| FaimosulRazboinic a întrebat:

Pasionati de ciclism pe aici? Ce bicicleta recomandati pentru un incepator care sta la munte si nu are posibilitatea sa iasa zilnic cu bicicleta, dar in weekenduri si-ar dori sa faca trasee mai lungi?
Nu stiu la ce biciclete sa ma uit si ce buget ar fi ok.

3 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Mai intai spune cam de ce buget dispui, iar legat de traseu daca te referi la traseu montan adica accidentat cu noroi, denivelari si alte d-astea sau la un traseu obisnuit, mai lin. Unui incepator nu i-as recomanda mai intai de toate traseele montane din prima pentru ca o se accidenteze, dar daca vrea sa aiba experiente si adrenalina ar putea sa se duca si sa-si asume riscul asta, dar de preferat ar fi cu cineva sa fie in caz de ceva. Cum s-a zis pe aici ai nevoie de o bicicleta cu suspensii bune, frane pe disc care sunt cele mai bune, viteze multiple (majoritatea oricum au viteze multiple, dar unele nu au si d-aia am trecut pe lista), arcuri bune, cauciucuri rezistente si neaparat conteaza brandul, sa fie rezistenta in timp si sa faca fata la diverse conditii, sa nu se uzeze usor. Tu spune mai intai de ce buget dispui si daca traseele tale se limiteaza la sosea sau la teren accidentat si imi fac timp sa caut ceva ca lumea. Felicitari pentru initiativa, chiar e fain cu bicicleta, mai ceva ca mi-ai facut chef si mie.

| Eisenheim a răspuns:

Sa aibă suspensii, telescoape, arcuri, altfel te cam scutură mult pe trasee lungi. Și roti cu jante duble, rezista mai bine pe teren mai dur happy dacă poți lua una defecta ieftin, și ii pui tu piese noi ar fi ideal, ști ce ai happy daca nu poți lua la noroc la fel ca la mașini una second happy sau una noua dar alea merg peste 1500 lei happy depinde și cum mergi,e noroi gropi, sau uscat asfalt, dar ști cum e, nu degeaba e un anumit preț, se reflectă în ce cumperi happy

| NONAMEANY a răspuns:

Iti recomand in Mountain Bike la maxim 800 lei, sa aiba suspensii, arcuri si roti bune!