| Fabyan_Faby_1981 a întrebat:

Salut, am 16 ani și fac sala de ceva timp, iau și proteine și creatina, și as vrea sa știu dacă le iau corect. Eu beau asa: un Shake proteic iar imediat după creatina, asta înainte de de sala iar după un Shake proteic. Este bine cum le administrez, și as vrea sa știu și dacă e de ajuns ce iau sau mai trebuie

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Proteine doar dupa sala... rolul lor este sa refaca fibrele distruse de antrenament, inainte de antrenament nu are ce sa refaca.

Creatina nu are importanta cand o iei, s-a demonstrat ca nu conteaza, important e sa fie acolo.

Legat de intrebarea "daca e de ajuns", conteaza ce alimentatie ai.

Spre ex, tu ai calculat cate grame de proteine iti asiguri din alimentatie? Altfel, DE UNDE stii cat sa suplimentezi din prafuri? Stii ca trebuie sa ajungi la 2 gr / kg-corp, nu?

| AdrianBica a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu s-a facut nici un studiu oficial prin care sa se fi stabilit niste reguli clare de administrare ale proteinelor. Ele se consuma pentru ati suplimenta, ca de aia ii supliment alimentar, organismul cu proteinele pe care nu apuci sa le mamanci si totodata pentru a atinge numarul de calorii, pe care vrei sa il ai intr-o zi. Ele se iau SI dupa antrenament, cel tarziu la aproximativ o ora dupa. Legat de numarul de macronutrienti / kg-corp: trebuie sa stii inainte care iti este tinta si apoi sa iei; ca sa stii tinta trebuie sa-ti cunosti aportul tau de calorii / zi pentru a sa stii cum sa te situezi: in deficit caloric / definire sau in surplus caloric / bulking; Ca sa iti cunosti aportul de calorii trebuie sa iti monitorizezi caloriile timp de o saptamana si la final sa faci o medie a caloriilor din aceasta saptamana.

1 răspuns: