| Motoc_Alex_1999 a întrebat:

Salut am 12 ani si vreau sa pun o intrebare. Vreau sa alerg mai repede? Ce trebuie sa fac? Colegii mei alearga mai repede si nu stiu cum. apropo nu sunt un obez din ala sa nu pot sa alerg deloc. Alerg repede, dar parca mai trebuie.(Nu am nimic cu obezii)

Răspuns Câştigător
| Dumbi a răspuns:

Mai scapa si tu de acele kg, macar la 37-38 sa ajungi si sa vezi ca apar rezultate. happy

2 răspunsuri:
| Dumbi a răspuns:

Eu am multe cu grasanii, nu obezi, grasani. Obez inseamna altceva, cauta pe Goagal ce inseamna si dupa sa il folosesti.
Ce inseamna repede? Poate alergi repede, dar nu iti dai seama ca alergi bine. Eu la 11, respectiv 12 ani(nu i-ai implinit) am facut la 50m, 7.5 secunde… Si nu am facut nici un sport, aveam pe atunci in jur de 1.62-64, deci eram destul de inalt asta m-a avantajat un pic, dar alergam si putin repede.
Uneori ti se pare ca alearga cineva repede, doar ca face pasii mai mari, si asa te ia la viteza, dar nu e asa, daca esti scund si vrei sa alergi mai repede trebuie sa faci exercitiu, sprinturi de 5 secunde, si in fiecare zi/de 3-4 ori pe saptamana sa incepi sa alergi, distante de 1km la inceput, iar apoi cand incepi sa te obisnuiesti 2-3km… Doar asa vei alerga mai repede. Dar daca esti inalt si alergi repede, dai repede din picioare(cum sunt eu) si vei face ce ti-am scris mai sus vei fi in avantaj.
Si prima data inainte sa incepi sa alergi, trebuie sa stii cum se alearga, cauta-l pe net pe Andrei Rusu, el pe mine m-a invatat sa alerg corect si sa numai fac asa des entorse.

| Motoc_Alex_1999 explică (pentru Dumbi):

Am in jur de 45kg si am 1.45

| Dumbi a răspuns (pentru Motoc_Alex_1999):

Mai scapa si tu de acele kg, macar la 37-38 sa ajungi si sa vezi ca apar rezultate. happy