| VladHapsan a întrebat:

Salut, am 16 ani si trag de fiare (merg la sala, lucrez cu greutati) de cam 5 luni. De vreo 2 luni cand fac exercitii la triceps si intind la maxim bratul, simt in cot un fel de 'curent' jenant... ce as putea face sa remediez problema? Repet, nu imi trece de 2 luni, am luat si pauze maricele. Multumesc!

24 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Salut! Probabil ca ai o problema cu nervul median. Explica-i problema doctorului tau (asta daca ai unul) si iti va da trimitere acolo unde va fi nevoie, daca va fi cazul, ori iti va prescrie o reteta.

| siriusblack98 a răspuns:

Normal, ca de obicei 500 de raspunsuri de la oameni care-si dau cu parerea desi ei habar n-au de sport si nici de astfel de incidente minore care apar adesea la incepatori. In momentul in care te dor coatele cand faci triceps inseamna ca executia este gresita. Stiu foarte bine cum este, am trecut si eu prin asta acum multi ani cand eram incepator si iti zic sigur ca trece de la sine dupa o vreme. Sfat, lucreaza cu greutati mai mici pentru triceps si asigura-te ca executia este corecta. Daca este nevoie fa cu o greutate de 1kg 1 luna de zile doar pana prinzi cum trebuie executia. "Repet, nu imi trece de 2 luni, am luat si pauze maricele." Poti lua pauza si de 5 ani daca atunci cand lucrezi iar tricepsul executia este gresita si/sau greutatea este prea mare, tot degeaba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut si eu asa. Vezi din toate exercitiile de triceps care se simt mai bine sau mai rau. Nu trenuie sa le faci pe toate care exista. Alege 2-3 care nu te jeneaza si fa-le bine. Problema poate fi lipsa de incalzire, extensie incompleta, prea exploziv la negativ, prea mare greutate. Incepe cu greutatea cea mai mica de la aparat, fa repetarile complet cu cotul drept si cresti greutatea doar daca poti sa le faci fix la fel. Daca ai nevoie sa implingi din umeri sau sa te apesi pe greutate, sau daca nu intinzi cotul complet, nu mai face, da greutatea inapoi. Fa multe serii si o sa progresezi.

| VladHapsan explică (pentru anonim_4396):

Chestia este ca fac exercițiul bine, nu fortez, si la greutate mica atunci cand intind la maxim, simt acel curent.

| RaduRobertRO a răspuns:

La medic! Niciodată sa nu iei decizii ce privesc sănătatea după sfaturile de pe net.

| VladHapsan explică (pentru RaduRobertRO):

Ma gandesc ca poate a mai patit cineva, chiar a devenit insuportabil, nu pot sa intind mana ca am problema asta...

| RaduRobertRO a răspuns (pentru VladHapsan):

Cauzele pot fi diferite, e ora 7, îmbrăcarea si la medicul de familie, apoi cu trimiterea. la specialist. Teoretic asta cu curentatul poate di de la un nerv, dar numai medicul poate sa zica exact, inclusiv tratamentul. Oricum fa o pauza la antrenamente.

| VladHapsan explică (pentru RaduRobertRO):

Multumesc mult pentru raspuns, o sa ma duc zilele acestea. Sper sa ma mai lamureasca cineva, multumesc mult inca odata.

| morfeo a răspuns:

Si eu am patit sa ma doara cotul acum ceva timp, dar a fost din cauza ca nu ma incalzisem suficient. M-am dat doar cu un gel Voltaren si mi-a trecut in cateva zile. Eu n-am fost la medic, dar tu ai putea sa dai o fuga, poate iti face radiografie sa intelegi problema mai bine

| VI3 a răspuns:

Salut!
Ce grupă mai antrenezi în afară de triceps în ziua aceea?
Te încălzești înainte de antrenament?
Și eu am avut problema asta, dar a fost din cauza încălziri. (Nu îi prea dădeam importanță).
Fă încălzirea cum trebuie(15 Minute), dacă antrenezi brațele în aceeași zi, să începi antrenamentul cu bicepsul. Crede-mă, se va simți o diferență.
Baftă!

| VI3 a răspuns:

Și ar trebui să iei o pauză, măcar o lună.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| VladHapsan explică:

Tin sa mentionez ca execut bine miscarea, dar atunci cand intind la maxim mana nu ma doare cotul, ci simt din cot un fel de curent care ajunge pana spre degetul mic (doar la mana stanga am problema asta), simt acest lucru cand lucrez cu acele funii, in general.

| VI3 a răspuns (pentru VladHapsan):

Care este antrenamentul tău?
Dacă faci piept și triceps, încălzește și bicepsul. Eu am avut probleme, dar la exercițiul extensii în spate la scripete. Pe acesta îl faci?

| VladHapsan explică (pentru VI3):

Da, piept si triceps. Fac acel exercitiu cu funia, pe care trebuie sa o tragi in jos lasandu-te usor in fata.

| VI3 a răspuns (pentru VladHapsan):

Știu de care exercițiu este vorba.
Înainte să faci exercițiul acesta, începe cu flexi la aparat (pentru biceps) Set 4 Rep 15-20 cea mai mică greutate. De ce să faci asta? Pentru ca sângele să circule cât mai bine. Eu asta am făcut și nu am mai avut probleme cu coatele, iar încălzirea la începutul antrenamentului ar trebui să dureze în jur de 15 Minute.

| YellowPerson a răspuns:

Ai un antrenor personal personal? Acum nu ma refer la exercitiile pentru brate, dar in locul tau as avea grija cu ridicatul de greutati. Vad foarte multi tineri care la 18-19 ani ajung la spital cu cate chiar 2 hernii de disc, nu pentru ca au facut exercitii cu greutati, ci pentru ca le-au executat incorect.

| Alexandru_Brad_1998 a răspuns:

Pas 1, incalzeste te mult mult mai bine, pas 2, la doctor