sau nu modificata pentru ca pe ambalaj nu prea gasesti multe informatii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MajicAro):

Pare ok ce faci tu.

6 răspunsuri:
| AlexandruInu a răspuns:

Pentru ca acele alimente contin grasimi proteine de care ai nevoie pentru a creste in masa musculara. Dimineata daca mananci o omleta din 3 oua sau oua ochi este super bine. Tu ai spus ca vrei sa scresti in masa musculara, va trebui sa faci exercitii de scurta durata si de intensitate mare, unde vei consuma foarte multa energie. Iar aceste alimente iti dau energia si proteinele de care ai nevoie. Ca sa cresti in masa musculara poti lua si proteine sau gainere. Dar alimentatia reprezinta 80% si proteinele/suplimentele 20%. Trebuie sa mananci cele 3 mese pe zi obligatoriu, multi care vor sa creasca in masa musculara mai adauga 2-3 mese, nu e obligatoriu. Mananca pe zi sa zicem 15-20 de alune. Ai nevoie de grasimi.

| MajicAro explică (pentru AlexandruInu):

Eu sunt putin mai gras si ma gandeam sa mai scad % de grasime din corp...

| AlexandruInu a răspuns (pentru MajicAro):

Eu am 16 ani 1.75 si 62kg grasime. Dar ca sa cresti in masa musculara ai nevoie de grasimi.

| MajicAro explică (pentru AlexandruInu):

1.83 82kg