| Andrei200202 a întrebat:

Nu am facut miscare de mult si m-am gândit aseară să fac niste flotari.
Am făcut doar 2 serii a cate 10 și acum ma doare pipetul la atingere, adica am febra musculară.
Să continui să fac sau sa astept să treaca febra asta?

Răspuns Câştigător
| andreiandu211 a răspuns:

Faptul ca ai febra, muschiu lucreaza, se dezvolta, continua, ca daca nu, vei face din nou febra la a doua incercare de flotari sau altceva. Si miscare ajuta, mai lucreaza si corpul. Bine, nu exagerat, faci in limita a suportabilului sa nu te trezesti a doua zi ca nu mai te poti misca, insa nu renunta. Dupa un timp dispare febrea, va apare iar la o solicitare si mai mare, si muschiu creste mai mult, dar sa ai un 2 g/kg corp proteina completa/zi ca sa si mai cresti in fibra.

10 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Doar doua serii a cate zece poti?
esti tinerel si mic de ani
eu cand ma apuca fac 10 serii a cate 20-30 de repetariwinking
daca poti sa mai faci fa si in seara asta rau nu are ce sa-ti faca.
iar daca nu te lasa febra musculara, mai fa abia maine seara.

| Andrei200202 explică (pentru Simpatic):

Pot să fac mai multe vreo 15-20 dar m-am apucat sa fac la mișto, am facut doar 2 serii pentru că după m-am plictisit. Mă miră doar faptul ca am facut febră.

| Simpatic a răspuns (pentru Andrei200202):

Stii cum zice vorba din popor cand faci febra musculara inseamna ca ai lucrat corect, aceasta vorba nu este tocmai adevarata, dar are o legatura cu cresterea muschiului, asa ca ai descoperit reteta unui piept dezvoltat 20 de repetari seara, a se administra muscularwinking

| Mosotti a răspuns (pentru Simpatic):

Nu conteaza! Va avansa in timp, nu trebuie sa faca 100 dintr-o data. Cresti efortul treptat. Daca dupa un timp la acelasi efort sau la un efort mai mare, nu ai febra, muschiu ramane cum e, nu mai creste, la o noua sarcina apare din nou febra, iar trece, si asa mai departe, de aia se tot cresc la sala treptat greutatile, la un moment dat se mentine, ca nu urca muschiu la infinit.

Sa aiba efort flotari ca dezvolta mai multe grupe de muschi, in general piept si tricepsi, sa manance echilibrat sa aiba carbohidrati, proteina completa 2-3 g/kg corp/zi, asa se da la crestere musculara, si ceva grasime sanatoasa deci nu grasime saturata, merge si aia dar putina, si va fi bine.

Pentru bicepsi se recomanda gantere sau aparate la sala, ca e pacat sa nu dezvolte si bicepsii. Picioarele nu conteaza.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mosotti):

"Picioarele nu conteaza.", asta sper ca e doar o gluma proasta happy

| Mosotti a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e, in general barbatii lasa asta pe ultimul loc, ca oricum vei face si genuflexiuni, si se dezvolta automat si picioarele cat de cat, nu trebuie sa faci neaparat presa si altele mai incomode sau fandari.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mosotti):

Never skip leg day!

| Mosotti a răspuns (pentru Cosmin86):

Se face cum am zis si pentru picioare, dar nu se pune accent pe asta, mai mult se pune pe corp sus.

| darrio2007 a răspuns:

Asa se intampla fara o incalzire prealabila a muschilor. Totusi e bine ca ai febra. Stii acum care muschi sunt solicitati cand faci flotari.

| andreiandu211 a răspuns:

Salut, sunt antrenor personal online, daca vrei te pot ajuta cu sfaturi, programe nutritionale si antrenamente, andreiandu211 pe Instagram.