| Georgian02 a întrebat:

Am 13 ani si sunt baiat.
Nu sunt gras dar nici slab nu sunt, fac sport pe fiecare zi pentru a-mi mari masa musculara.
Ce ar trebui sa fac ca sa imi maresc masa musculara mai rapid, ce sa mananc sau ce exercitii sa fac?

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

La 13 ani corpul nu produce suficient testosteron ca sa pui muschi, fa sport normal (orice, nu neaparat sala).

Si pe la 16-17 ani te apuci serios de masa musculara, la sala, cu antrenor si tot ce trebuie.

| Frank51 a răspuns:

Epuizare musculara. Sport inseamna cardio, iar cardio arde grasime. Daca vrei masa musculara trebuie sa faci cu greutati pana faci febra musculara, niste proteine te ajuta si mai mult. Fara alcool, somn 8-9 ore si daca o ti tot asa ajungi sculptura.

| Georgian02 explică (pentru Frank51):

Când spun exerciții mă refer la flotări, abdomene și multe altele

| Apokales a răspuns:

Da-mi voie: laughing rolling on the floor tongue
Cresterea in masa musculara nu trebuie grabita pentru ca nu ai cum, bucurate de miscare! Cel mai repede cresti in masa in primii 3 ani de zile, dupa daca mai iei un kilogram de masa in tot corpul sa zici mersi. Trebuie sa ai cel putin un 1.7g de proteina pe kilogram corp, pot fi contrazis, cifrele difera in functie de studiile carora le acorzi credit. Trebuie sa ai un program de antrenament bine pus la punct si multa rabdare si consistenta in privinta acestora, asta este cheia, sa nu ratezi antrenamentele, sa zici ca nu are nimic ca am ratat saptamana asta antrenamentul si asa si saptamana care vine si intr-un final te lasi si mai faci cand iti mai vine cheful, iar dupa 2 luni de zile te intrebi unde iti sunt pectoralii. In privinta mancarii asigurate ca iti iei macronutrientii cel putin, ca respecti numarul de calorii in functie de scopul pe care-l ai si cel mai important lucru, ca ai o dieta cat de confortabila posibil, ca poate fi sustenabila din punctul tau de vedere, la fel si antrenamentul, daca te bucuri de acestea doua n-ai cum sa dai gres pe termen lung. Bafta!

| Ioana1312321 a răspuns:

Totul constă în a face exercitii pana nu mai poti, dar dupa să nu incepi să te indopi ca un urs.Fa-ti un orar alimentar.Si incearca să nu depaseste un numar kaloric zilnic.Si daca faci abuz de dulciuri sau chestii sarate degeaba respecti celelalte reguli.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ioana1312321):

Ba da, cand pui masa musculara chiar TREBUIE sa te indopi ca un urs.

Arnold manca si 8 fripturi intr-o zi + multe altele.

| Ioana1312321 a răspuns:

Nu te gandi să iei proteine sau nu stiu ce altceva pentru masa musculara deoarece alea iti vor afecta muchii si oasele, unde la tine încă sunt in dezvoltare.Si ai să vezi că prin clasa a8a sau a9a vei avea mult mai mult decât iti doresti.Nu poti suprasolitita corpul să formeze mai rapid acea masa musculara despre care vorbesti.

| VabyKzy a răspuns:

In primul rand, schimba alimentatia, mai multe fructe si legume, iar mancarea ar trebui sa fie cat mai consistenta(carne de exemplu) si fa multe exercitii fizice cum ar fi:flotari, abdomene etc. chiar te cateva ori pe zi astfel incat sa iti fortezi muschii

| Cosmin86 a răspuns (pentru VabyKzy):

DE CAND se pun muschi cu "fructe si legume"? Tu ai HABAR despre ce vorbesti?

Bine, mai jos vad ca recomanzi niste idioate de exercitii si "de cateva ori pe zi" (cand muschii se lucreaza 1 grupa pe saptamana).

Daca nu stii NIMIC, du-te si mananca "fructe si legume", ca un firav pampalau care isi da si el cu parerea.

| Georgian02 explică (pentru VabyKzy):

Așa fac crede mă