anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La scoala ne-a masurat la inaltime, kg si,,grosime" cum s-ar zice.
Adica ne-a masurat deasupra burtii practic, dar nu la talie,ci la coaste cum ar veni.
In fine, stie cumva cineva cum se numeste acea masurare in,, grosime"? Ca tot caut pe net si nu gasesc nimic. Apropo, eu am 92cm. Oare e mult sau putin? Stie cineva cat e media in Romania? Am gasit ceva in engleza si am inteles ca media in America ar fi 100cm.

10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Masuratoarea se face pentru inaltime si talie, adica in jurul burtii laughing acolo unde este mai gros.
Rezultatul la talie trebuie sa fie exact jumatatea inaltimii. Daca este mai mult atunci ai kg in plus indiferent cum arati.
Daca tu ai 92 cm la mijloc ar trebuie sa ai o inaltime dubla adica aproximativ 180 cm.
Daca ai sub 180 cm inaltime atunci esti gras, adica ai grasime pe corp, mai exact la burta ai sunci laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru relian):

Pe mine ma baga in ceață rau povestea asta. Nu ma pricep, dar din cate stiu, masurarea taliei nu se face pe coaste, ci...in talie. Iar daca am dreptate aici, atunci dupa teoria ta eu am o inaltime de 1, 20 si un pic, ceea ce e destul de departe de adevar laughing

| relian a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu e deloc departe de adevar, asa se face.
Deci pe undeva la mijloc mamsori grosimea cea mai mare. Daca cm aia is mai multi decat jumate din inaltime, atunci ala esti, esti gras.Nu e nimic cetos aici,este clar laughing
Daca esti slab sau cat ar trebuie sa fii, asta ar inseamna ca nu ai deloc grasime pe corp, grasimea pe corp prima data se depune unde? Exact la mijloc, asta arata exact cum esti.
Poti avea picioarele si tot corpul slabe, sa fii slab scandura, daca ai garasime la burta esti gras laughing
Uite alta chestie.Sa zic ai 40 kg dar ai burta, ai grasime ok? Dupa tine acel om la 40 de kg este gras sau slab? Este gras, cand spui ca esti gras, te referi daca ai garsime pe corp, nu la cate kg are cineva corect?
Luam alt exemplu.Un culturist poate sa aiba peste 100 de kg corect? Poate sa aiba si 150 de kg, asta inseamna ca e gras? Ala n-are pic de grasime, e numai muschi, afumat laughing dar are un mijloc de viespe, deci masurand pe ala putem spune ca este slab, dar are 150 kg laughing
Oamenii nu pricep o chestie simpla.Cand spui esti gras sau slab se refera daca ai sau nu sunca pe tine laughing nu cate kg ai.
Deci de aia se masoara si este cum am zis eu. Poti sa intrebi un doctor sa vezi ca e cum zic eu.

| AnastasiaK a răspuns (pentru relian):

Gras sau slab esti in functie de procentajul de grasime din corp. Culturistii au si ei grasime, toata lumea are, daca n-ai avea ai fi mort. Stiu chestiile astea foarte bine, stai tu linistit ca n-am nevoie de explicatii legate de ce inseamna gras/slab. Nelamurirea mea a fost alta: UNDE se face aceasta masuratoare mirifica? Ca daca faci masuratoarea clasica in talie (putin deasupra buricului), da "cu virgula". Ti-am si dat exemplu cazul meu ca ar trebui sa am 1, 20 inaltime dupa logica asta si surpriza: am peste 1, 60 laughing Poate se masoara peste coaste, dar aici devine deja stupid ca grasimea nu se prea depunde in zona aia. A, si apropo, zonele in care se depunde grasimea depind de fiecare organism in parte, nu e o regula sa pui in principal pe abdomen.

| aXy99 a răspuns (pentru AnastasiaK):

In cazul fetelor nu ar trebui aplicata acea formula, voi ar trebui sa aveti talia mai subtire. In cazul celuilalt sex, rationamentul este cat de cat precis.

| AnastasiaK a răspuns (pentru aXy99):

In sfarsit un om care stie da raspunda laughing. Dar totusi, vorbim de talie sau mai sus?

| aXy99 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu stiu exact, nu eu am venit cu formula laughing
Depinde mult de tipul somatic, eu am talia destul de subtire si umerii lati, dar cunosc persoane cu talia foarte mare, desi nu sunt grasi.

| Bondarel99 a răspuns:

Circumferinta taliei, abdomenului, soldurilor etc.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Bust. 92 la ce inaltime? Baiat sau fata?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt baiat, 174cm si 69kg.