| RaphahellDamian09 a întrebat:

Am 16 ani, 55 kg si 1.73 inaltime. Deci oricat as manca sau orice as face este imposibil sa ma ingras. Si m-am gandit sa ma apuc sa cresc masa musculara, dar nu stiu daca merita. adica nu stiu daca pot lua in greutate (ma refer la muschi) nu stiu daca are vreun rost sa ma ostenesc pentru cresterea masei musculare. Voi ce parere aveti? As putea pune ceva muschi pe mine daca m-as apuca de "tras de fiare"?

23 răspunsuri:
| asuari a răspuns:

Trebuie să mănânci sănătos de trei ori pe zi (merge si de două) și să faci exerciţii de bază: flotări, genoflexiuni, abdomene. De la exerciţii o să capeţi poftă de măncare și în câteva luni pui pests 5 kg pe tine, nu de grăsime ci de muşchi. Am înțeles că sala poate sa oprească creșterea. Baftă!

| Pavlov_Manu_1990 a răspuns:

Ia niște vitamine

| RaphahellDamian09 explică (pentru asuari):

Asta ma gandeam si eu... oare este mai bine sa astept sa mai cresc sa ma mai dezvolt natural apoi sa ma apuc sa cresc (in masa musculara)?

| Georgian22 a răspuns:

Tipul tau somatic e de asa natura incat te ingrasi foarte greu, desigur ca si mușchii la fel de greu ii vei pune.
Legat de sala, cat ai vrea tu sa arăți bine pentru fete, și pentru cei din jurul tau, ar fi o mica problema.
Cel mai indicat sa mergi la sala e dupa 18 ani, deoarece esti in crestere, executarea incorectă a exercițiilor de la sala iti poate afecta coloana.
Ai grija, nu te lua dupa baieti "hai boss la sala, stiu eu ce facem, dai bine la gagici"
Ps:Sa stii ca pe fete o sa le doara undeva ca o sa ai tu probleme.

| Pavlov_Manu_1990 a răspuns (pentru Pavlov_Manu_1990):

A și încearcă să mănânci regulat trei mese pe zi și cel mai important e micul dejun du uita de el plus gustările dintre mese fructe sau un dulce dar nu snakuri dacă vrei ocazional (nu uita de dejun el oferă energie organismului ca să se trezească bine)

| asuari a răspuns (pentru RaphahellDamian09):

Da. Ar cam trebui sa astepti sa te dezvolti si spre final să te apuci de sală. Am văzut că mai sus cineva a dat ideea de a lua niste vitamine și consider că este un răspuns bun. Vitaminele la fel ca și exercițiile de bază o să îți crească pofta de măncare și vrei nu vrei o să te îngrași.

| RaphahellDamian09 explică (pentru Georgian22):

Multumesc pentru raspuns! Nu am nevoie acum sa arat bine pentru gagici. Nu am nevoie de razgaiate de 14 ani cu iubiti de peste 20 de ani laughing. Doar asa ca fapt-divers ma intreabam daca este ok sa ma apuc sa fac si eu ceva. big grin

| RaphahellDamian09 explică (pentru Pavlov_Manu_1990):

Nu mai incerc cu vitamine. Am incercat de mai multe ori sa iau vitamine dar ma simt mai rau ca de obicei cand le iau. Ametesc de la ele ma simt molesit... si culmea ca de la ele ar trbuii sa ma simt exact invers laughing Cand eram mai mic am luat niste vitamine de la care ma ridicam noaptea din pat fara sa stiu adica umblam prin somn. Nu imi "priesc" mie vitaminele

| Pavlov_Manu_1990 a răspuns (pentru RaphahellDamian09):

Nu vitamine gen de ălea de dizolvat sunt niște vitamine sub formă de jeleuri care stârnesc pofta de mâncare și ajută că depunerea grăsimilor sa nu fie nici prea exagerată dar nici prea mică

| RaphahellDamian09 explică (pentru Pavlov_Manu_1990):

Nu am luat toate iefteniturile de dizolvante laughing chiar am luat din cele mai scumpe si mai recomandate de doctor. dar. mna

| Pavlov_Manu_1990 a răspuns (pentru RaphahellDamian09):

Atunci aia e ia steroizi poate merge? o să faci mușchi și trebuie să mănânci pentru proteinele

| RaphahellDamian09 explică (pentru Pavlov_Manu_1990):

Nu o sa iau steroizi si nici vitamine... o sa mananc mai mult ca de obicei frcute legume mancare in general. Oricum multumesc de raspunsuri

| Mayar a răspuns:

Pai nu cred ca o sa iti fie bina cu clisa (slanina) pe tine, ci cu muschi! Aia iti dau tinuta si forta. Deci, mergi la sala! Si nu te indopa cu proteine sau alte prostii ca sa te umflii ca un balon!

| RaphahellDamian09 explică (pentru Mayar):

Pai da dar ma gandesc ca nu ii ok la varsta mea sa incep sa fac forta. ar mai trebuii sa astept sa ma mai dezvolt putin

| Mayar a răspuns (pentru RaphahellDamian09):

Dar nu trebuie neaparat cu greutati ce iti taseaza coloana si oasele! Nu trebuie sa arati ca un halterofil! Trebuie doar ceva muschi antrenati - poti prin gimnastica, atletism, anumite exercitii la sala de forta care nu iti dauneaza - caci este mereu un instructor la sala.

| 1231242 a răspuns (pentru Mayar):

Bună!

Dar mușchii spatelui cum îi faci și mândria noastră(bicepsul)?

| KeopsJr a răspuns:

Incearca treptat sa mananci din ce in ce mai mult, si cand vezi ca te-ai ingrasat incearca sa arzi grasimea prin exercitii fizice(flotari, abdomene etc.) si apropo spune-i intregii familii ca sa iti fie mai greu sa renunti happy

| aXy99 a răspuns (pentru asuari):

Ai inteles gresit multe lucruri. Nu iti opreste cresterea sala de forta, iar daca mananci de doua ori pe zi, n-o sa cresti in veci.

| aXy99 a răspuns:

Esti ectomorf si ai un metabolism rapid, de aceea esti slab, dar sunt sigur ca nici nu mananci suficient. Daca ai consuma peste 3000 kcal zilnic sunt sigur ca ai pune pe tine. Doar ca e pacat sa pui grasime. Du-te la sala, ai 16 ani, nu 12 (desi am vazut si copii de 12 ani la sala), consuma mai multe proteine (aprox. 2g/kg, nu e nevoie de suplimente) si mai multe kcal (deci mai multa mancare, sanatoasa) si vei creste 100% in masa musculara. Daca zici ca pui greu pe tine, consuma si grasimi (sanatoase, evident) pentru a-ti incetini metabolismul.

| Violleta2022 a răspuns:

Este evident ca nu mananci indeajuns de multe calorii, indiferent cat ti se pare tie ca mananci.
Vezi ca sunt programe de calculat caloriile pe internet. Calculeaza-ti tot ce manaci si vei fii socat sa vezi cat de putine calorii inghiti, fiind sub nivelul normal, de aceea nu asimilezi nimic.
Un om normal, ca sa se mentina la aceeasi greutate, trebuie sa manance zilnic intre 1500 si2000 calorii, in functie de inaltime.
Daca tu vrei sa iei in greutate, trebuie sa mananci zilnic, peste 2500 -3000 de calorii,
Asadar, cate calorii mananci tu?
Muschii se formeaza si depun, acnd manaci foarte multe calori din proteina (carne animala sau peste, oua, pateu, ham, ficat samd).

| Cosmin86 a răspuns (pentru asuari):

Serios? merge si de doua ori? cand pui muschi mananci SERIOS de 5-6 ori pe zi, dar MESE, nu gustari.

Chiar si 4-5 fripturi intr-o zi (fiecare cu 1-2 farfurii de garnituri) + alte gustari intre mese.

Cu 2-3 mese pe zi vrei sa pui muschi... mai bine te apuci de sah.

| Cosmin86 a răspuns:

Ce inseamna la tine "oricat as manca"? Bagi 1500 de lei /luna in mancare, spre exemplu?

| Mayar a răspuns (pentru 1231242):

Aia nu trebuie la varsta la care oasele sunt inca fragile si in crestere! Unde de grabesti?!