| Datku_Mark_1986 a întrebat:

Salut am 12 ani si inaltimea 1:65 m-am apucat recent de sala si nu ridic greutati deasupra umerilor.Imi va afecta cresterea, nu raspundeti daca nu stiti.La 18 ani imi doresc sa am max 1:85-1:90

Răspuns Câştigător
| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut, nu iti afecteaza cresterea dar e de preferat sa faci cu un instructor si el iti va spune ce greutati poti folosi la vasrta ta ..nu poti ridica 30-40 de kg trebuie undeva intre 6-10 kg ce trece peste 10 este mult.BFT

3 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

In primul rand nu trebuie sa faci exercitii de capul tau! Mai ales ca ai o varsta frageda. Trebuie sa faci exercitii cu antrenor.
In al doilea rand, nu prea este recomandat sa incepi sala direct la varsta ta. Ar trebui sa alergi sau sa faci orice alt sport daca vrei sa cresti in inaltime. Poti sa faci multe exercitii cardio la sala si sa tragi cu greutati mici spre mediocre, nu e bine sa te fortezi ca sa iti rupi articulatiile la varsta ta.
Si nu uita ca alimentatia este foarte importanta. Ar trebui sa te documentezi putin legat si de nutritie. Degeaba faci sport daca mananci doar grasimi.
Succes!

| Cosmin86 a răspuns:

Nu-ti opreste cresterea dar nici muschi nu pui. La 12 ani corpul nu produce suficient testosteron ca sa pui muschi, de-aia se recomanda dupa 16-17 ani sa bagi sala.

| Kerre a răspuns:

Este doar un mit! Daca ridici greutati deasupra capului nu-ti va afecta deloc cresterea. Totul depinde de genetica ta cat o sa cresti in inaltime, insa sfatul meu este sa nu faci exercitii care iti creste riscul de accidentare fara cineva care sa te supravegheze, de exemplu impins cu bara.