| Adex12k a întrebat:

Am 15 ani, 1.80m înălțime și în jur de 70kg. Fac sală de vreo o luna și as vrea sa mă dezvolt mai repede în următoarele două luni de vacanță. Programul de antrenament este următorul:
Luni-Spate cu biceps
Marți-Piept cu Triceps
Miercuri-Brate
Joi-Pauza
Vineri-Picioare cu umeri
Sâmbătă-Abdomen
Duminică-Pauza
De mâncat mănânc in jur de 1700 de calorii pe zi. Gras nu sunt, am putina burta

Răspuns Câştigător
| WorldTraveler2553 a răspuns:

Nu te oprește nimeni din făcut sală la vârsta ta! NU asculta miturile de genul: o sa te opresti din crescut sau din făcut nu știu ce! Într-adevăr, dacă îți pui presiune asupra coloanei se poate tasa! Dar presiune nu înseamnă să faci 8-10 repetări, înseamnă să îți pui o greutate foarte mare cu care nu poți face aproape deloc și să te forțezi! Însă nu cred că e cazul tău.
Ți-aș recomanda să inversezi acolo piept cu biceps si spate cu triceps! Cei mai mulți fac așa.Și dacă dorești poți lucra și joi, iar sâmbătă să iei pauză! E mult mai rezonabil din punctul meu de vedere.
Ai corpul exact ca al meu.Aceeași vârstă și greutate laughing Doar că eu am 1, 84 și 76kg.Nici eu nu sunt gras și am puțină burtă pentru care fac orice e necesar.
Pentru a te dezvolta încearcă să mănânci proteine din mâncare! Nu accesa suplimentele, creatina sau alte porcării! Ai doar 15 ani, ca și mine de asemenea.
Mănâncă alimente cât mai bogate în proteine, și nu trece de 140g grasime ( greutate x 2 ).
Cât despre carbohidrați, au un rol bun în energie, însă ai putea să reduci consumul lor și implicit al uleiului și al sării!
Multă baftă și nu renunța.

| Adex12k explică (pentru WorldTraveler2553):

Zici sa fac luni spate cu biceps și marți piept cu triceps? Și încă ceva, ar fi ok sa am următorul plan alimentar sa zic așa
Dimineața la 8: Cereale cu iaurt si o banana până să intru la sală la 9
La 12/13: Ouă/Supa/Ciorbă cu piept de pui, pâine
La 16: Dacă nu mănânc la prânz supa, mananc acum la 4 cu o salată
La 19/20: Orez cu un cartof fiert

| WorldTraveler2553 a răspuns (pentru Adex12k):

Eu zic că e bine ce ai spus tu acolo! Și pâinea ar merge mai bine prăjită, e doar punctul meu de vedere! Sau dacă nu, să fie integrală!
Dacă o ți așa mereu vei avea rezultate, crede-mă! Eu personal fac Luni spate cu triceps, marti piept cu biceps, miercuri picioare, joi picioare si vinerea fac din toate câte ceva + cardio astfel incat sa ma incadrez intr-o ora!

3 răspunsuri:
| Alexandruuu88 a răspuns:

In primul rand, nu ti as indica sa faci sala, esti in crestere. După 18 ani ai fi avut vreme... încearcă creatina/arginina