| AmazingONEx a întrebat:

Pentru masă musculară și forță contează neapărat ce mănânci?
Adică, un vegetarian sau un vegan se va descurca la fel de bine ca un om care mănâncă de toate?

Răspuns Câştigător
| alex495 a răspuns:

Pai tocmai ca nu trebuie sa mananci de toate. Sunt 2 tipuri, bulk cand bagi in tine toate alea chiar daca au multe calorii si ingrasa ( carnea de porc de ex, slana cu ceapa etc) si mai exista varianta sa mananci cum imi place mie sa spun clean". Adica carne de pui, orez, carne de vita, peste, carne care nu contine exces de grasimi. tu ce vrei? Sa ti creasca burta sau pieptu si biceps ul... E mai greu sa mananci curat si sa ti faci caloriile dar vei pune numai masa musculara. Legat de vegetarieni voi bagati soya, aia e baza cand vine vorba de proteine, urmata de spanac, brocoli si fasole. Nu conteaza neaparat ce mananci, ci sa ti faci necesaru de calorii sa cresti. Daca tu depasesti 2400 de cal ( sa zicem ca atata ai nevoie) cu linte sau mazare bravo tie, dar va fi foarte greu. Sunt healthy legumele, contin multe proteine dar cand vine vorba de calorii nu se compara cu o friptura buna

11 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Eu zic ca conteaza, pentru ca e mai greu sa iti ei sursele de proteine ca vegan la fel ca un carnivor...
Dar atata timp cat beganii pot lua si ei suplimente e cam tot pe acolo.
Eu as vedea un plus in sporturi de profesionisti pentru cei care mananaca carne, adica nu ai sa prea vezi Mr. Olympia vegani sau vegetarieni, si inca o chestie proteina din carne o arata studiile ca da o mai mare forta corpului decat proteina din "plante"

| baru a răspuns:

Pentru masa, ai nevoie de proteina animala. Pentru fibrare, merge proteina vegetala.

| Sn4k3 a răspuns:

Daca vegetarianul ala mananca necesarul de nutrienti de care are nevoie, se va descurca la fel. Normal ca e nevoie de mancare pentru muschi.

| Panamax a răspuns:

Exista pe internet o lista lunga de sportivi de performanta vegani.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Panamax):

Si e vreunu care nu si-a injectat steroizi?

| Panamax a răspuns (pentru Cosmin86):

Vorbeam de campioni mondiali la mai multe discipline nu de pacalici care vor sa aiba muschi ca sa impresioneze vreo fufa.

| cristiww a răspuns (pentru Panamax):

Sunt destui care au facut 10-15 ani fitness mancand mancare normala apoi peste noapte au devenit vegani. Si da, are dreptate Cosmin, ar trebui sa mentioneze baietii si ca au bagat steroizi, ca altfel ar fi aratat toti precum atletii naturali. Cel mai bun exemplu de culturist de la noi e Marius Mitrache, omul a devenit vegan dupa ce 15-20 de ani a mancat normal si a bagat diverse substante concurand la concursuri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Panamax):

Intrebarea ramane valabila.

Spre exemplu Alexey Voevoda, campion mondial la 3 sporturi, vegetarian, a fost suspendat pe viata datorita abuzului de steroizi.

Cam in orice sport, daca vrei medalie, fara injectii cu stero nici macar nu te apropii de podium.

| Panamax a răspuns (pentru Cosmin86):

Am auzit si de un cal care a fost injectat cu steroizi.
Asta ce inseamna?
Ca toti caii din lume sunt injectati?
Steroizi iau chiar si unii care mananca carne ca hiena de 5 ori pe zi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Panamax):

Probabil caii de la curse sunt injectati cu steroizi.
Eu vorbeam, cum ai zis si tu, de sportivii care obtin medalii.

Nu toti caii din lume obtin medalii la curse, nici macar nu concureaza "toti caii din lume".

Vorbeam de cei care concureaza si obtin medalii.

| AdamT21321 a răspuns:

Nu chiar. Adică, un vegan are cantitatea de proteaza scăzută deoarece nu consuma carne sau alte alimente care provin de la animale. Daca vrei sa iti dezvolti masa musculara trebuie sa ai o masa echilibrata, carne, oua, legume si eventual peste, in cazul in care vrei plus exercitii fizice, iar un vegetarian are cantitatea de proteaze scazuta, dar nu la fel ca si a unui vegan, deoarece vegetarienii nu consuma carne, dar comsuma alte alimente proteice.

Întrebări similare