| AlexSerbanAlex a întrebat:

Recent am avut probleme cu caseta de pinioane la bicicleta.Am cumpărat unele noi și când sa sa o montez, am infiletat-o strâmb.Ce pot face?

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Desfă-o si infileteaz-o drept.

| VoidEternal a răspuns:

O desfaci și încerci să o infiletezi drept. Daca nu ai infiletat până la capăt poate mai ai spire care sunt ok. Dar trebuie sa reușești să infiletezi forțat, peste noul filet pe care l-ai făcut.

Uită-te foarte bine la ambele filete, vezi in ce stare sunt.

Daca le-ai bulit pe amândouă vei avea nevoie și de butuc nou și de pinioane. Plus manopera pentru spitat roata.

E posibil să poți folosi partea cu filet de pe setul vechi de pinioane, e o piesa separata de pinioane in sine, dar și acea piesa poate fi uzată de exemplu în zona clichetilor, dar având în vedere că nu te-ai descurcat nici cu inlocuitul de pinioane, unde practic ai doar de infiletat ceva, mai bine te duci la service.

| VoidEternal a răspuns:

Depinde și ce tip de pinioane ai.
Ce am scris eu mai înainte este valabil la pinioanele de tip mai vechi pe filet.

Daca ai pinioane pe caseta atunci partea cu clichet de pe butuc poate fi înlocuită fara sa mai trebuiască să respitezi roata. Și piulita care strânge pinioanele e relativ ieftina. Și în acest caz îți recomand totuși o vizita la un mecanic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite de asta montez de fiecare data la atelier. Piesele îmi cumpăr singur de pe internet apoi merg și montez la decathlon. 30 lei costa o înlocuire de pinioane.