| George628zz a întrebat:

Karate sau kick box? Pentru ca vreau sa învăț sa ma bat.

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Din pacate lupta de strada nu se compara cu cea din ring sau din orice mediu controlat.Am practicat box, kickbox si karate Kyokushin Kay iar in lupta de strada nu te ajuta prea mult. Poate doar la reflexe si cam atat.Te gandesti ''pai nu invat sa ma apar macar''? Inveti sa te aperi de alte lovituri controlate si precise.Nu de lovituri ciobanesti date aiurea, de cutite si boxuri de otel folosite haotic, nu de bate de baseball tinute langa scaunul soferului. Daca nu poti evita o lupta atunci cand esti fata in fata cu el/ei i-ati un punct fix (nasul adversarului) si lovesti acolo cu putere si cu viteza. Dupa un pumn in nas sansele sa nu-i mai arda de bataie sunt de peste 90%. Loveste mereu primul!

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

"Te gandesti ''pai nu invat sa ma apar macar''? Inveti sa te aperi de alte lovituri controlate si precise."

Daca ai făcut toate sporturile enumerate de tine si consideri ca nu te-au ajutat la nimic pe parte de autoaparare atunci, fara suparare, ori le-ai facut prea putin ori superficial. Da, e adevarat ca lupta pe strada nu seamana cu lupta intr-un ring, dar nu pentru ca nu ar exista si in ring "lovituri ciobanesti, date aiurea". Exista si de alea, nu e totul 100% tehnic. Iar cele "cioneabesti" sunt mult mai usor de evitat, apropo. Cat despre arme...a te apara inseamna de obicei a bara, a face o eschiva sau o evitare, nu a încasa. In sporturi de contact inveti si sa incasezi, dar sa te si aperi. Si crede-ma că după câtiva ani de sport de contact vezi ușor orice intenție de lovitura a unui nepracticant. Nu doar ca ai timp sa te feresti, ai timp chiar sa-l lovesti inainte sa te atinga el.

Probabil stii ca luptatorii evita bataia pe strada, dar s-a răspândit impresia ca ar fi de frica si nu a fost inteles ce fel de frica. E vorba de frica de a omorî pe cineva, de a ajunge la închisoare, etc. Pentru că aproape orice luptător cunoaste personal câte un caz în care de la o simplă lovitură s-a ajuns la închisoare. În schimb, nu am auzit de prea multe cazuri în care un luptător să-și ia bătaie pe strada (de fapt nu am auzit de niciunul, dar ma gandesc ca or fi niste exceptii). Iar aici vorbesc inclusiv de luptători care făra vreo armă i-au batut pe altii care aveau (poate ai auzit de povestea cu motociclistul vs 3 rromi cu bâte si e doar un exemplu).

15 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Daca inveti Arte Martiale, nu o sa te bati. Daca incepi ca si Sosin, trebuie sa te obisnuiesti sa primesti bataie. Daca rezisti, poti merge mai departe. Se spune::: Multi se inscriu, putini sunt chemati!

| Catrice a răspuns:

K1, mma

| Cosmin86 a răspuns (pentru Catrice):

K1 e o gala de lupte, nu un stil de lupta. Ce naiba cauta in aceeasi enumerare cu mma?

| Catrice a răspuns (pentru Cosmin86):

Și dacă ajunge sa participe acolo nu câștiga experienta? Ca dacă da câțiva pumni într-un sac și vine unu' și îl snopeste ce câștiga?
Zic și eu...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Catrice):

Ajungi sa participi la k1 dupa cativa ani de antrenamente la club, nu te duci direct acolo happy

| RoCkKiD a răspuns:

Daca scopul tau e sa te bati pe strada eu zic sa nu te apuci de nimic din 2 motive.

1. o sa iei mai multa bataie decat ai lua daca nu stii sa te bati pentru ca o sa te bagi in mai multe situatii.

2. risti chestii mult mai grave pentru ca aparent ai impreisa ca bataia pe strada e ca in meciurile de box de la TV.

Cel mai bun mod de a te bate pe strada este sa nu te bati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Karate e sportul care te invata sa te aperi, nu sa te lupti...

| Osneros a răspuns:

Dacă vrei să te bați pe străzi sporturile de contact nu-s de tine.

| George628zz explică (pentru Osneros):

Ce recomanzi?

| Osneros a răspuns (pentru George628zz):

Să-l iei la pumni pe cel cu cea mai lată ceafă din fața blocului.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Osneros):

Ce sfat cretin.

| Osneros a răspuns (pentru Cosmin86):

Întrebare cretină, răspuns pe măsură.

| Nonolita a răspuns:

Ce ar fi sa te "bati" la o olimpiada de matematica, de exemplu.

| Mandeliu a răspuns:

Salut!

In general nu o sa te ajute foarte mult nici un sport de contact in a invata sa te bati pe strada, deoarece acolo totul se bazeaza pe anumite reguli care in viata reala nu se aplica, lumea da cum apuca pe strada.

Chiar si asa, tot iti formezi niste reflexe, ai tehnica mai buna atunci cand dai o lovitura, te poti apara mai eficient (asta doar in cazul in care "oponentul" tau se foloseste tot de maini si picioare, altfel aleluia).

Cel mai bine este ca o bataie sa se termine foarte repede, pentru ca dupa 20-30 de secunde deja o sa se simta oboseala si exista posibilitatea ca oponentul tau sa reziste mai mult, si deznodamantul va fi clar. De aceea, cum s-a mai si specificat, tinteste la nas deoarece este cel mai la indemana si loveste repede si cu putere, cu mai multe lovituri succesive. Iar in privinta asta, cred ca kickboxing-ul o sa te ajute cel mai mult.

Totusi, nu uita. Evita o bataie de cate ori poti, nu doar pentru ca am ajuns intr-o societate care ar trebui sa se distinga de animale, ci si pentru ca nu stii ce se poate intampla intr-o astfel de situatie si ajungi tu cel care isi ia somnul vesnic, amin acum si pururea si in vecii vecilor.

Succes!