| TPUşiUPT1 a întrebat:

Iti pot face suplimentele de la sala rau?
Stiu ca la intrebarea asta au raspuns o gramada de sportivi,culturisti etc,dar probabil trebuie sa faca si ei reclama ca sa isi castige banu.
Ce parere aveti? Daca se poate sa vorbiti din experienta personala, cum va ies analizele si daca nu te pot afecta in niciun fel ce as putea sa folosesc pentru masa musculara(pe langa odihna, antrenament si alimentatie).
PS:nu vreau pareri de ca cocalari gen "ia x ca te umfla", "ia y ca am luat si eu si nu ma doare ficatu".

Răspuns Câştigător
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Despre ce "suplimente" vorbesti?
La sala se gasesc aparate de gym si mergi sa faci sport, acolo nu ti se dau nici un fel de suplimente!
Luarea suplimentelor la varsta frageda, adolescentina, iti poate afecta sanatatea si sistemul hormonal.

| TPUşiUPT1 explică (pentru Violleta2022):

Suplimentele de care sa gasesc la sala, pe net, in magazinele mari(ex:my protein) dar cred ca puteai sa te prinzi si fara mesajul asta, si nu am zis ca ti se dau suplimente, poti sa le cumperi dar cred ca te-ai prins si de asta.Am uitat sa mentionez ca am 18 ani fara 2 luni, nu stiu daca o consideri o varsta frageda pentru suplimente dar m-am hotarat sa mai astept avant in vedere ca doar cei care sunt sponsorizati de o companie de spulimente nu sunt sceptici in a le recomanda.

| Violleta2022 a răspuns (pentru TPUşiUPT1):

La 17 ani si 10 luni, esti inca la o varsta frageda, ca esti inca adolescent pana la 20 de ani, cand ti se incheie cresterea.

| AnastasiaK a răspuns (pentru TPUşiUPT1):

"avant in vedere ca doar cei care sunt sponsorizati de o companie de spulimente nu sunt sceptici in a le recomanda" - aici te inseli, majoritatea sportivilor folosesc suplimente. In plus, nu stiu ce ai inteles din raspunsul meu. Ca sunt sceptica? Sau ca sunt sponsorizata? laughing

| AnastasiaK a răspuns:

Da, iti pot face rau daca te trezesti sa faci pe desteptul si triplezi doza recomandata. Cred ca e destul de clar ca orice consumat in exces dauneaza (inclusiv apa). In rest, daca respecti dozele si intelegi ca suplimentele vin in ajutorul alimentatiei, nu o inlocuiesc, atunci e totul ok.

Ce poţi sa folosesti pentru masa musculara? Momentan axeaza-te pe cele 3 lucruri pe care le-ai mentionat deja, iar dupa ce o sa te documentezi suficient ca sa-ti poti pune alimentatia la punct, n-o sa mai pui intrebarea asta pentru ca o sa stii tu de ce ai nevoie.

| TPUşiUPT1 explică (pentru AnastasiaK):

Ok,multumesc de sfat.