| ZyzZe a întrebat:

am 13 ani si am facut sala 3 luni am bratul 30 cm incordat e mic dar am forta adica fac la sala cu 17.5kg pe brat de cand fac sala nu vad nici o diferenta la brate, dar la piept m-am definit abdomenul la fel, trapezul e f bine dar bratele ma supara... aveti vreo sugestie va rog big grin FUNDA!

Răspuns Câştigător
| LegionarulRoman a răspuns:

Inseamna ca nu i antrenezi cum trebuie: o data pe saptamana, 3 exercitii a cate 10-12 repetari + de fiecare date 5-6 repetari de forta. Exercitii pentru biceps:flexii alternative cu gantere incepand cu ganterele din pozitie neutra,flexii hammer,flexii cu haltera sau bara Z, sau la scripeti; flexii pentru muschiul brahial (flexii ca priza tip pronatie-un exercitiu preferat al lui Arnold pentru antebrate), flexarii ale pumnului cu haltera sau gantera pentru antebrat; flexii la banca Scott. Sper ca ti-am fost de folos!

P.S:tu zici ca te-ai dezvoltat la celelalte grupe, deci nu e devina alimentatia, ci e vorba de o stagnare a bicepsilor; din exercitiile prezentate mai sus nu iei decat 3!

2 răspunsuri:
| VXX a răspuns:

Tu mai presus de toate mai asteapta cativa ani deoarece 13 ani mi se pare o varsta frageda, si de ce spun asta, o spun fiindca tu nu o sa mai cresti in inaltime cunosc multe cazuri si ma rog mereu sunt idioti care spun ca te dezvolti mai repede dar nu am idee cat de plauzibila e chestia asta asa ca sfatul meu e sa mai astepti macar 3 ani ca sa mergi la sala din nou.
Bafta,

| dracu14 a răspuns (pentru VXX):

Si eu tot 13 ani si de cand m-am apucat de ridicat greutati am crescut de la 1, 68 la 1, 74, e doar un mit, opritul cresterii se face doar daca ridici greutati deasupra capului...

| Cosmin86 a răspuns (pentru VXX):

"dar nu am idee cat de plauzibila e chestia asta", atunci te documentezi si nu mai vorbesti despre lucruri de care nu ai idee. Documenteaza-te despre hormonul de crestere, testosteron si altele.

| VXX a răspuns (pentru Cosmin86):

(si nu mai vorbesti despre lucruri de care nu ai idee) deci ca sa purtam o discutie civilizata iti spun in felul urmator, in prezent faptele se bazeaza pe adevar si daca nu as fi vazut cazuri in care cei ce fac la sala de la 13, 14 ani si raman mici de statura nu as fi postat chestia asta, aici depinde si de organism.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VXX):

Poti sa-mi arati un singur articol stiintific, care sa sustina asta? eu am fost la sala la 16 ani prima data, cu mai multi colegi, si toti am crescut fara probleme. Si am luat si suplimente ( creatina, proteine, amino, etc. )

| VXX a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am cautat nici un articol de genu dar sa lasam stiitna momentan, eu am explicat ce am vazut cu ochii mei am si un prieten care a facut la sala de la 13 ani si acum la 19 are 1, 55 si ma gandesc ca din cauza asta a ramas asa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VXX):

Si eu, pe langa articole, am dat exemplu experienta personala + colegii mei, toti am crescut fara probleme. Inaltimea e determinata genetic, nu poti s-o influentezi asa de mult cum se crede ( spre ex. baschetul nu te inalta asa mult, te inalta chiar nesemnificativ ).