| InstructorulTauDeFitness a întrebat:

La ce doctor trebuie sa ma duc ca sa imi fac niste teste daca pot sa iau proteine pentru marirea masei musculare si cat costa aceste analize/teste?

Răspuns Câştigător
| WR104 a răspuns:

Am folosit si eu si majoritatea prietenilor care mergeau la sala, efectele secundare nu exista, nici nu prea au cum sa fie.
Proteinele nu te umfla, ele contruiesc masa musculara in principal, creatina in schimb te umfla mai mult decat poate te-ai astepta pentru ca are ca unul dintre rolulri retinerea de apa la nivelul celulelor din muschi in special.
Proteinele pe care vrei sa le cumperi intr-adevar contin si unele vitamine sau grasimi "buna" dar care nu iti pot dauna pentru ca si pe ele le consumi tot din alimente.
Nu am auzit nici la cunoscuti nici pe diversele forumuri de profil pe care mai intru sa fi existat probleme din cauza proteinelor.

15 răspunsuri:
| WR104 a răspuns:

Proteinele sunt niste suplimente nu medicamente deci nu trebuie sa te duci la un doctor neaparat doar ca trebuie sa respecti dozele recomandate.
Numai bine!

| InstructorulTauDeFitness explică (pentru WR104):

Dar eu ca incepator de unde stiu ca nu voi avea probleme de sanatate pe viitor din cauza acestor suplimente?

| WR104 a răspuns (pentru InstructorulTauDeFitness):

Ce probleme sa ai?
Proteinele se gasesc in mancare, esti alergic la mancare?

| InstructorulTauDeFitness explică (pentru WR104):

laughing.Ma refeream la proteinele care le cumpar de pe net pentru marirea masei musculare.

| WR104 a răspuns (pentru InstructorulTauDeFitness):

Sunt acelasi lucru cu proteinele pe care le consumi din mancare.

| InstructorulTauDeFitness explică (pentru WR104):

Proteinele pe care le iau din mancare nu au efecte secundare ca cele pe care le iei de pe net! MA refeream strict la proteinele sintetice si efectele secundare/dezavantajele acestora!

| WR104 a răspuns (pentru InstructorulTauDeFitness):

Proteine sintetice?
Unde ai vazut tu asa ceva, da-mi un link daca ai sa citesc si eu despre ce e vorba ca eu stiu ca proteinele pe care le cumperi si cele din mancare sunt acelasi lucru.

| InstructorulTauDeFitness explică (pentru WR104):

Nu am eu experienta dar stiu ca e o diferenta mare intre proteinele din mancare si cele pe care le cumperi din magazine. Cele cumparate din magazine te umfla intr-o luna, astfel nu poti sa zici ca sunt aceleasi proteine din ambele surse. Cele pe care le iei din magazine contin si alte chestii de aia au si efecte secundare.De aia am deschis subiectu ca vroiam sa merg la un nutritionist sa vad daca corpul meu accepta aceste proteine cumparate de pe net sau nu! Sunt sigur ca stii mai multe decat mine de aia vreau sa te intreb daca tu din propria ta experienta sau din experientele prietenilor tai ai/ati dat de efecte secundare si cum mai putea convinge pe mine ca e bine sa cosum astfel de produse.(pe net am citit ca consumul de proteine poate duce la ipotenta, probleme cu inima, probleme de sanatate, ti se lasa muschii, etc). Fara suparare vreau sa stiu exact parerea ta in legatura cu nelamuririle mele scrise mai sus! Mersi!

| Cosmin86 a răspuns (pentru InstructorulTauDeFitness):

"Cele cumparate din magazine te umfla intr-o luna", serios? Atunci cum explici ca sunt o gramada de oameni pe care nu i-a umflat intr-un an? :))

Nu te umfla nimic intr-o luna, muschii se fac lent :)

"pe net am citit ca consumul de proteine poate duce la ipotenta, probleme cu inima, probleme de sanatate, ti se lasa muschii, etc" -> arata-mi un articol scris de medici sau nutritionisti ( nu copii mici habarnisti ) care sustine asa ceva.

Suplimentele sunt facute FIX din mancare, altfel NU se mai numeau suplimente.

Ce ai scris tu ai descris ANABOLIZANTELE, care sunt cu totul altceva, alea nu sunt suplimente.

Uite un articol scris de medici despre suplimentele cu proteine :
http://www.doctor.info.ro/concentratele_proteice.html

Sunt fix mancare concentrata, proteina este separata de restul continutului ( grasimi, etc. ).

| InstructorulTauDeFitness explică (pentru Cosmin86):

Mersi! Sa stii ca articolul mi-a fost de folos!

| alexs99 a răspuns:

La un nutritionist.Nu costa foarte mult, dar vor costa ceva proteinele.

| Ibrahimovic a răspuns:

Iti recomand un nutritionist de valoare!

| availablehandyman a răspuns:

10 lei trebuie sa coste

| TheHeineken a răspuns:

Pai in principal ce varsta ai ca sa te apuci de sala iar daca te duci la medic o sa iti spuna ca alea sunt prostii si o sa iti faca o lista cu ce trebuie sa manaci.Ptr mine ce imi e ca fac ce zice doctorul in lista aia ce imi e ca iau proteine! Baftawinking

| Cosmin86 a răspuns (pentru TheHeineken):

Daca te duci la un medic sportiv sau nutritionist de top, nu o sa-ti spuna ca sunt prostii. Dar un medic bun e greu de gasit in Romania.