| gamerulmalahios a întrebat:

O sa ma faca inotul sa arat bine?
Salut TPU! Vreau sa ma apuc de inot.Motivul principal pentru care vreau acest lucru este ca sa ma mai inalt dar totusi vreau sa am si un corp cat de cat ok.Momentan stau bine la corp-nu pot sa spun ca sunt muschiulos dar nu sunt nici prea gras nici prea slab si sunt proportionat.Totusi, ma gandesc ca acest lucru se poate schimba in rau si, foarte important mi-o pot lua altii in fata.Eu din cate stiu, inotul dezvolta toti muschii din corp (nu in mod egal dar oricum cam tot din cate stiu).DAR, sunt aproape sigur ca rezultatele nu o sa fie atat de bune ca in cazul in care as merge la sala. Oricum, nu asta conteaza neaparat, chiar daca nu imi dezvolta asa de mult tot cred ca ma apuc.Dar, intreabarea e, chiar imi dezvolta? Mi-e mi-ar fi ok si daca as ramane cu muschii de acum, tot ce vreau este sa nu-mi scada muschii.Deci, voi ce cerdeti:
O SA ARAT BINE DACA PRACTIC INOT(ZIC LA CORP)? ESTE SUFICIENT SA FAC DOAR INOT CA SA MI SE MENTINA MASA MUSCULARA LA ACELASI NIVEL(NIVELUL DE ACUM)? S-AR PUTEA CHIAR SA-MI CREASCA MASA MUSCULARA?

6 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Prietene, orice sport te dezvolta pe masa musculara. Ideea este ca trebuie sa si mananci. Degeaba faci sala, inot sau orice alt sport daca bagi shaorma in tine sau cola sau alte otravuri de genul.
Inotul este un sport considerat chiar greu, daca vrei sa faci de performanta, ai de muncit. Si desigur, vei arata si cum vrei.
Doar ca repet, nu te apuci azi si maine esti hercule.
Invata despre nutritie pe internet, du-te la un nutritionist sa iti prescrie si o dieta sau macar sa iti explice cum sta treaba cu proteinele si vitaminele. Dieta nu inseamna doar ca sa slabesti. Trebuie sa pui masa musculara si aia nu se ia din fast food. Mai ales daca esti si fumator, o sa iti vina tare greu.
Dupa ce te interesezi despre nutritie poti sa apelezi si la suplimente, adica proteine pudre care se fac cu lapte sau apa prin shake.
Toate informatiile astea le gasesti pe net.
Si nu are cum sa iti scada muschii daca faci sport rolling on the floor) nu inteleg cum de va puteti gandi la intrebarile astea.
Succes!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca faci inotul la modul serios, nu 10 minute de balaceala pe saptamana vei avea un corp bine definit

| sierra1 a răspuns:

La soare te vei putea uita dar la tine (în oglindă), ba!

| doctorandus a răspuns:

Sporturile nu inalta, e un mit urban.

| ChristianKalman a răspuns:

Bună! Am practicat înotul 12 ani, nu am făcut performanță, dar m-a ajutat enorm. Masă musculară corect și bine proporționată, rezistență fizică foarte bună, inimă sănătoasă. Poți combina înotul cu forță. Beneficiul înotului e faptul că nu îți supra soliciți articulațiile, ligamentele, riscul de accidente este minim deoarece nu suporți greutatea corpului tău.

| TheCostumeCat a răspuns:

Inotul este printre cele mai folositoare si benefice sporturi sau cel putin asa mi-a spus instructorul de Kinetoterapie. happy Cu siguranta ca o sa-ti mentii masa musculara si cel mai probabil o s-o si dezvolti. O sa te inalti, dar nu te astepta la miracole. Succes!