anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu raspundeti daca nu stiti.L-carnitina este folosita cel mai des in timpul definire,dar cand iei l-carnitina iti maresit rezistenta foarte mult,daca as luao si cand urmaresc dezvoltarea masei musculare,as fi mai sigur ca nu o sa adaug in exces grasime, mai ales ca sunt endomorf.Astept pareri.

8 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Carnitina se găsește și în carnea de vită gatită, lapte integral, pește – cod,
piept de pui. pâine integrala, sparanghel.
De altfel, banala insulină ce o secretă pancreasul ajută la cumularea de carnitină.
Vă recomand să nu va mai lăsați păcaliți de minciunile de marketing, de auto proclamații atotștiutori guru și antrenori, și sa va economisiți banii și sa va concentrați pe un aport caloric controlat și exerciții fizice.

| MassEffect a răspuns (pentru vangaelis):

Stiam ca carnitina se gaseste in alimente dar eu ma refeream cu suplimentare inainte de antrenament cu 3 g de l carnitina, dar multumesc oricum de raspuns.

| vangaelis a răspuns (pentru MassEffect):

In intrebare nu ai specificat gradul de suplimentare inainte de antrenament, n-ai mentionat de cele 3 grame de carnitina.
In orice caz, acum am inteles, zic eu.
Nu stiu de cand folosesti, nici nu stiu cum iti este organismul.
Ca si asistent medical, iti recomand sa vorbesti si cu un medic nutritionist. Trebuie sa iei in vedere ca excesele de vitamina T adica carnitina, alte vitamine minerale, etc au si ele in timp un raspuns negativ.

Nu vreau sa par carcotas cu raspunsul meu doar e un punct de vedere.

| MassEffect a răspuns (pentru vangaelis):

Acuma nu iau, nu ai citit bine intrebare, intrebarea era daca se poate folosi carnitina si in timpul acumulari masei musculare nu numai la definire, in acest fel nu as acumula grasime.

| vangaelis a răspuns (pentru MassEffect):

Explica-mi termenul de definire in contextul tau...te referi la conturare musculara sau ce?

| MassEffect a răspuns (pentru vangaelis):

Da,reducera stratului adipos.

| vangaelis a răspuns (pentru MassEffect):

Pai in cazul acesta, e recomandat dupa consumul de carnitina sa faci exercitii fizice, merge uns si exercitiile de tip cardio. In orice caz, carnitina are isi face acel efect de catalizare al metabolismului lipidic. Deci este ok. Dar tine minte, grija la exces.