| JohnHoover a întrebat:

Pot sa fac performanță în tenis de cămp la vârsta de 16 ani? Va rog frumos sa fiți sinceri si sa răspundă doar cei care chiar se pricep. Țin să menționez că am facut inot timp de 2 ani și jumătate

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Orice este posibil daca ai calitatile, dedicarea, resursele si norocul necesare.

Dar realist vorbind, daca la 16 ani abia te apuci de tenis, sansele sa ajungi la performante deosebite sunt extrem de mici.

Gandeste-te ca Boris Becker a castigat Wimbledon-ul la 17 ani, iar Martina Hingis a castigat Australian Open-ul la 16 ani. Iar ca sa ajungi sa joci intr-un mare slam, trebuie sa ai cativa ani de competitii si de titluri in spate.

In plus, tenisul este un sport foarte costisitor. Nu-ti imagina ca iti cumperi o racheta si un set de mingi si esti tenisman. La inceput trebuie sa platesti antrenori, terenuri, apoi daca esti bun trebuie sa platesti participarile la competitii, deplasari, etc. Ca sa ai o sansa la performanta adevarata, trebuie sa bagi niste sute de mii de euro in asta de-a lungul anilor.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte greu dar este posibil daca ai calitatile tehnice si fizice necesare, talent si esti dispus la munca grea.

| JohnHoover explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc ca ti-ai făcut timp sa răspunzi!

| Eugen80 a răspuns:

La 16 ani nu, pentru ca nu va fi recunoscuta. Deci continui cu performantele si dupa multe victorii si pe plan international se va considera ca faci performanta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde să știu eu? Joacă tenis, joacă niște turnee de tenis și dacă ești bun cu siguranță vei afla.

| cristi202 a răspuns:

Depinde ce intelegi prin performanta. Daca te gindesti sa intri in circuitul ATP, e cam tirziu, tinind cont ca in tenis dupa 28 de ani nu mai ai rezultate daca nu avut pana atunci. Si asta pentru ca e nevoie de enorm de multa munca ca sa ajungi acolo. Daca insa vrei doar sa cistigi niste concursuri (a caror premii sunt tinichele, cum i s-a spus Simonei Halep si familiei ei cand a inceput sa cistige la concursuri), se poate, insa tot cu multa munca si antrenament.
A, si inca ceva. In tenis, trebuie sa ai si bani ca sa reusesti, fara ei vei ramane mereu la un nivel mediocru al lui, oricit de talentat ai fi.