| Robica7 a întrebat:

La ce doctor ar trebui sa ma duc sa imi spuna daca pot consuma creatina? Ma gandesc ca ar trebui sa fie o persoana specializata care a studiat acest supliment nu un simplu medic de familie. Sau o examinare la rinichi si urina ajung?
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| bookofknowledge a răspuns:

Asa e si cu creatina, motivul pentru care faci mai multi muschi este pentru ca iti creste performanta.

https://www.youtube.com/watch?v=Tcpw2GWrJSM
Cel mai simplu pun un video care explica tot ceea ce e nevoie despre creatina,

Acel medic, spune sa vorbesti cu "primary care doctor", acolo intra si medicul de familie.

4 răspunsuri:
| ReddY25 a răspuns:

Încearcă la cel nutriționist

| bookofknowledge a răspuns (pentru ReddY25):

Trebuie sa aiba grija, deoarece este diferenta intre nutritionist medic, si nutritionist, care a absolvit profilul de nutritie si dietetica(sa le spuna lor medici e cum le ar spune la kinetoterapeuti medici).

| bookofknowledge a răspuns (pentru ReddY25):

Medicul nutritionist trebuie sa aiba o alta specializare: de exemplu diabet, sau cred ca sunt si unii care au endocrine, dar nu sunt sigur, problema este ca ei nu se ocupa de persoanele care nu au boli metabolice, si nu te poti inscrie la ei, spre deosebire de nutritionistul care nu e medic, care nu are nici o treaba cu asta si se ocupa numai de persoanele sanatoase.

| bookofknowledge a răspuns:

Orice medic o sa ti spuna, singurul mod de a face muschi este leziunea musculara, data de efortul continuu(nu conteaza cate proteine mananci, nu conteaza cata creatinina iei, etc.).
Proteinele se transforma in glucide daca sunt in exces(glucidele in exces in lipide) si Azotul eliminat pentru a produce glucide poate afecta rinichii, organismul nu se gandeste: am primit proteine sa pun la mushi, el se gandeste am primit proteine si nu prea am ce face cu ele,

Vad ca corpul face efort, pun acolo, vad ca se tot loveste acolo, repar si intaresc, daca un organ nu e folosit se atrofiaza(scade in volum), (functia dicteaza anatomia), ce e nevoie, spune corpului unde sa puna sau de unde sa ia(fac efort, am nevoie de muschi).

Daca logica cu mai multe proteine ar fi mers, am fi putut sa mancam rechini sau aligatori si eram puternici cat ei.