| sabin89 a întrebat:

Poate fotbalul să unească oamenii? Uite ce spune Gianni Infantino:
"My message is actually very simple, it's about football, and football unites the world"

23 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Fotbal, bere, prieteni. Pentru unii e de ajuns. S-ar putea spune că pe oameni, da. Dar oare așa și e?

| sierra1 a răspuns:

Ia uită-te in tribune cum sar toți la unison când echipa lor dă gol

| Drimmero a răspuns:

Gianni Infantino...un corupt ai fotbalului, daca declaratia asta venea de la un om simplu i-as fi dat dreptate.
Fotbalul poate sa uneasca oamenii indiferent de tara din care vii, etnia pe care o ai, culoarea pielii, religia, orientarea sexuala etc insa in acelasi timp poate fi motiv de tensiuni politice si diferite scandaluri, nu traim intr-o lume ideala.
Totusi sa nu uitam ca in WW1 fotbalul a oprit temporar razboiul cateva zile pe frontul de vest atunci cand acolo isi varsau sangele soldatii britanici, francezi si nemti.

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

"...nu traim intr-o lume ideala." - Un punct de vedere realist. Chiar mă gândeam - cum s-ar desfășura competițiile într-o lume ideală?!

| Drimmero a răspuns (pentru sabin89):

Cu siguranta nu in jurul atator miliarde de euro/dolari, in jurul fotbalului se intorc banii cu lopata, bani care ar putea stopa multe probleme ale vietii.

| relian a răspuns:

Una e ce spune ala, alta e realitatea laughing, fanii de fapt se omoara intre ei, nicidecum nu uneste pe nimeni fotbalul.

Cel putin nu uneste oamenii din restul lumi, exceptind America laughing
Stiu, unia or sa sara, vai iar bag america laughing uite ca o bag si stii de ce?
Vino si mergi aici pe stadioane, stii cine merg aici pe stadioane? Toate categoriile de oameni, de la copii mici la batraini, femei etc. baieti, fete.

Am fost aici pe stadion si nimeni nu injura, nimeni nu vorbeste urit laughing stai si te minunezi, spui ca esti pe alta planeta.

Daca oamenii ar fi asa toti, am putea spune ca asa este, sportul ar uni oamenii.

Daca cineva aici vorbeste urit, imediat toti se si uita la respectivul, daca continua sa vorbeasca la fel, este escortat afara, cum am zis is copii la greu, toate categoriile de oameni.

Poate ala ce arati tu cine stie unde o fi trait cand a zis vorbele alea, dar sigur nu in europa, nu pe un stadion din europa.

Problema eu cred ca is fanii, aia indoctrinati dupa un sport anume, dupa un sportiv anume, aia dusi cu pluta, iti da in cap daca spui ceva la adresa idolului lui, doara aia ajung sa faca acte de vandalism, crime si scandaluri.

Nu cred ca un om sanatos la cap se apuca sa injure, sa se ia la bataie cu alta persoana care ar tine cu alta echipa, sau sportiv.

Pe aici oamenii stau amestecati, indiferent pe cine prefera, unia mai fac glume cand unu da cu stingu in dreptu laughing dar civilizat.

Bine nu am fost des, am fost de vreo 2-3 ori sa fiu sincer aici pe stadion, deci spun din ce am vazut cit am fost.

Uite este o idee sa ma duc iar, o sa vad cand, o sa merg doara pentru lucru asta sa observ daca oamenii se injura sau vorbesc urit, am fost acum citiva ani, poate ca lucrurile sor fi schimbat de atunci, desi nu prea cred.

| sabin89 explică (pentru relian):

Unde ai fost - la soccer sau la American football?

| relian a răspuns (pentru sabin89):

La soccer si Baseball, dar in urma cu vreoi 2-3 ani, is femei, fetite minore, aici mai mult joaca fotbal de asta european fetele, baietii mai putin, asa ca ele merg ca le place sa joace sa vada.

Cum zic vin parinti cu copii de astia ce peste ani nici nusi mai aduc aminte ca au fost pe acolo laughing copii de 4-5 ani, asa e pe aici parintii isi duc copii pe la film, la stiu si eu spectacole, la meciuri.

Sincer uite ca acu miamintii, si la bar, aici sunt baruri de astea unde se arata sport, peste tot is Tv foarte mari, sta omu bea ceva, maninca s e uita la un meci, deci nici aici nu am vazut, auzit sa injure sa vorbeasca careva urit, iar aici is numa adulti.

Am fost si unde erau majoritatea numai hispanici, nici aia nu sar calu.
In Ro stiu, injura aia, isi baga isi scoate laughing unia se ia la omor, dar nu doara in RO is altii mult mai rai ca romanii.

Tota chestie cfred eu tine de educatia fiecaruia, de ce educatia i-a dat parintii acelui copil.

Daca tacsu lo luat la fotbal pe stadion si ala auzea injuraturi etc, tacsu il indeamna baga si tu copile laughing ala cand ajunge adult ce vrei sa faca, doara nu altceva.
La fotbal american nu am fost pentru ca niciodata nu mi-a placut, ala nu-i sport laughing ca si boxu, sa vezi 2 oameni care se omoara ca idiotii, iar altii rid, striga, ca la nebuni, eu consider cas dusi nitel de acasa.

Cred ca boxul a fost acceptat ca sport dloara ca ieseau f multi bani, in rest ala nu-i sport, sa te ranesti, sa iti ranesti semanul intentionat laughing si fara motiv

| sabin89 explică:

Președintele vorbește despre o unitate a lumii, nu despre unitatea fanilor între ei (fanii aceleiași echipe). Deci, cum ar fi fanii lui Quatar să se unească cu fanii lui Ecuador, apoi fanii altei echipe cu fanii alteia și tot așa până se ajunge la o lume întreagă unită. Se poate?

| Drimmero a răspuns (pentru sabin89):

Fotbalul e despre competitie, rivalitati, fara componentele astea n-ar mai fi fotbal, nu ar avea sens sa fii chiar atat dr fair-play, iti sustii propria echipa fara sa omori pe altii.

| ReddY25 a răspuns:

Cu siguranță

| StrongHeart a răspuns:

Da, dar poate sa-i si dezbine.

Răspuns utilizator avertizat
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Zic că din contră, îi divizează. Te invit să vii în Cluj când joacă CFR cu U Cluj și să vezi acolo unire.
Lucrul ăsta e adevărat și la nivel de țări. Un exemplu extrem este cazul Salvador-Honduras, dar diviziune există la fiecare meci.

| sabin89 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Cum, contrazici președintele?

| Drimmero a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

In cazul lui El Salvador-Honduras a fost o tensiune politica, salvadorienii au fost obligati sa paraseasca Honduras daca continuau sa munceasca la negru acolo, asta a agitat spiritele, faptul ca au fost intamplator adversare la calificarile mondialului a fost cireasa de pe tort, ei erau oricum in conflict de mult, nu meciul in sine a dus la razboi, ci conflictul politic.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru sabin89):

Eu spun doar faptele. Un coleg a amintit episodul din 1914 în care soldații au oprit temporar războiul să joace fotbal. Și deși e adevărat că un meci de fotbal cu prietenii în parc nu face decât să vă aproprie, fotbalul la scară mare doar divide oameni. Vezi numai câte violențe se petrec pe stadioane.
Sincer, nu văd cum un sport ca fotbalul ar putea să unească oamenii, așa că-mi rezerv dreptul să-l contrazic pe dl. președinte. Mă amuză comentariul tău, zici că l-am contrazis pe Dumnezeu. happy Pentru oameni ca Gianni Infantino nu contează faptele. Ți-l amintești pe Hegel, care, când i s-a spus că faptele nu se pupă cu teoriile lui, a răspuns sever: Umso schlimmer für die Tatsachen! (Cu atât mai rău pentru fapte!)?

| sabin89 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Marele Hegel nu era în stare nici să accepte o critică constructivă...

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru sabin89):

Având în vedere faptul că nu era în stare "să accepte o critică constructivă" deși era un filosof, nu știu dacă ar trebui să-i spunem "marele".

| sabin89 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

În fața unei autorități trebuie să te înclini.
Zice că la o ședință de partid PSG (sau PNL), care se întinsese până seara târziu, oamenii fiind de acum obosiți au mai schimbat subiectul și s-au luat de unul din sală despre care știau că tot are scandaluri în familie - ceea ce nu era în acord cu etica partidului. Omul a explicat că totul pleacă de la soacră-sa, care e mereu nemulțumită și irascibilă - de la ea pornesc scandalurile. Unul de acolo din prezidiu, ca să facă o glumă, îi zice: Pune-te cu instrumentul pe ea. Poate asta îi trebuie, de asta o fi mereu nemulțumită. În fine, se termină ședința, vine omul acasă. Nevasta îl primește cu drag: Ei, cum a fost, despre ce ați vorbit? Omul intră direct în subiect : Mi-au zis să mă pun cu instrumentul...Nevasta: Măgarule, nu ți-e rușine? Da soacra de colo: Ce, te opui politicii partidului? happy

| SingleForOne a răspuns:

Da, dar nu prea. E mai mult despre interacțiunile sociale, cu scop de performanță sau nu, dar în principiu de a ne organiza, a acționa, a ne bucura de rezultate. Din motive personale sau motive analitice se vor alege sporturile și echipele preferate pentru a avea un simț de apartenență și rezonanță dintre sport și echipă față de fani.
Aceeași relație similară se găsește și la orice alt sport, dar și la alegerile națională sau vânatul (cum făceau oamenii de mii de ani).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poate, nimic nu mai poate în acest moment decât Dumnezeu prin iubire fata de semeni dar la noi e doar ura și dispreț

| MorcovMajestic a răspuns:

La cum se bat pe stadioane nu cred