| AnaMaarriiaa a întrebat:

Poți sa slăbești chiar dacă mănânci dulce dar te alfi într-un deficit caloric?

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

De ce sa slabesti, daca esti in deficit caloric?

| RAY a răspuns:

Logic ca da, doar ca dulciurile au extrem de multe calori, asta e faza, 200 de grame =1000 de calorii nu iti dai seama, de exemplu eu consum 2000 de calorii usor dar daca as manca altceva ar fi cateva kg de carne sau de brocoli

| Violleta2022 a răspuns:

Daca mananci dulce nu slabesti, chiar daca esti in deficit caloric.

| Andreeush a răspuns:

Poți să slăbești atâta timp cat nu exagerezi cu dulciurile și alimentația.

| Ineys a răspuns:

Depinde.

Am tinut regim dat de nutritionist + suplimente alimentare care ajutau acest proces de slabire. Nu-ti imagina ca aveam cine stie ce greutate. Aveam vreo 80 si ceva la 1.78 cam asa, dar aveam ceva burta.

Am dat jos 10 kg in cam 2 luni.

Desigur ca nu m-am putut abtine si am mancat dulciuri precum batoane de Snickers, Mars, Twix, Kinder Bueno, Biscuiti cu ciocolata, etc etc.

Probabil daca respectam in totalitate ce-a zis cucoana aia dadeam jos 10 KG intr-o luna, dar csf? ncsf!

Si tot slabeam, dar cred ca din cauza suplimentelor care, chiar daca mancam dulciuri ajutau foarte mult la arderea grasimii.

Acum, mie mi s-a explicat ca greutatea in plus vine de la 2 factori:
- exces de grasime ( grasime in plus, grasime nesanatoasa )
- retentie de lichide

Uneori scadeam din grasime ( de exemplu sa zicem 1 kilogram saptamana asta ) dar masa mea totala ramanea aceeasi deoarece retineam 1 litru de lichide. Cred ca ai inteles.

Poti sa slabesti fara sa observi asta, si nici macar cantarul sa-ti spuna asta.

Important este sa scapi de grasime, deoarece retentia de lichide este mai usor de gestionat.

Eu adorm si la ore tarzii precum 3-4 dimineata si ceasul meu biologic e distrus. Din cauza lipsei de melatonina si a faptului ca dorm cand afara e soare si stau treaz cand e intuneric ( de obicei la lumina artificiala ) ciclul meu biologic a fost dat peste cap de unde a si aparut tendinta de ingrasare.

Alte motive ar fi metabolismu greoi din cauza lipsei de miscare.

Si totusi, surprinzator am slabit destul de repede, de la 80 si ceva la 70 in 2 luni.

Totusi... nu prea e recomandat sa mananci dulciuri in timpul "regimului" sau in timpul perioadei in care vrei sa slabesti.

Putina ciocolata odata la cateva zile nu strica, DAR PUTINA, NU O TABLETA INTREAGA. rolling on the floor

Ti-am povestit putin din experienta mea ca sa vezi ca se poate slabi si daca mananci dulciurii + atatia factori ce provoaca ingrasatul.

Suplimentele au fost naturiste, bazate pe plante.

| alex15ccc a răspuns:

Deficitul caloric e vrajeala, idea este sa mananci mai putin, corpul tau nu stie sa numere caloriile pe care le manaci tu, si alimente care se descompun greu si nu se depun asa usor( proteine, glucide complexe adica fainoase, nu dulciuri, sucuri si grasimi animale). Si sportul este de folos, accelereaza metabolismul, daca nu poti sau nu ai timp incearca macar sa fi mai activ, sa eviti liftul, mers pe jos in loc de masina etc.

| Chitaristul26 a răspuns (pentru alex15ccc):

Gresit. Caloriile sunt sursa de energie. Daca nu consumi mai multe calorii decat mananci, corpul le depune ca grasime. Poti sa mananci mult si intr-un deficit caloric, sau putin si sa fii hipocaloric, si te ingrasi. Informeaza-te inainte de a da informatii false

| alex15ccc a răspuns (pentru Chitaristul26):

Si tu crezi ca doar deficitul caloric este responsabil in slabire? Sunt foarte multi factori/hormoni/procese complexe redox din chimia organica, biochimia si biofizica in corp care realizeaza slabirea. Vorbeste cu un endocrinolog ca sa vezi cum sta treaba cu dietele in realitate.

| Chitaristul26 a răspuns (pentru alex15ccc):

Tu vrei sa imi spui mie ca poti sa mananci cate 4000 de calorii pe zi, atata timp cat nu este prea mult ca volum mare de mancare, slabesti? Trezeste-te la realitate, prietene. E prima data cand aud asemenea prostii, si dupa o gramada de chestii studiate, pot doar sa spun ca ce zici tu nu are nici un pic de sens. Si nici macar nu trebuie sa eviti grasimi, cum pari sa propui tu(totul se depunde usor daca e prea mult, nu iti face griji). Grasimile sunt folosite ca sursa de energie pentru corp, cat si multe alte chestii.
Si cum am spus, caloriile sunt o masura de energie a corpului. Cand corpul are prea multe calorii, sa vezi ce chestie, le depune ca grasime. Cand esti intr-un deficit caloric, corpul o sa mai aiba nevoie de energie si sa vezi de unde o ia? De unde a depozitat-o, adica grasimea corporala. Si asa scapi si de grasime. Ma rog. Considerand ca absolut tot ce am spus eu e fals, vreau sa aud si eu explicatia ta pentru care esti atat de convins ca deficitul caloric nu functioneaza

| alex15ccc a răspuns (pentru Chitaristul26):

"Si cum am spus, caloriile sunt o masura de energie a corpului" ok, hai sa citim definitia caloriei: Caloria, notată cal, este o unitate de măsură pentru energie, egală cu cantitatea de căldură necesară pentru a ridica temperatura unui gram de apă, aflată la presiune atmosferică normală, de la 14, 5 la 15, 5 °C. Această unitate a fost înlocuită în SI cu Joule.
În Sistemul Internațional, 1 calorie = 4, 1868 Joule.
asadar, definitia spune ceva de corpul omenesc? nu.

eu NU am spus ca deficitul caloric nu functioneaza, ci ca este inutil sa-ti monitorizezi calorie cu calorie toata ziua, plus ca nici nu are sens, nu exista o cifra exacta a caloriilor necesare( adica anabolismul, o parte a metabolismului) Pentru ca, cum am mai spus, organismul nostru este mult mai complex decat un stick, in care sti exact cata informatie scoti si cat introduci, la fel ca si deficitul tau caloric.

"dupa o gramada de chestii studiate, pot doar sa spun ca ce zici tu nu are nici un pic de sens", pai trebuia sa spui de la inceput ca ai terminat medicina, la cat ai "studiat" tu tampenii (pardon, cursuri medicale) despre nutritie pe blog-uri de fitness, eu, fiind mai incult de fel, nu mi-am dat seama, va rog sa ma iertati domn' doctor...

| RAY a răspuns (pentru Chitaristul26):

Grasimile sunt folosite ca sursa de energie pentru corp, cat si multe alte chesti

de fapt carbo sunt folosite ca sursa de energie primara, dupa 6 ore organismul apeleaza la grasimi, dupa 24 de ore la masa musculara