| SingleForOne a întrebat:

La orele de Educație fizică, ar trebui să învățăm despre cum să facem sport și exercițiile fizice, cum ne ajută anumite lucruri sau facem doar ce ni se cere și jucăm fotbal dacă ne lasă proful/profa?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AnastasiaK a răspuns:

Se face o facultate pentru asta, iar daca se face ca lumea, nu e cu nimic mai usoara decat facultatile facute de alti profesori. Pe de alta parte, exista si profesori de romana agramati si profesori de mate care se incurca in chestii de baza. El face greseala sa aiba o parere despre un domeniu (educatie fizica si sport) pe care nu-l cunoste. La facultate se invata de la anatomie functionala, kinesiologie, teorie si metodica pana la biomecanica si exercitii specifice fiecarui sport. Nu are absolut nicio legatura cu a sta pe telefon si a da o minge copiilor.

9 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Ar trebui sa se faca multe, dar luarea orei de educatie fizica in serios vine la pachet cu luarea in serios a evaluarii (adica nu mai primeste toata lumea 10) si in Romania nu prea ar fi lumea de acord cu asta. Dupa gandirea majoritatii, copiii au nevoie de mate si romana, nu de sport, iar pentru ei deja e prea mult sa vina cu echipament la ei, sa se schimbe si sa faca putina miscare acolo. Daca ar fi vorba de o ora predata corect, ar fi "sfarsitul lumii" pentru unii laughing

| Alverto a răspuns:

Pentru că cei fără o specializare și nu vor să muncească cu adevărat decât da dea ordine se fac "profesori de sport"

| SingleForOne explică (pentru Alverto):

Cred că profesorilor le trebuie o specializare pentru a începe o astfel de carieră, nu că vede un anunț pe olx sau directorul îl sună pe domnul Ilie de la sat zicându-i că are nevoie de profesor de sport... în restul răspunsului tău, la fel se poate spune despre meseria de profesor pentru toți (și alte meserii), deci este total eronat.

| Alverto a răspuns (pentru SingleForOne):

Cum se poate spune despre toți? Toată lumea poate fi un profesor de sport și să le dea copiilor o minge si el sa stea pe telefon in ora. In schimb nu oricine poate fi profesor de matematică sau română

| SingleForOne explică (pentru Alverto):

Educație* fizică, nu sport, cum am spus înîntrebare. Practicarea sportului este partea a doua, dar și asta sub supraveghere, în stil de antrenament, să învețe tehnici și tot felul de chestii, nu să arunce mingea în stânga și dreapta, și să zbiere pentru un gol.

| geoconda a răspuns:

Da. Exerciții de intensitate fizica care ajuta musculatura indiferent de gradul de expunere. Noi nu facem nimic la sport. De un an, nici nu l-am văzut pe domnu.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Depinde de profesor.
În clasele mici aveam un profesor de sport foarte interesant. Venea la 8 fix și zicea "Aliniere în linie dreaptă!" iar noi ne aranjam în șir indian pe o linie, întâi fetele și apoi băieții, în funcția înălțimii. Cincisprezece minute executam diverse comenzi: pe vârfuri, cu mâinile pe cap, "pas alergător" etc. După 15 minute, proful se ducea într-un colț al sălii, unde era o cutie cilindrică din metal plină cu mingi de baschet. Cutia era închisă cu lacăt iar el era singurul care avea cheia. Descuia cutia și ne repezeam toți la mingi. După ce-și lua fiecare o minge, domnul profesor se așeza pe o bancă și începea să dea mesaje laughing. Noi ne făceam de cap pe-acolo, mai mult era pauză, nu oră de sport. La finalul orei, fluiera dl. profesor, puneam toți mingile la loc și ne întorceam în sala de clasă, unde imediat începea cealaltă oră. Îmi amintesc că, o lună parcă, proful de sport plecase nu știu pe unde (eram în clasa a III-a) așa că în fiecare dimineață ne punea doamna învățătoare să facem "gimnastică" (adică ne punea un filmuleț cu două păsări care făceau gimnastică și noi trebuia să facem ca ele, doar că așezați pe scaune, cu cărțile pe masă și gata de oră.) rolling on the floor
Acum, cu școala on-line, profesorul de sport dădea rar pe la oră, așa că ora de sport era oră liberă, mulți nici nu ne mai sinchiseam să rămânem în meeting (deși, recunosc, mai apărea și el din când în când).

| SingleForOne explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Deci, orele de educație fizică erau un eșec, pentru că nu era educație...

| glasulfilologului a răspuns:

De fel la sport se face tot ce sta de educație fizica /efort fizic.