| CopilGras a întrebat:

Am 14 ani. 1.80m și 100 kg. Îmi este foarte frică să mă lupt. Sunt urmărit în fiecare zii de țigani care vor să se ia cu mine la bătaie. As vrea sa fac autoapărare, dar îmi este prea rușine. Și mi se pare că sunt prea gras pentru ce vreau sa fac (box/karate)

16 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Mike tyson era un grasan care abia se misca atunci cand s-a apucat de box happy

Chiar nu are nicio importanta ce conditie fizica ai cand te apuci, conditia fizica se dezolta in timp. Chiar nu ai de ce sa-ti fie rusine.

| siriusblack98 a răspuns:

Eu in locul tau i-as urmari pe fiecare cand este singur si i-as bate zilnic.Cand nu se asteapta cate o serie de pumni in ureche si arcada.Stii cum le piere cheful de smardoiala? Batut zi de zi fiecare exemplar din stol.Si mai intreaba ce avem cu ei.

| ziftode a răspuns:

Din pacate auto-apararea e un lucru destul de slabut, sigur, fiecare tanar e impresionat de idee, insa din pacate in viata reala nu prea e acelasi lucru ca in filme/iluzii

si ca sa pun punctul pe i, la problema ta exacta, trebuie sa gasesti un antrenor personal de auto-aparare (de gen Mr. Myagi din Karate Kid) si care sa te invete ceva eficient si mai ales REPEDE, altfel, la orice gen de arte martiale dureaza ani pana ajungi destul de eficient sa faci fata la mai multi agresori in acelasi timp, ca sa nu mai vorbim ca am gasit la un moment dat cat de ineficiente sunt diverse genuri celebre cum ar fi: aikido "cel mai bun still de auto-aparare", dupa cel putin 4 ani de aikido sa te numesti "aikidoka" si nu poti sa faci nimic cuiva destul de solid, care sta la punct fix si care nu se lasa miscat, toate demonstratiile de aikido exclud chestia asta, asta am vazut-o dovedita negru pe alb de unul care era chiar maestru in aikido, in fata unui tip care nu isi lasa mainile "libere" si nu se avanta prea tare, nu putea decat sa incerce, nimic nu reusea, karate, in karate se fac 2 lovituri din 3 in cap sau abdomen si dupa fiecare lovitura "fight-ul" se opreste, chestie cam BULLSHlT in realitatea reala, ala nu o sa se opreasca, ca l-ai atins odata, etc.

din pacate singura ta solutie sunt parintii si politia, alte solutii de gen spray lacrimogen, bastoane, electrosocuri, etc. te ajuta doar odata, data viitoare aia or sa vina pregatiti pentru tine SI CU CAPSA PUSA!

| Cosmin86 a răspuns (pentru ziftode):

De muay thai ce parere ai? sau krav maga?

| Raducons a răspuns:

Nu ai de ce sa iti fie rusine, daca te accepta iti vezi de treabă.
Sa faci un curs de autoaparare numai ca sa te aperi de ei nu e in regula, nu te poti bate la infinit, daca te agreseaza reclama-i.

| Alfred0703 a răspuns:

Bat telescopic cu electrosoc si nu mai au treaba cu tine.

| johnnny123 a răspuns (pentru Alfred0703):

Foarte bun sfat!
Scapi pe moment, și peste jumătate de oră vine ăla pe care l-ai electrocutat și bagă cuțitul în tine.

| LexTerOp a răspuns:

Nu esti gras, din greutatea ta poti face lejer 30-40 kg numai muschi, cumpara de pe internet 2 gantere de 200 lei de 10 sau 15 kg si incepe sa faci cu cate putin prima saptamana si apoi cresti ritmul pana ajungi campion, asa fac si eu, trag de gantere si imi urmez visul, succes in a ajunge un box, te-am pupat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru LexTerOp):

Altu pe langa... vrei sa faci muschi cu 2 gantere amarate...

apuca-te de sah

| LexTerOp a răspuns (pentru Cosmin86):

Joc si sah prietene, dar cu 2 gantere si straduinta multa, poti slabi si sa faci si forme, daca nu faci sala sau nu esti in domeniu nu comenta. Succes.

| Cosmin86 a răspuns (pentru LexTerOp):

Fac de la 16 ani sala, acum am 31. Chiar sunt in domeniu, am participat si la concursuri de forta (campionatul national de skandenberg, etc.).

Forta faci cand faci tractiuni cu 30 kg legate de tine sau flotari intr-o mana cu un disc de 25 de kg pe spate. Nu cu niste gantere cu care faci exer4citii de IZOLARE. De cand naiba faci forta cu izolare?

| LexTerOp a răspuns (pentru Cosmin86):

Ceea ce spui tu este altceva, sunt 2 tipuri : DEFINIRE SI FORTA, Sunt cu totul altceva.

| Cosmin86 a răspuns (pentru LexTerOp):

Eu am comentat cuiva care ii recomanda cu 2 gantere si clipuri pe Youtube sa fie "puternic" si sa-si "intareasca muschii", nu sa se defineasca.

| Gabriel_Razvan_1998_rbrz a răspuns:

Invata miscari de alea de dat palme grele pe piept daca tot esti mare si solid de la o palma de aia pe piept nu mai au chef de bataie. Si nu comenta la ei si nu ii baga in seama ca sa eviti scandalurile. Degeaba ii injuri zicand ca se potolesc ca ajung sa te atace.

| 1SmileToday6 a răspuns:

Aprob ce au spus si ceilalti. Avand in vedere ca ai doua optiuni, ori sa manaci bataie ori sa manance ei happy ar trebui sa alegi a doua varianta. Poti sa-ti cumperi gantere si sa faci exercitii acasa ca sa-ti intaresti muschii si sa urmaresti miscari pe Youtube sau sa-ti descarci o aplicatie de pe Magazin play cu miscari de karate sau ce mai gasesti. In viata trebuie sa fii pregatit pentru orice, nu? Sa fii puternic e intotdeauna un avantajwinking

| Cosmin86 a răspuns (pentru 1SmileToday6):

Nu devii puternic cu niste amarate de gantere si nu inveti sa te lupti de pe Youtube...

Ca sa inveti cu adevarat o miscare, trebuie s-o exersezi de 2000 de ori cu un partener mai puternic decat tine.