| AnastasiaK a întrebat:

Nu am mai folosit suplimente de ceva timp asa ca nu sunt prea informata in privinta firmelor. Ma gandeam sa-mi iau un izolat proteic din zer...sooo, ceva recomandari de produse? Precizez ca ma intereseaza doar calitatea, nu si pretul.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Ce am folosit eu si am fost multumit:

- ON - whey gold, clar nr 1.
- Muscletech premium whey
- Nanox - varcil R2

28 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Majoritatea produselor sunt cam la fel, diferenta de pret este data de milioanele de euro folositi in reclame (pentru unele firme). Cauta si tu izolate proteice care sa aiba cat mai multe proteine si cat mai putini carbohidrati si grasimi, presupun ca asta te intereseaza.

| AnastasiaK explică (pentru aXy99):

Iti dai seama ca urma sa caut si eu, dar o intrebare aici nu are cu ce sa strice happy

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Vrei un produs sigur, sanatoa si revigorant? ia de la mosu: pasta de susan+polen+ghimbir proaspar ras+miere+ciocolata neagra rasa. Bata deasa si mult succes

| AnastasiaK explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Cand am cerut recomandari de produse, ma refeream strict la izolate proteice din zer...

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ahaaaaaa, OK. Eu doar m-am referit la un produs sanatos.

| HadesSs a răspuns:

Eu folosesc de ceva vreme True Whey de la Gymbeam si sunt multumit, raport calitate bun.Parerea mea e ca nu merita sa dai o caruta de bani pe o proteina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Creatinã, beta-alaninã din gama proteinelor si aminoacizi, nu cred ca este nevoie de mai mult. Zerul Acela deshidratat ma dezgustã, si costa multi bani daca consumi mult timp, degeaba nu am vazut rezultate mai de loc.
Creatina imbunatateste explozia, beta-alanina reduce oboseala.

| AnastasiaK explică (pentru anonim_4396):

Interesant cum eu cer o recomandare de izolat proteic (nume produs si nume firma) si mi se raspunde cu aminoacizi si creatina. Apreciez incercarea de ajutor, dar nu iau suplimente doar de dragul de a le lua. Daca vreau proteine, e foarte probabil ca de asta sa am nevoie pentru scopul meu (pe care nu l-am precizat dupa cum se poate observa). Mersi oricum!

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Proteina din zer are multe beneficii, nu doare pentru cresterea in masa musculara (in cazul in care mergi la sala).

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Myprotein calitate / pret

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Este genial cel care a avut ideea in cât sa arunce zerul la porci, sa facã bani de pe urma sportivilor. Este o proteinã goalã, nu are cine stie ce, doar atât ca se asimileaza usor, plus mai existã incã mitul ca am avea nevoie de 2g/kg Corp, ca sportiv natural. CE este total fals. Doar marketing de calitate slabã

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am crescut de la 1-1, 2g/kg la 1, 8-2, 1g/kg si am crescut mult mai bine (in masa musculara). Nu stiu ce sa zic, trebuie sa fie balanta de azot pozitiva. Nu bag mana in foc, sunt fooarte multi factori de care trebuie sa tii cont.
Nu inteleg cum sa fie proteina goala? :)) Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi, toti aminoacizii avand diferite roluri. Calorii goale exista, in alcool spre exemplu, dar proteine goale?! La ce te referi?
Proteina din zer are toti aminoacizii esentiali, e foarte buna. Nu zic ca e cea mai buna sau ca trebuie consuma obligatoriu daca faci sala, dar daca ai ocazia, de ce nu? http://www.csid.ro/......-15658761/

| AnastasiaK explică (pentru anonim_4396):

Sunt foarte curioasa ce intelegi prin "proteina goala" ca esti primul la care vad notiunea asta. In fine, observ ca nu-ti plac proteinele, totusi esti fan aminoacizi. Cum vine asta? Ca presupun ca stii foarte bine ca proteinele sunt compuse din lanturi de aminoacizi, iar proteina din zer face parte din proteinele complete asa ca mi-e greu sa inteleg ce nu-ti convine la ea...

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Si eu la fel, o perioadã dar am vazut rezultate mai bune dupã ce am scazut proteinele si crescut carbohidratii, oferã mult mai multã energie pentru un antrenament hardcore, logic nu? conteaza mult mai multi factori. Dar
Nu are cum sa asimileze corpul atât de multa proteinã, doar daca esti pe androgeni.
"The 1g/lb Myth’s Origin

Why is it then that everybody says you need to consume 1g/lb? Aside from the facts that there don’t need to be any good reasons for why people believe in a myth, that myths tend to perpetuate themselves via conformism and tradition, and that the fitness industry is flooded with myths, here are some plausible grounds for the "confusion".

• People copy the dietary practices of pro bodybuilders on androgens. Steroids enable you to assimilate far more protein than you’d normally could.
• People based their recommendations on the flawed nitrogen balance studies back from when the world was still flat.
• The more is better heuristic. There are so many studies showing protein is good for you, it’s hard not to think more of it is even better.
• Supplement companies have an obvious financial incentive to make you want to believe you need more protein than you really do. There are actually several industry-sponsored studies showing absolutely miraculous benefits of consuming more protein (see for example the studies by Cribb).
• People can’t be bothered with decimals and just round up to the nearest convenient integer, which so happens to be an easy to remember 1. "
https://bayesianbodybuilding.com/......ybuilders/

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu sunt atent la kcal, daca sunt scazute nu cresc, asta e cert. La proteine nu sunt neaparat 100% exact, sunt constient ca muschii mei absorb cateva grame de proteine din 150-170g cat consum, nici daca esti ep steroizi nu absorbi mult mai mult. Presupunand ca ai creste 2 kg pe luna cu un ciclu de steroizi, teoretic ai absorbi 75g de proteine pe zi. Restul de 100 pentru ce sunt? Organismul ar avea nevoie de vreo 50-60. Sa nu mai zic ca muschiul cand creste, de regula creste datorita apei (este format din 70% apa), nu datorita proteinelor din substanta uscata. Din cate stiu este nevoie de o balanta pozitiva de nitrogen pentru hipertrofie, ceea ce inseamna surplus proteic.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

BCAA-Urile nu sunt cine stie ce, cel mai mare skam existent, doar parul si unghiile cresc de la bcaa aminoacizi "esentiali"
Nu am eu treaba cu proteinele din zer. Consumãle dar nu vad un motiv intemeiat, doar daca ai o alimentatie extrem de slabã in proteine. Altfel sunt degeaba.

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

"Din cate stiu este nevoie de o balanta pozitiva de nitrogen pentru hipertrofie, ceea ce inseamna surplus proteic." depinde cât de multi muschi menti, una e sa menti cateva kilograme alta e sa fi un animal de 130-140kg doar muschi.
Balanta de nitrogen fiind mult mai micã, deoarece cresterile sunt nesemnificative in hipertrofie, pentru repararea tesutului muscular(febra si rupturile) este nevoie constant sa creasca consumul nu de la 1g/kg la 2, 5g sau alte rahaturi, restul doar se eliminã sau se folosesc in alte scopuri.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar si asa, cred ca e mai bine sa iti iei kcal si energia din proteine decat din grasimi saturate sau carbohidrati simpli (in special zaharuri).

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Bah, lasa alcoolul in pace laughing

| JusTPauL a răspuns:

Proteina din zer e cea mai noua fita in randul proteinelor.
In mod normal e aceiasi proteina care o iei de la ON sau Myprotein. E tot proteina din lapte, nu are cum sa fie de o calitate mai buna cea de la ON. Atata tot ca platesti in plus pentru firma mai renumita.
Daca vrei gainer, Hard gainer extreme. Daca vrei doar proteina, impact whey proteic. Nu are rost sa iti zic cat iesi de ieftin pe portia de proteina pentru ca nu te intereseaza.
Asa am fost si eu, pana am facut niste calcule, daca iau o portie de proteina cu 5-6 lei si gainer cu 8-9 lei nu prea ma avantajeaza pe termen lung. Nu ca nu mi-as permite, dar totusi de ce sa platesc in plus pentru aceleasi resultate.
Acum tu stii ce vrei.

| Cosmin86 a răspuns (pentru JusTPauL):

E cea mai "noua"? E din anii 70.

| JusTPauL a răspuns (pentru Cosmin86):

Procesul de microfiltrare este foarte complicat nu exista tehnologie pentru extras proteina din zer in anii '70.

| Cosmin86 a răspuns (pentru JusTPauL):

Cred ca exista din anii 50 chiar. Arnold a folosit in pregatirea pentru Olympia in anii 70.

Uite un articol pe tema asta:
https://blogs.consumerhealthdigest.com/protein-shakes.html

Vezi? In 1970 a luat avant, dar din 1950 aparusera.

Si alt articol:
https://www.predatornutrition.com/......clesdetail

Citez "This early thinking paved the way for the formulation of the first dissolvable protein powders in the 1950s".

Deci a aparut prin 1950. In 1970 deja a luat avant.

| JusTPauL a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am vazut unde scrie proteina din zer. Am vazut doar proteina din lapte.
Eu folosesc un program unde scrie cate ceva despre fiecare proteina. Nu pot da copy paste.
Dar acolo scrie ca a aparut relativ tarziu in randul proteinelor din cauza imposibilitatii de a o izola si extrage. Dupa ce sa descoperit metoda de schimb de ioni, proteina de zer a devenit nr1,.,

| Cosmin86 a răspuns (pentru JusTPauL):

Sunt mai multe metode de a o extrage. Zerul nu e tot din lapte?

Laptele are 2 tipuri de proteina: zer si caseina.

| JusTPauL a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu cred ca, caseina sa descoperit in anii 70. Despre proteina din zer abia din 2013 se gasesc articole.

| AnastasiaK explică (pentru Cosmin86):

Prin anii '50 incepuse sa fie folosita pudra proteica facuta de Irvin Johnson (Rheo Blair), dar nu era pudra proteica din zer. E vorba despre o pudra pe baza de oua si lapte. Dat fiind faptul ca Rheo Blair a incercat pastrarea partii din lapte cat mai aproape de laptele natural (pudra lui continea inclusiv lactoza), in mod cert predomina caseina, chiar daca laptele nu o contine doar pe asta. Deci nu e vorba de pudra proteica din zer...

| AnastasiaK explică (pentru JusTPauL):

Nu confunda pudra proteica din zer cu proteina din zer. Zerul si implicit proteina sa a fost descoperit acum mii de ani, iar multe dintre beneficiile sale sunt cunoscute inca de pe vreme lui Hippocrates. Cand a fost facuta pentru prima data pudra proteica din zer, sincer, nu stiu...recent in orice caz, dar proteinele din zer au o istorie lunga.