| L3golaS a întrebat:

Pentru Microbisti.

Apropo de Cupa Mondiala. Sau mai exact de echipele nationale.
- Voua vi se pare corect sa fii de exemplu Franta si sa ai doar 5-6 jucatori 100% Francezi?
- Sau USA (Pulisic)
- Sau Anglia (Saka)
Sau orice alta tara care joaca la Campionatul asta Mondial are ceva jucatori de prin alte parti. Cum e si Camora la noi.
Intrebarea e, nu ar fi mai corect ca Echipa Nationala (din orice tara) sa aiba in compozitie doar jucatori 100% din tara aia?
Ca daca te uiti prin loturile unor echipe nationale de fapt sunt echipe de club dar, alesi doar cei mai valorosi.

Nu ar trebui sa fie o regula asta? Ce nationala e aia, si aici nu ma refer doar la Anglia, franta, etc, in care jumate au nume care nu au nimic de-a face cu tara respectiva, doar ca unul din bunici, sau parinti a trait sau s-a nascut acolo.


Pentru aia cu raspunsuri de gramatica va las aici

.-,!"?
Le puneti voi unde vreti

8 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Globalizare, nu mai exista natii pure 100%, Franta e plina de negrotei, nemtii de turci si a africani, englezii de fostele colonii, pana si suedezii au negrii in echipa, in ultimele decenii s-au accentuat rasele mixte, dar nu e nicio problema. Criteriul pentru care poti juca la echipa nationala este sa ai cetatenia acelei tari, asta se numeste naturalizare in fotbal, nu cred ca mai exista nationala in lume care sa aiba fotbalisti 100% din acel popor. Daca sunt buni la fotbal nu mai intereseaza pe nimeni ce parinti a avut sau ce gene are, e interesul unei federatii sa aiba cei mai buni jucatori pentru a face performante.

| relian a răspuns:

Ce arati tu aia sunt cetateni ai acelor tari, deci ala e francez, alantu engleza si asa mai departe.
Pe vremuri negrii din echipa angliei, a braziliei pai ce erau englezi din aia puri? Erau adusi, naturalizati la ei, oameni negrii care au fost dusi in diverse zone pe glob.

Pai ce negrii din america is engklezii aia vechi care au venit aici? Aia is adusi dupa, cand foloseau aia din sus sclavi.

Niciodata n-au fost asa cum tu ai vrea sa fie. Poate la Nord Coreea si la China, acolo da o sa vezi numa dei lor laughing
In ameri ca is unia cu nume de indieni nativi, alti au nume germane romanesti etc, asta inseamna ca nu-s americani? Odata ce esti nascut acolo, aia e tara ta.

Sau daca emigrezi, devii cetatean, esti cetateanu acelei tari.

Si eu am zis tot ca si tine, dar asta la echipele de club, acolo da este o salata de verdeturi, nimic nu-i corect, nimic nu-i bun categorisit.

Am avut o discutie cu ceva fanatici de astia cu fotbalul aici pe TPU laughing ronaldo cel mai bun fotbalist din toate timpurile, era buna numa la echipa de club, acolo era bun pentru ca in echipa aia era adusa toata spuma fotbalului mondial, si prost deai fi tot bun ai fi daca erai in echipa cu aia laughing
La echipa nationala era si sub aparatori ca valoare.

Ce arati tu, is fotbalisti care la ei in tara nu prera erau bagati in sama, ori fotbalulk acolo nu-i foarte popular, asa ca au ajuns prin tarile astea si daca is buni, aia le-au propus sa devina cetateani sa poata juca si la nationala.

Cam asa se procedeaza mai in toate domeniile.Ca si rusoaica aia ce rusia n-a fost curioasa sa o ajute, sa o sponsorizeze macar asa cit de cit, s-a dus la tara vecina, a d evenit campioana, i-au dat aia cetatenie, deci e ceva ce se practica.

Tu vrei sa fie jucatori numa nascuti in acea tara. Normal asa ar fi corect, aia cu ce am zis eu ca fac unele tari e magarie, dar asta e legea, omu e legal cetatean asa ca joaca acolo.

E bun ca nu poate juca si pentru alte tari, in situatia aia a r fi fost gresit. Nu stiu ce spune legea referitor la cei care au dubla cetatenie, ala cred ca ar putea juca pentru ambele tari laughing ce show sa fie careva asa, dar si mai show sa se intalneasca ambele echipe intr-un meci, ala pentru cine o juca laughing

| Wr3nch a răspuns:

Nu, pentru ca asa nu ar mai avea echipe competitive. Ideea unei echipe natioanale e sa aiba cei mai buni fotbalisti care joaca pentru cluburile din tara aia. Nu se gandeste nimeni la rasism de mana a doua cum ti-ar placea tie.

| TheGentleman a răspuns (pentru Wr3nch):

„Ideea unei echipe natioanale e sa aiba cei mai buni fotbalisti care joaca pentru cluburile din tara aia."

Reformulează, că nu se înțelege ce vrei să spui. Conform celor spuse, Ronaldo ar trebui să fie în naționala Angliei (că joacă la Man. United) ori a Spaniei (că a jucat la Real Madrid); la fel și Messi, care a jucat cea mai mare parte a carierei la Barcelona.

| Drimmero a răspuns (pentru Wr3nch):

Confunzi echipa nationala cu echipele de club care sunt lucruri total diferite insa eu am inteles unde bati.

| sabin89 a răspuns:

Cum ar fi ca Mbappe să nu mai joace în echipa Franței...

| Eireann a răspuns:

Ce inseamna 100% de orice nationalitate? Aduci arbore genealogic de 5 generatii de la fiecare parinte?

| TheGentleman a răspuns:

Acei „străini" provin în marea lor majoritate din fostele colonii ale statelor respective. A avea cetățenia țării europene (dacă doresc, este un proces de restaurare, de compensare a nedreptăților suferite în trecut. La fel și în cazul USA.