| AnOnImUl321123 a întrebat:

Sall TPU
Imi puteti da detalii asupra nutrimentelor (proteine pentru sala) va rog ca azi vreau sa iau si eu, un prieten imi da dinalea de 50 de lei. El a mai luat (tot din alea ce urmeaza sa imi dea mie) si nu are nimic, nu a patit nimic. Eu vreau sa iau doar 2 saptamani, ATAT. Are ceva daca iau? Se va intampla ceva pe viitor daca iau doar 2 saptamani iar dupa fac din nou natural fara proteine/creatina si toate alea? E prima data cand iau si nu stiu. parca imi e frica, ca nu stiu ce se va intampla pe viitor daca iau acuma. Am 16 ani si sunt la sala de 6 luni. Unii colegi iau de cand au mers prima data la sala si ei au deja aproximativ cam 7-8 luni de sala si tot iau suplimente din alea. Daca eu, fiind prima data cand iau, iau doar 2 saptamani iar dupa ma las definitiv de ele dar continui cu sala, ma va afecta pe viitor? Mi se vor lasa muschii? NU SUNT STEROIZI, sunt doar niste proteine cu creatina si gainer (din cate imi zice prietenul de la care le iau). Mi-a spus ca sunt naturale si ca trebuie sa le fac cu lapte si sa le beau ca pe cacao.
Acum din nou, daca iau 2 saptamani iar dupa las definitiv proteinele dar continui sa merg la sala, ma va afecta pe viitor?
Va rog dati-mi detalii! E prima data cand iau si nu vreau sa ergret pe viitor..Repet, NU SUNT STEROIZI!
FUNDA

8 răspunsuri:
| SiLaS a răspuns:

In primul rand imi dau seama ca este un supliment foarte prost numai dupa pret 50 lei este un pret de supliment de 2bani.In al doilea rand daca iei 2saptamani nu o sa te ajute cu nimic, adica cu absolut nimic iar din punct de vedere medical nu iti face griji.Tu la 16 ani nu iti sunt recomandate suplimentele, doar persoanele majore pot consuma asa ceva plus ca la sala nu au ce cauta copiii, nu este un sport de copilasi.

| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns:

Ori iei 2 saptamani, ori nu iei deloc, e cam la fel. Poti lua proteine si creatina ani de zile fara sa te afecteze cu nimic( atat timp cat nu exagerezi). Ba chiar ajuta. Dar nu trebuie sa te bazezi doar pe suplimente. Alimentatia e mult mai importanta. Deci mananca bine si sanatos.
1. Iti recomand creatina pudra, nu lua pastile ca sa nu iti forteze ficatul. In plus pudra e asimilata mai rapid.
2. Daca iei o proteina iti recomand cel putin ProNutrition. Eu personal prefer produsele Dymatize sau Optimum Nutrition

| Paul_Paul_1997_qUrm a răspuns:

Asculta-ma bine, eu am 17 ani si iau proteine + creatina de 3 luni. Se vad rezultatele desii nu dau o avere pe suplimente. Mai exact 65 pe proteina " Ideal proteina " iti recomand, acest supliment e folosit de mai multi halterofili de la noi si R-Creatin. Acum revenind. Nu patesti nimic, proteina practic o iei si din mancare dar nu are rost sa bagi doar 2 saptamani, nu vei avea rezultate prea mari.

| AnOnImUl321123 explică (pentru Paul_Paul_1997_qUrm):

Mersi mult fra de sfat big grin Doar voiam sa stiu daca e in regula sa iau (chiar daca iau doar 2 saptamani) dar e prima data si voiam sa vad cum e. Baiatul de la care le-am luat tocmai si-a cumparat altele iar astea ce i-au ramas (proteine) mi le-a vandut mie cu 50 de lei (sunt cam 200-300 de gr cred) si in ele a mai adaugat de la el niste creatina din aia care a cumparat acuma si mi-a dat mie. Mi-a zis sa le fac cu lapte ca e ceva natural iar cum e prima data cand iau, am vrut sa va intreb si pe voi daca pe viitor, patesc ceva. Dar vad ca (din cate am vazut pe net) doar de steroizi e vorba ca te umfla si te deformeaza si "penisul nu iti mai creste de la steroizi" deci proteinele alea nu au nimic nu? Pot lua linistit nu? In vara fac 17 ani si eu big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru Paul_Paul_1997_qUrm):

Ideal protein = o porcarie ieftina care nici nu se dizolva bine laughing

Sigur halterofilii aia folosesc "ideal protein" ( si sigur si Uceanu o foloseste... ), tu nu ai auzit de marketing si sponsorizari? laughing

Mai ai multe de invatat despre sportul asta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnOnImUl321123):

2 saptamani? Vrei sa spui 2 ani sa se observe ceva.

Ce dracu vrei sa vezi dupa 2 saptamani?

Copil mic...

| SiLaS a răspuns (pentru Cosmin86):

35 de lei cutia rolling on the floorMai e si de la Redis

| Cosmin86 a răspuns (pentru SiLaS):

Faina indulcita big grin

Pe care unii oameni chiar o cumpara rolling on the floor