anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebarea e mai mult de curiozitate: Sunteti de acord cu afirmatiile de mai jos? (hope not) Si daca da, cu care?

1. Lucratul cu greutati opreste cresterea si are efecte negative asupra oaselor.
2. Mai multe flotari inseamna mai multa forta.
3. Consumarea mai multor fructe duce la slabire.
4. Exista slabire localizata.
5. Poti creste semnificativ in masa musculara fara sa lucrezi cu greutati.
6. Antrenamentul in haine groase ajuta la slabire.

Well, sper sa nu existe probleme de exprimare (la termenul "slabire" e loc de interpretare, dar cred ca se intelege la ce ma refer). Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

1. NU opreste cresterea (înălțimea e genetică NU poate fi modificata/influentata). Articulatiile pot avea de suferit daca lucrezi incorect sau cu greutăți peste limita ta (deci o parte de adevar).
2. Forță se realizeaza lucrând cu greutăți mari si repetari putine. În general sportivul isi alege greutatea care nu-i permite mai mult de 3-4 repetari (executate corect) / serie. În general mai mult înseamnă rezistenta nicidecum masa sau forță.
3. Fructul ca orice alt aliment are o anumită valoare kcalorica. Un exemplu: 100g mere= 50kcal (nu stiu cate are, e doar un exemplu). 1kg mere= 500kcal. Ia mănâncă tu pe lângă alimentația ta zilnică obișnuită si 1kg de mere si vezi daca mai slăbești cu un surplus de 500kcal happy.
4. Nu stiu la ce te referi exact, dar organismul slăbește de unde vrea el, iar daca genetică ta e putin "obraznică" gen "chibrit cu burta" trebuiesc sacrificii imense pentru a scăpa de burtica, dar da, se scăpa la un momentdat.
5. Fiecare are un sistem de valori, nu stiu cat reprezinta pentru tine semnificativ, dar da, se poate. Lucratul cu propriul corp/propria greutate sunt foarte bune. Exercițiile de baza in acest sport sunt: flotari-tractiuni-genuflexiuni-abdomenele - toate doar cu propria greutate.
6. Transpirația NU are nici cea mai mica treaba cu slăbirea. Iti propun un test (asta daca te antrenezi). Consuma foarte multă apă la un antrenament (2-4l) doar in timpul antrenamentului si vezi cum curge apa pe tine, iar în alt antrenament consuma sub 1, 5l vezi daca mai transpiri in halul ala laughing. Pur si simplu pierdem apă pe care o introducem la loc in organism pe parcursul zilei. Iar slabitul înseamnă pierderea țesutului adipos NU a apei.

| AnastasiaK a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

1. Eh, uite ca pe cat am incercat sa fiu de atenta la cuvinte, tot am lasat loc de interpretare. Ma refeream strict la lucratul corect care are chiar un efect benefic asupra oaselor.
3. Evident ca nu slabesti daca esti in surplus caloric. La fructe mai apare si problema zaharului (fructoza).
4. Ma refeream la aberatii gen "abdomele te scapa de burta", "alergatul slabeste in zona picioarelor", etc laughing
5. Cand am zis semnificativ m-am gandit la observarea unei diferente majore si in special la copilasii (mai mult sau mai putim copii ca unii au si 20+) care viseaza un corp de bodybuilder facut numai din flotari si genuflexiuni fara greutati adaugate.
6. Da, ma antrenez si stiu povestea asta. Se practica in special la sporturile de contact pentru cantarul oficial. Cel mai trist este ca exista inclusiv sportivi/fosti sportivi care cred ca aia este o slabire reala si nu doar deshidratare (vezi fix sub raspunsul tau un utilizator cu care m-am si contrazis candva pe tema asta si mai sunt exemple).

Mai mult nu am de adaugat. Iti multumesc pentru raspuns si explicatii. Am pus intrebarea in primul rand pentru ca eram curioasa cati inca sustin astfel de afirmatii (am vazut multi utilizatori aberand pe site, nu le-am scos de la mine ca n-am eu asemenea imaginatie) si in al doilea rand pentru ca acei oameni care inca sustin afirmatiile alea ar avea ocazia sa citeasca aici cateva raspunsuri pertinente (al tau si nu numai) si poate, doar poate, sa inteleaga.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru AnastasiaK):

Sa stii ca nimeni nu le stie pe toate. Sportul asta e foarte al dracu'. Nici Arnold, nicio persoana de top din aceasta industrie nu va afirma vreodata "eu detin adevarul absolut" sau daca o va face înseamnă că e șarlatan. Stii de ce? Suntem ai dracu de diferiți. Am simtit pe propria piele când credeam ca stiu cu ce se papa execuția antrenamentelor la gambe, eram suta-n mie convins că execut corect, iar gambele nu creșteau fiindca credeam ca "nu am genetic" in schimb am realizat ca nu stiu nimic despre executie si antrenamentul lor. Cu toate ca executăm si ma antrenam după un exemplu cunoscut de antrenament (cu beneficii pentru majoritatea persoanelor), dar în schimb la mine n-a mers.
Dacă lucrezi corect, încălzit corespunzător DA, vei beneficia de niste articulatii sănătoase și la bătrânețe. Asta cu fructoza (este dezbatere mare intre specialiști, cum a fost si cu, colesterolul la oua, prefer sa las timpul si stiinta sa faca o afirmație exactă). 4 total aiureli laughing
Deci sunt si eu un copilasi abia am făcut 20 (si in apararea mea spun ca e dovedită puterea gândirii pozitive, deci nu e tocmai un lucru rau sa te imaginezi pe tine însuți cu un corp superb laughing ). P.S Eu inca o fac (dar sa nu mai spui la nimeni). Ideea exercițiilor cu propriul corp este ca te dezvolta, functioneaza doar ca pana intr-un punct. Poti continua daca treci la nivelul urmator (legi greutăți de tine, treci la executarea diferitelor scheme la bara, gen muscle up- făceam si eu 4 laughing, m-am antrenat o perioadă la bara). Dar un corp de BB e imposibil pentru o mare parte din noi (oamenii ăștia sunt mașinării, genetice incredibile). Chiar dacă baga hormoni, anabolizante si etc (caci asa zic toți "aaa, ce ba ca daca bag si eu ce baga ala ma fac mai mare ca el, daa de unde dracu laughing ). Unu ca Phill, Kai, unu ca Levrone laughing haha, --> mașinării. Aici si pe orice forum unde se discută despre asa ceva oricine, oricand isi va da cu parerea chiar dacă cunoaște chiar dacă nu cunoaște. Eu nu recomand informarea de pe aceste platforme, recomand stiinta, studiile (cele mai noi daca se poate). Am avut ocazia sa citesc cateva raspunsuri de ale lui Brigaela unele foarte, dar foarte punctuale, in conformitate cu tot ce e nou studii/stiinta, chiar am ramas surprins si o data i-am dat si un replay in care o felicitam. Dar na, faptul că sala opreste cresterea e foarte răspândit cu toate ca in afirmația ei vorbeste de sinteza proteică, pe când de dezvoltarea se ocupa Gh-ul. Fiecare cum crede. A, da înainte să se apuce de tras de fiare Phill a jucat baschet, iar când sa urce la PRO a fost respins din cauza înălțimii (pe el de ce nu l-a înălțat baschetul? căci inca se crede că baschetul înalta, iar sala opreste). Eu doar îmi "ofer opinia". Am făcut greșeli si realizez ca inca mai greseac, dar cum am spus nu exista un guru in sportul asta. Succese.

| AnastasiaK a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Nu am nimic cu gandirea pozitiva sau cu visarea unui anumit corp, dar cat timp asteptarile sunt cat de cat posibile. Sa fii bodybuilder bazandu-te pe flotari, fara antrenamente cu greutati nu e. Eu asta criticam, in niciun caz gandirea pozitiva.

Sunt toatal de acord cu ce ai scris si tot respectul. Intalnesc mai rar oameni informati (mai ales aici) si care nu fac pe atotstiutorii.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru AnastasiaK):

Glumeam laughing. RESPECTUL e reciproc, ai toata admiratia mea. Ca fata sa cunosti atâtea lucruri despre lumea fitnessului si a culturismului pentru mine e ceva wow. Pot sa fac pariu ca tragi de fiare fără frică ca devi "barbata" sau ca faci brandu mare laughing. Am o duzină de donsoare care fac doar bicicleta si țopăie pe kango-jumps sau cum se numesc, după se plâng intre ele ca nu le merge, ca n-au rezultate. I-am zis uneia dintre ele ca nu banda o face FIT ci trasul, ea mi-a răspuns cam asa: " du-te ma sa mori tu, v-ati făcut toți instructori, cum sa trag de fiare ca sunt o domnișoară delicată nu gorile ca voi". Pe de-o parte a avut dreptate, cine dracu ma cred eu sa dau sfaturi. M-am retras civilizat, i-am zis sa continuie si sa nu se lase influențată de nimeni si nimic. Da' karma nu doarme, n-a durat mai mult de vreo 2 luni si n-am mai vazut-o prin sala rolling on the floor. Inca o data mult respect si admirație din partea mea. Continua ca o faci bine siiiii cel mai important lucru: Nu Renunți.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Poate opri sau incetini cresterea, fiindca va deturna sinteza de proteine catre forarea unor mase musculare mari. Daca muschii spatelui nu sunt bine dezvoltati inainte de a incepe sa ridici greutati sau daca oasele nu sunt complet maturizate (19-20 de ani), poti avea srprize sa ti se taseze vertebrele. Nu ridica greutati decat la indicatia medicului de medicina sportiva, nu dupa ureche sau la indicatia unui antrenor care poate nici nu are studii in domeniu.
2. Nu neaparat, depinde.
3. Daca incluiesti cu fructe sarace in zahar si calorii, alte alimente bogate in acestea. Adica, de exemplu, daca consumi mere Renet sau visine sau portocale in loc de dulciuri, paine, paste si cartofi.
4. Este doar temporara, depozitele de grasime se vor reechilibra apoi.
5. Da, poti. Vei face insa muschi puternici si rezistenti, dar nu atat de voluminosi. Daca cosești, de exemplu, vei face niste bicepsi foarte frumosi si de foarte buna calitate. Sigur, nu vor fi umflati cu pompa, vor fi mai mic, fiindca muschiul de buna calitate este dens.
6. Nu. Mai degraba antrenamentul in frig si la aer curat

| AnastasiaK a răspuns (pentru Brigaela):

Cu prima nu sunt de acord. In primul rand, din cunostintele mele, nu exista momentan niciun studiu care sa dovedeasca asta (desi se afirma destul de des, dar nu neaparat de catre specialisti). In al doilea rand, ma gandesc la exemple concrete. Baschetbalistii fac inclusiv antrenament de forta (cu greutati deci), iar asta si la 15 ani (presupun ca si mai devreme, insa nu am cunoscut personal si nici nu m-am documentat mai mult). Bineinteles, ma refer strict la executarea corecta a exercitiilor. Daca executia este incorecta pot aparea probleme la orice varsta.

Oricum, nu ceream raspunsurile pentru mine. Eu am trecut de perioada de crestere deja, iar de lucrat cu greutati m-am apucat inainte. Scopul intrebarii era in special curiozitatea (legat de cati sustin afirmatiile si cati nu). Multumesc pentru raspuns si argumentare!

| Brigaela a răspuns (pentru AnastasiaK):

Lucratul corect, cu greutati mici si in epsioade cu durata adecvata varstei, este benefic. Dar nici nu face muschi voluminosi.

| Sn4k3 a răspuns:

1. Nu.
2. Anduranta musculara, forta doar putin.
3. Orice in cantitate mare ingrasa, deci daca mananci mai multe fructe normal ca nu slabesti.
4.Nu cred.
5.Semnificativ nu.
6. Ajuta atat de putin incat nu merita. Prin transpiratie pierzi doar greutate apei pe care o pui inapoi cand te rehidratezi. Daca s-ar pierde grasimea nu ar mai fi atat de multa obezitate.

| siriusblack98 a răspuns:

Salut! La 1.Numai daca executia este gresita sau greutatea mult prea mare pentru nivelul la care te afli.2.Mai multe flotari nu inseamna si mai multa forta.Inseamna doar rezistenta si obisnuinta corpului cu acel tip de exercitiu.3.Fructele ajuta la slabire dar asta nu inseamna ca daca bagi 10 kg de mere zilnic o sa slabesti mai repede ci din potriva, sunt sanse mari sa te ingrasi.4.Nu exista asa ceva. Spre exemplu nu poti sa dai grasimea jos de pe o singura coapsa de la picior sau un obraz sa il ai mai ''durduliu'' si pe celalt lipit de fata.5.Fals.Nu poti creste foarte mult in masa musculara folosind doar propria greutate. Oricat de buna ai avea genetica, corpul are nevoie de progres si asta nu se poate folosind mereu numai 70kg sa zicem.6.Aici oricat s-ar da niste inteligenti care nu au habar ce e ala sport si doar citesc sfaturi motivationale pe Facebook ca antrenamentul in haine groase nu ajuta si ca doar duce la deshidratare (si alte abureli de novici) eu iti zic ca ajuta.Am probat asta pe mine.Pana si cei care practica box, folosesc tehnica asta ca sa ajunga la o anumita greutate pentru categoria la care lupta.