|

Salut! Am 14 ani proaspat impliniti si 1, 71 inaltime si merg de 1 luna la sala de forta. Am auzit de mai multe ori ipoteza ca sala afecteaza cresterea in inaltime. Intreband mai multe persoane am auzit raspunuri, si raspunsuri care "se bat cap in cap". Va rog sa ma jutati daca stiti cu adevarat despre se este vorba. Rog seriozitate! Multumesc!

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu afecteaza cresterea in inaltime, afecteaza dezvoltarea normala a incheieturilor. la varsta ta incheieturile nu sunt osificate si daca tragi ca prostul risti accidentari sau mai rau la nivelul incheieturilor. la varsta ta alea nu sunt pregatite sa suporte greutati. cat nici hormonal corpul tau nu e pregatit sa foloseasca testosteronul pentru musculatura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JohnnyBi):

Cu articulatiiile inteleg perfect ca ar putea fi foarte periculos dar la sfarsit ai spus ceva de testosteron. Ce treaba are acest hormon cu muschii. Nu inteleg... Acest hormaon (barbatesc si secretatde testicule ) are ale roluri. Maturizarea organelor reproducatoare si definirea ca si barbat ( nu e nevoie sa enumer). Ce treaba are

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gheorghiulescu_Andrei_1999):

Testosteronul e hormon de crestere, la 14 ani nivelul de testosteron e foarte mic, deci daca e hormon de crestere si nu il ai, cum cresti? ( in masa musculara ma refer, desprea asta e vorba, nu in inaltime).

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gheorghiulescu_Andrei_1999):

Este responsabil pentru cresterea masei musculare. ce legatura are? simplu. steroizii. toate ciclurile de steroizi pentru masa musculara contin forme sintetice de testosteron (propinat, cypinat, etanat, etc). multi steroizi se aromatizeaza in corp si cresc nivelul de estrogen (hormon feminin) si masa musculara scade, efect secundar ginecomastie. ce legatura are testosteronul? pe baza lui cresti in masa musculara. cu cat ai mai mult sau corpul tau produce mai mult, cu atat cresti mai repede. in timpul unui antrenament nivelul testosteronului scade si al cortisolului (sau cortizol) creste. acesta are efect invers si distruge masa musculara. de aceea toti profesionistii au antrenamente rapide si intense. sa rupa efectele testosteronului pana acesta scade si cortizolul creste. e ca un balans. un hormon ajuta la masa musculara, acesta scade, ajungi pe hormonul care distruge tesutul muscular.

de unde si efectele benefice ale steroizilor la masa musculara. crest nivelul de testosteron si inhiba productia de cortizol = masa musculara de 5-10 ori mai repede decat natural.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Maa sa stii ca nu-ti afecteaza cresterea in inaltime, pe unii ii afecteaza dintr-un singur motiv, acela ca atunci cand se apuca de sala mananca la fel ca si atunci cand nu ar face, adica la fel ca niste fetite..., cum a zis si JohnnyBi risti accindentari asa ca daca chiar vrei sa mergi la sala de acum cauta-ti un antrenor personal care sa te ajute, si mananca foarte bine, vorbeste si cu un nutritionist.
Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Deriol):

Tu ai fost la sala? Daca da... ai sau ce program saptamanal aveai? Multumesc!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu afecteaza cresterea in inaltime atata timp cat faci exercitiile corecte.Atunci cand faci muschii de la spate sa iti iei centura si sa ti-o pui ca, când tragi te fortezi si afecreaza coloana daca ai greutate mare(45kg+)si cand lucrezi umerii la fel centura sa o porti. Daca lucrezi cu greutati mici nu e nevoie sa o porti, daca simti ceva la spate ca te doare coloana e nevoie sa porti centura aceea sau sa faci cu greutate mica da matesti intenditate(ex: la spate cu ganterele in loc de 10kg 10 sau 12 repetari iei ganterele de 5 sau 7, 5kg si faci 25 sau 30 repetari )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am exact varsta ta, si fac sala de 3 luni, nu vad de ce nu ai putea merge, cat despre chestia cu inaltimea, e o prostie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TudorMontana):

Ai putea sa imi scrii te rog frumos programul tau saptamanal ( pe zile ) si ce exercitii faci pentru fiecare grupa de muschi?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează