anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 16 ani, înălțime 1.75 si greutate 58 kg.
Am fost destul de gras, dar în câțiva ani și prin sport și diete, am mai slăbit, însă, de câteva luni am aflat de fapt de deficitul caloric și asa am ajuns de la 61 la 57, dar încă mai am piept și burta.
Dacă o sa dau mai mult jos prin deficit din greutate, o sa scap de micii sâni și o sa se contureze pătrățele?
Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Având în vedere înălțimea ta cred că e vorba mai mult de ceea ce în engleză s-ar numi "skinny fat", adică deși nu ești gras dpdv al kilogramelor ai respectivele probleme cu micii sâni și burta.
Soluția este să mănânci în continuare cel puțin de menținere și să începi să faci sport regulat și intens. Prin intens mă refer la sport care să-ți crească pulsul, nu doar o plimbare de exemplu. Recomandat ar fi să-ți faci un plan săptămânal și să lucrezi mușchii grupat, azi abdomen în altă zi picioare etc. ca să ai cele mai bune rezultate. Pentru probleme tale cred că e suficient și să lucrezi de pe Youtube dar să urmezi un canal de calitate, asta dacă nu vrei să mergi la sală.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, daca o sa tii deficit caloric in continuare o sa slabesti si o sa scapi de grasimea in acele zone. Totusi ai deja o greutate normala, nu esti gras deloc, doar ca iti lipseste masa musculara, esti probabil "skinny fat". Cred ca ar trebui de acum sa stai la mentinere sau un mic surplus, sa iei masa musculara, mai ales la piept unde zici ca ai probleme, dar si in general pentru un fizic armonios. Masa musculara iti creste metabolismul si "grasimea sta mai bine pe tine." In decurs de vreun an sa zicem ca ajungi la 61kg cu un pic de muschi, si in functie de cum arati atunci, vezi daca mai vrei sau nu sa slabesti.

| Mmn a răspuns:

Fa exercitii in sfera aia a pietului si abdomenului.

| bornsinner a răspuns:

Si in perioda in care ai slabit, tot deficit caloric a fost (calorii arse in plus prin mancat mai putin si antrenament). Deficitul caloric nu e vreo magie.

In mod normal, da, continuand pe deficit vei reusi in sa arzi grasimea de pe intreg corpul progresiv (atentie, nu poti slabi doar de pe anumite parti ale corpului).

E vorba de ce compozitie corporala ai in prezent (masa musculara si tesut adipos, raportat la varsta, inaltime si kg). Insa, la varsta ta, sunt sceptic sa iti recomand sa continui asa, pentru ca probabil nu vei face lucrurile chiar bine. Cauta sa inveti procesul sau ceva ghidare din partea cuiva.

| huntsman44 a răspuns:

Nici nu te mai gandi la deficit caloric la varsta asta, esti slab, mananca orice si antreneaza te si formele si forta vin de la sine happy