| Andreirs a întrebat:

La cati ani incepe sa imi creasca masa musculara? Am 16 anihappy

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Muschii se dezvolta de cand incepi sa cresti in burta mamei. Daca vrei sa ii dezvolti mai mult mergi la sala.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

La ora de biologie ce faceti? sunt curios, de unde ideea asta cum ca masa musculara creste de la o anumita varsta? inca de cand ovulul se intalneste cu spermatoizul se formeaza se formeaza organismul tau, inclusiv masa musculara desigur

| Violleta2022 a răspuns:

Masa musculara creste de cand te nasti. Depinzand numai de tine sa o intretii si sa o dezvolti, prin efort fizic si hrana sanatoasa.

| Simpatic a răspuns:

Sfatul meu ca fost practicant amator de sala cativa ani este sa nu incepi sala la 16 ani ci undeva dupa 20, o sa-mi multumesti mai traziu daca vei intelege.
La 16 ani esti tentat ca si mine de altfel cand am inceput la 17 ani sa faci cu greutati din ce in ce mai mari, si asta se poate traduce intr-o zi cu vreo hernie de disc sau ceva nasol pentru tine.
Asa cu cat incepi la o varsta la care esti cat mai aproape de maturitate nu o sa mai ai avioane in cap si iti vei delimita corect principiile si scopul de a face sala...mai pe romaneste multi copii fac sala ca au vazut batausul cartierului ca are brate mari, sau cred ca vor impresiona o fata sau mai stiu ce motiv bizar.
Cand vei face sport cu mintea in primul rand vei sti si pentru ce faci.
Poti face si la 14 ani si la 16 dar este mai bine pentru tine si organism sa incepi putin mai tarziu.
Este doar un sfat nimic mai mult,si considerant ca baietii in general nu fac sala doar ca sa faca cardio sau sa se plimbe aiurea de colo colo,pe noi ne pasioneaza ganterele si halterele, iar cand lucrezi cu greutati trebuie sa ai mare grija la greutatea folosita si mai ales la modul de executie.