| anonim20155 a întrebat:

Pârtiile noastre de schi din România sunt omologate olimpic?
Se pot desfăşura competiţii olimpice (Jocuri Olimpice de iarna) sau campioante internaţionale de schi pe ele? Pentru ca eu nu prea am vazut asta sincer la noi în ţară deşi avem multe pârtii de schi.

Dacă da, atunci de ce nu am organizat un campionat mondial de schi alpin, schi fond, Biathlon? Cât despre jocurile olimpice nici măcar nu se doreşte asta. Ministerul Sportului nu vrea şi Federaţiile sporturilor de iarnă de la noi.

Răspuns Câştigător
| alex495 a răspuns:

Nu avem infrastructura necesara. Partie poate fi si o panta mai abrupta, dar sa fie practicabila oricand vrea muschiu tau e cale lunga. Stiu sigur ca partie de schi fond e doar una la paraul rece dar este foarte scurta, se antreneaza armata acolo. E cam cat un parculet pentru copii toata partia. Dar nici ei pentru armata nu au decat un tun de zapada, unul destul de depasit tehnologic si mai stiu ca foarte putin se antreneaza saracii cu ski urile pe acolo, in mare o fac pe role, ca asta e Romania noastra. Avem doar o rampa/partie de sarituri cu ski urile la rasnov, de care stiu ca sunt organizate competitii de nivel international. Partie de bob aveam pe la Sinaia sau in Poiana Brasov numai stiu exact dar in stadiul de fata mai bine ar distruge o complet si ar face una noua. Curling nu avem nicio sala in Ro. Orice sport legat de patinaj,(viteza, artistic) nu avem deact un patinoar la Brasov de nivel olimpic, dar este de pe vremea,, lu mamaie" si ala. Hokey ul e precum fotbalul, nu joci, nu poti capata experienta in joc, la noi sunt cateva echipe de hokey si alea se antreneaza 2-3 luni pe an cat poate tine patinoarul gheata. Stiu ca la Bucuresti se duceau la Afi la patinoar ca ei nu au niciunu acoperit, intr-un oras de 2 mil de locuitori, capitala tarii in secolul 21 sa nu ai unu macar pentru populatie, nu neaparat concursuri e rusinos. Ne lipsesc multe, suntem departe de a organiza o competitie olimpica. Altii au facut partie de ski in desert, noi nu putem face una calumea pe Valea Prahovei

3 răspunsuri:
| Ariton_Denisa_1993 a răspuns:

Din câte știu eu nu se va organiza prea curând vreo Olimpiada de gemut acesta la noi in România, deși avem sportivi.

| mitdro a răspuns:

Nu putem organiza decat ski alpin pentru ca partiile noastre doat de asta sunt in stare, plus ca daca vrei biathlon trebuie o partie lunga ceea ce noi nu avem.

| anonim20155 explică (pentru mitdro):

Vezi ca avem pârtie de Biatlon foarte bună omologată internaţional. Este la Cheile Grădiştei. Am organizat doar FOTE (Festivalul Olimpic Tineretului European) in 2013. Deci avem pârtie Biatlon.