| WayhaughtK a întrebat:

Luna viitoare ma apuc de sala. Sunt fata 1.69 17 ani. Si vreau sa pun masa musculara.
Unde pot gasi un antrenament complet?
Sau ceva de genu. Sa am un plan
Aveti ceva sfaturi pentru inceptori?
Multumesc.

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cel mai bun sfat este sa inveti de la cineva cu experienta, adica cauti o sala calumea, cu antrenori specializati pe fitness/culturism, care sa iti faca un program personalizat si o dieta, pentru ca doar antrenamentul in sine nu este suficient.
Sa iti zic si de ce! Faci sala cu greutati mari, dar cand ajungi acasa mananci stevie, normal ca rezultatul final va fi catre slabire si nu catre ingrasare, sau masa musculara.
De aceea este necesar pe langa un program adecvat si o dieta adecvata.
Acum la inceput in primele luni nu recomand absolut niciun supliment abia dupa 3 luni incolo daca rezultatele nu se vor vedea poti introduce in dieta celebrele suplimente cu proteina.
Sper sa te ajute.
Inca un lucru depinde in primul rand de tipul tau somatic de baza, daca esti o persoana care este slaba, greu vei lua in greutate, ca sa iei masa musculara trebuie sa faci sacrificii.
Asa cum eu endomorf fiind este foarte foarte greu sa am abdomen plat happy, dar bratele se dezvolta fara suplimente precum la unii care iau suplimente de ani de zile.
Deci nu te descuraja dar este nevoie de multa munca!

| NonZarek a răspuns:

Salut, ca un sfat util, când te apuci de sala, după 3 sau 4 zile de făcut sala, sa faci o zi sau 2 pauza, astfel muchii tai se vor relaxa, și vor creste,/dezvolta.

Poți sa cauți pe google cum se numesc anumiți mușchi, denumirea lor, ce termeni se folosesc etc. Astfel vei ști cum poți sa cauți pe google în engleza sau romana exerciții pentru antrenarea acelui mușchi, de ex, vrei sa antrenezi bratul, afli cum se numește (biceps dacă țin minte, nu știu sigur) și cauți, exerciții biceps.

E simplu, și găsești de acolo câte ex vrei, planul ți-l faci singura, de ex 2 zile antrenezi mâini și picioare după odihna o zi și tot asa.

Poți sa îți faci sau cumperi milkshake uri, cu proteine, dacă vrei sa dezvolți puțin mușchii, cumperi ceva proteine.

Dacă vrei, sa îți fie mai ușor poți descarca aplicații cu exerciții pe telefon, sunt o grămadă pe google play și chiar folositoare.
Succes!

| yonutu555 a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa te apuci de sala si usor in primele 2 sapt pana scapi de febra si de toata perioada aia de febra sa inveti sa efectuezi corect toate exercitiile, dupa aceasta perioada poti cauta un antrenament care sa iti mearga tie bine ca asa sunt multe si variate, fa-ti u singura in functie de programul tau cat de des vrei sa duci la sala, cat timp vrei sa stai acolo, ce grupe de muschi te inteseaza in special, si daca vrei sa pui masa neaparat multe calori ( carne de pui vita, cartofi fierti sau copti, orez, paste, fructe ) nu mai bei acid deloc si respecti dieta si o sa cresti repede.
Sper ca ti-am fost de folos, bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru yonutu555):

Si daca bei acid tot cresti laughing

| SenzorFlc a răspuns:

Umm.Poți căuta pe internet? Te-ai gândit la asta? Sau poți aplea la un antrenor personal, cel mai bine e să nu faci de capul tău dacă ești la început.