| Modestus a întrebat:

Am 16 ani, fac 17 in iunie, am 1.72 si aproape 80 kg, ceea ce stiu ca e destul de mult. Daca voi face sport, ce mi-ati recomanda? Inot, sala, altceva? Joc si fotbal, doar ca nu am timp sa o fac in timpul scolii in afara de sport. Daca fac sport acum, mai pot creste in inaltime? Apreciez orice raspuns, multumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Evolution a răspuns:

O sa poti creste in inaltime si te vei dezvolta fizic in orice sport. Depinde foarte mult de ceea ce iti doresti sa faci.
Daca tot te apuci de un sport, trebuie sa iti si placa, nu?
Fiecare sport are un avantaj si dezavantaj, vezi cam ce vrei sa faci si nu mai ezita.
Si nu doar sportul este cheia, trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa, asta inseamna sa studiezi putin nutritia si sa mananci mai sanatos.
Greutatea si inaltimea ta sunt absolut normale pentru varsta ta. Trebuie sa ai grija sa transformi grasimea in muschi, nu sa slabesti sa ajungi sa ai patratele de la foame, dar nici umflat cu steroizi.
Asa ca nu mai astepta, orice sport are avantajele lui, alege unul pe care il vrei si da-i bataie.
Si nu exista scuza ca nu ai timp. Eu cand eram a 12- a, invatam pentru bac, aveam timp sa fac sala + antrenamente in aer liber si ghici ce, am dat si de permis de conducere si ghici ce, m-am descurcat cu toate si aveam si timp sa stau degeaba tongue
Si inca un amanunt, sa nu faci de capul tau prima data, e foarte important sa iti alegi un antrenor bun indiferent ce sport alegi si sa te invete la inceput ceea ce trebuie sa faci, dupa un timp o sa iti planifici singur antrenamentele.

| cristi202 a răspuns (pentru Evolution):

Depinde. Doar inotul dezvolta armonios intregul corp. Hadbalul, baschetul, canotajul, de exemplu, fac miinile mari, plus inaltimea intregului corp creste. La atletism, la alergari, picioarele se dezvolta mai mult. La volei un lucru e sigur: inaltimea va fi mai mare dar si fundul va creste happy.

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Inotul e foatte bun, pe langa ca e foarte solicitant (am citit un articol ca in timpul unei ore de inot arzi cu 25% mai multe calorii decat in timpul unei ore de alergat) nu-ti influențează cresterea in înălțime, ba chiar te poate ajuta sa mai cresti si te modeleaza frumos.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Sala de forta, asta e cea mai buna.

| Kerre a răspuns:

Asta cu "Daca faci sport de mic ti se opreste cresterea" este doar un mit care din pacate circula si pana-n ziua de azi.

| tal4556 a răspuns:

O sa cresti si fara sport dar da fa si asta ca e ok pentru sanatate

| Modestus explică:

Va multumesc happy