| IonutValeriu a întrebat:

Pot lua un arzator de grasimi impreuna cu proteine si creatina? Vreau sa slabesc, am strat de grasime mare pe abdomen si piept, insa pe langa arzatorul de grasimi as vrea sa iau si creatina si proteine, facand sala.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Inainte sa iei chestii care te afecteaza ireversibil, ia de citeste acest articol:

https://adevarul.ro/......index.html

| RoCkKiD a răspuns:

Nu există arzătoare de grăsimi, adică există doar ca efectele secundare sunt mai rele decât grăsimea de pe burtă deci tu cel mai probabil ai nu știu ce ceai de panseluțe vândut la supra preț.

Daca faci sala încearcă sa nu treci de nr de calorii de menținere, alea + sala o sa te slăbească. In același timp asigură-te ca bagi destule proteine, si nu, nu doar din pudra.

| Sekim a răspuns:

Răspunsul este da, poți să iei orice vrei tu. Arzătorul de grăsime face ceva, proteinele și creatina altceva, nu au legătură. Dar, cel mai important lucru, arzătoarele de grăsimi NU funcționează! Studiile arată că efectele sunt nesesizabile și nu spun eu asta, daca nu mă crezi poți căuta. Arzătoarele de grăsimi in general sunt adresate doar publicului necunoscător, care e ușor influențabil de ambalaj, descriere și efectele presupuse.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Sekim):

"Studiile arată că efectele sunt nesesizabile și nu spun eu asta"

Serios? Un exemplu de studiu care zice contrariul: https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-016-0125-z

Si mai sunt destule exemple + toate studiile despre cafeină (care in general face parte din lista de ingrediente a unui arzător).

"Arzătoarele de grăsimi in general sunt adresate doar publicului necunoscător"

Desigur, înseamnă că și unii campioni la bodybuilding și alți sportivi de performanță fac parte din publicul necunoscător, din moment ce ei folosesc astfel de suplimente.

P.S. Eu aici nu argumentez pro-arzătoare...de fapt nu zic nici că-s pro, nici că-s contra. Doar zic că o parte din răspunsul tău poate fi ușor de contrazis.

| YeeeeRoooock a răspuns:

Poti intreba un medic asta.

| godanswer a răspuns:

Mai multe informații despre " arzător de grăsimi"? Multumesc anticipat?

| xFlorin979 a răspuns:

Mai bine te axezi pe deficit caloric, arzatoarele de grasimi te ajuta in procent de maxim 5% iar sala in procent de 20%. Grasimea se da jos in bucatarie, mai precis prin deficit caloric. 20% sport si 80% nutritie. Creatina iti ofera un boost de energie si este ideala in perioada in care vrei sa cresti in masa musculara sau sa te mentii. Suplimentarea cu creatina iti retine apa in muschii pe termen scurt si iti poate creste greutatea, cand vrei sa slabesti fiecare gram conteaza asa ca multa lume nu foloseste creatina in perioada de slabire. Profesionisti o folosesc ca sa nu piarda din masa musculara. Recomand arzatorul combinat cu proteine si daca nu ai probleme cu cafeina, te-ar ajuta mult mai mult in procesul tau de slabire daca ai folosi si un pre-workout, ti-ar da mai multa energie decat creatina, daca esti incepator iti recomand doar proteine, ca o sa irosesti banii pe suplimente, pana inveti sa te antrenezi bine pentru ca la inceput de sala, toata lumea executa gresit exercitiile.

| IonutValeriu explică (pentru xFlorin979):

Te salut. Nu sunt incepator, fac sala de 4 ani de zile cu pauze de cateva luni dupa cateva luni de facut constant. Insa nu am folosit niciodata suplimente, ci vreau sa ma apuc acum. As vrea sa slabesc insa nu as vrea nici sa pierd din masa, am ceva forme pe mine la brate mai ales si nu vreau sa dau jos din brate, doar din burta si piept, grasimea aia in exces, transformand-o in muschi. De aia voiam sa iau si creatina, pentru a face si mai mult sport (mai multe calorii arse) si si masa in aceeasi timp.

| AnastasiaK a răspuns (pentru IonutValeriu):

În mare, răspunsuri ți s-au dat deja. Eu o să mai adaug totuși ceva. Făcând 4 ani de sală ar fi trebuit să știi că:

1. Grăsimea nu se "transformă" în mușchi niciodată, indiferent ce faci.
2. După perioada de început, slăbirea și acumularea de masă se fac SEPARAT. O dată una, o dată alta și au abordări diferite.
3. Suplimentele se folosesc când și dacă ai nevoie. De exemplu proteinele, că ai întrebat de ele, nu-și au locul decât dacă tu nu îți asiguri necesarul din alimentație. Arzătoarele, din punctul meu de vedere, sunt pierdere de bani pentru oricine nu face performanță (și e discutabil și acolo).